Ο Ενορίτης

Καλή η...μετακόμιση αλλά δεν είναι εύκολη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/07/2013

Είναι η μοναδική ευκαιρία να μετακομίσει κάποια χιλιόμετρα βορειότερα για να βρεί την ησυχία του. Θα έχει ήσυχο το κεφάλι του από δωρητές και μοναχούς, θα είναι κοντά σε δικούς του ανθρώπους και σε μια μητρόπολη ήσυχη. Βέβαια οι μετακομίσεις ποτέ δεν είναι εύκολες αφού θα πρέπει να ρωτήσει πολλούς και να συμφωνήσουν περισσότεροι. «Μακάρι να τα καταφέρω...», θα σκέπτεται ο ίδιος. Όμως μόνο ο Ύψιστος γνωρίζει...

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Ο υφυπουργός, το 666 και η ευλογία του Πατριάρχη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/07/2013

Για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επηρεάζοντας την Ελληνική ιστορική παροικία, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Ελληνισμό της διασποράς Άκης Γεροντόπουλος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'.

Ο ενορίτης έμαθε πως ο αριθμός του ΦΕΚ διορισμού του Άκη Γεροντόπουλου τελειώνει σε... 666! Έτσι στις 9 Ιουλίου ο θρακιώτης πολιτικός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη και πήρε την ευλογία του ακυρώνοντας έτσι την "γρουσουζιά', του διαβολικού αριθμού.

δείτε περισσότερα »
Το σταυροπόδι της Φώφης και ο Πατριάρχης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/07/2013

Ο ενορίτης παρατήρησε ότι η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Φώφη Γεννηματά, καθότα σταυροπόδι απέναντι από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Φαίνεται πως δεν βρέθηκε κάποιος να της πει ότι αυτή η στάση δεν είναι η πρέπουσα για συνομιλητή κληρικού...(φωτο eurokinissi-Διεύθυνση Ενημέρωσης YΕΘΑ )

δείτε περισσότερα »
Ο Αρχιεπίσκοπος και η...Προανακριτική Επιτροπή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/07/2013

Με έντονες αντιπαραθέσεις, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, έπεσε η αυλαία στην Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα κάποιο από τα μέλη της επικαλέστηκε και τον Αρχιεπίσκοπο.

 

Διαβάστε:

 

 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το κάνετε επίτηδες. Εμείς θα απευθυνθούμε ξανά στον Πρόεδρο της Βουλής.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να πάτε στον Αρχιεπίσκοπο!

 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σταματήστε να με διακόπτετε! Για δε τις σχέσεις με την εκκλησία, να απευθυνθείτε αλλού. Όχι σε μένα!

δείτε περισσότερα »
Για ποιόν (να μη) χτυπά η καμπάνα;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/07/2013

«Συνιστώμεν την μετά προσοχής και διακρίσεως χρήσιν των κωδώνων και την ηπιοτέραν και συντομότερον κρούσιν αυτών» αναφέρεται στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι ιερείς καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις ώρες κοινής ησυχίας.

Ειδικά για τους Ναούς που έχουν συνδέσει τα καμπαναριά τους με ρολόϊ ζητείται να μην χτυπούν τη νύχτα και τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ολα αυτά γιατί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν προς την Αρχιεπισκοπή για υπερβολική χρήση των κωδώνων.

δείτε περισσότερα »
Παραμένει στην ιστοσελίδα της Ι.Μ.Μυτιλήνης το όνομα του αρχιμανδρίτη Κύριλλου Συκή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 01/07/2013

Πάντως για την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Συκής παραμένει στο δυναμικό της και συγκεκριμένα εφημέριος του ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πλαγιάς. Δείτε και τη σχετική διεύθυνση: http://www.immyt.net/diocese/efimerioi.htm

δείτε περισσότερα »
Γρήγορα να φτιάξουμε τζαμί στην Αθήνα γιατί...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/06/2013

«Το πρώτο ναμάζι (συλλογική προσευχή), στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια», γράφει η εφημερίδα Radikal, Χθες, άνοιξε και πάλι, για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας,στην Τραπεζούντα. Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας και το 1961 μετατράπηκε σε Μουσείο.  
Μετά από αυτή την εξέλιξη να επισπεύσουμε την κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, γιατί δεν αποκλείεται-με τη φόρα που έχουν πάρει οι μουσουλμάνοι-να εισβάλλουν και σε ιερούς ναούς της Ελληνικής Επικράτειας και να προσεύχονται στον Αλλάχ... 

δείτε περισσότερα »
Ο υπουργός με κιπά, στην Εβραϊκή Συναγωγή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 27/06/2013

φωτο Eurokinisi-Κώστας Κατωμέρης-Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως επισκέφθηκε σήμερα την Εβραϊκή Συναγωγή όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσια Ασφάλειας του Ισραήλ.

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Δωδώνης στο Πεκίνο εκπροσώπησε επάξια την Εκκλησία της Ελλάδος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/06/2013

Ο μητροπολίτης Δωδώνης στο Πεκίνο, με κοστούμι και καπέλο. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης βρέθηκε στην έκθεση Τουρισμού ΕXPO 2013 για να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου πραγματοποιήθηκε η περίφημη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Expo 2013, με τη συμμετοχή ευάριθμων χωρών και πολιτισμών από ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος και μάλιστα το Συνοδικό Γραφείο για τις Θρησκευτικές Περιηγήσεις και τον Προσκυνηματικό

δείτε περισσότερα »
Εψαλαν το απολυτίκο και ασπάστηκαν τη δεξιά του αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 25/06/2013

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας στο Προεδρικό Μέγαρο, οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης και Νότης Μηταράκης έψελναν το απολυτίκιο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αρχικά ξεκίνησε να ψάλλει και ο πρωθυπουργός αλλά σύντομα σταμάτησε.

Στο μεταξύ αφού υπέγραψαν το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το διορισμό τους, το χέρι του Αρχιεπισκόπου ασπάστηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης,ο νέος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και ο νέος υφυπουργός Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Οι τέσσερις κυρίες απλά αρκέστηκαν στη χειραψία τύπου "πώς είστε;"

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50