Ο Ενορίτης

Εξ Ιωαννίνων άρξασθε...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/05/2014

Για το ierovima-Ολοι προσεύχονται να τους φωτίσει το Άγιο Πνεύμα και να επιλέξουν τον αξιότερο για το θρόνο της ιστορικής μητρόπολης Ιωαννίνων.

Ως ενορίτης, έμαθα ότι ο προϊστάμενος ιερού ναού που είχε παυθεί από τη θέση του και παρέμενε ως απλός εφημέριος, έγινε προϊστάμενος άλλου μεγάλου ναού στην Αθήνα. Ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος αυτού του ναού, προσεύχεται για τα Ιωάννινα.

Υπάρχουν

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας-γιατρός των Κυθήρων
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/05/2014

του Κώστα Ζαφειρίου

Πήγε πριν από κάποια χρόνια στα Κύθηρα ως παθολόγος, μαζί με τη μικροβιολόγο σύζυγό του. Πολύ σύντομα το ζευγάρι που απέκτησε παιδιά, έγινε ιδιαίτερα αγαπητό στη μικρή κοινωνία. Ο τότε μητροπολίτης Κυθήρων (νυν Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος) πρότεινε στο γιατρό να γίνει ιερέας.

δείτε περισσότερα »
Προκλητικές δηλώσεις για το Άγιο Φώς!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/04/2014

Προκλητικό-τουλάχιστον-το κείμενο του Νίκου Δήμου με τίτλο "Αντικληρικισμός και αντικομουνισμός" στο protagon.gr.Αιτία το υπονοούμενο που αφήνει ο γνωστός για τις αιρετικές του απόψεις συγγραφέας ότι το Άγιο Φως είναι... ειδωλολατρικό σύμβολο!

Γράφει  ο Νίκος Δήμου: 

δείτε περισσότερα »
Το σταυροπόδι του Μανώλη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/04/2014

(Ι.Μ.Μαρωνείας) Τό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς κ. Παντελεήμονα ἐπεσκέφθη εἰς τά Γραφεῖα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως τήν πρωΐαν τῆς Παρασκευῆς, 11ης Ἀπριλίου 2014, ὁ ἀξιότιμος κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γραμματεύς τῆς Πολιτικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς ‘’

δείτε περισσότερα »
Η νηστεία των Προτεσταντών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/04/2014

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ παρότι είχε ερωτηθεί και όσοι προετοίμαζαν το μενού γνώριζαν ότι της αρέσει πολύ το κυδώνι, όταν έφτασε η στιγμή του επιδορπίου, ευγενικά αρνήθηκε να το φάει! Οι συνδαιτυμόνες της λοιπόν, τη ρώτησαν: «Κα Μέρκελ, δεν θα δοκιμάσετε καν;».

«Δεν πρέπει να δοκιμάσω, 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Σεραφείμ:"Αγαπάμε τον Ολυμπιακό"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/04/2014

kalpes14.gr-«Είναι κοντά μας και ο κ. Γιάννης Μώραλης, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και βεβαίως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού. Εμείς τον αγαπάμε τον Ολυμπιακό». Με αυτά τα λόγια -όλο νοημα- καλωσόρισε στον Άγιο Δημήτριο του Νέου Φαλήρου τον υποψήφιο

δείτε περισσότερα »
Με... πετραχήλι ο Θέμος Αναστασιάδης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/04/2014

Την φωτογραφία με τον δημοσιογράφο και εκδότη Θέμο Αναστασιάδη, πήραμε από την ιστοσελίδα «protothema» από όπου διαβάσαμε και την είδηση που ακολουθεί:

«Ο καθένας μπήκε στη δική του θέση και η εξομολόγηση της Δούκισσας Νομικού ξεκίνησε!

Το βράδυ της Τετάρτης, η Δούκισσα μπήκε στο εξομολογητήριο και αποκάλυψε τις αμαρτίες της στον... εξομολόγο Θέμο Αναστασιάδη.

δείτε περισσότερα »
"Τα βρήκαν" Άνθιμος και Μπουτάρης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/03/2014

Για την σχέση του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο η οποία μέχρι στιγμής ήταν ... συγκρουσιακή, μίλησε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο νυν και υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι ξαφνικά ... τα βρήκε με τον Άνθιμο... εκλογές γαρ, κι ότι πια είναι μονιασμένοι κι αγαπημένοι και βαδίζουν στον ίδιο δρόμο. «Ο καθένας έχει το δικό του δρόμο, αλλά δεν υπάρχουν πια συγκρούσεις. Με τον Άνθιμο, τον οποίο τώρα που γνώρισα καλύτερα συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί είναι δουλευταράς, συζούμε

δείτε περισσότερα »
Κενές μητροπόλεις και "κενές" υποσχέσεις
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/03/2014

Κάποιοι κληρικοί το έλεγαν από πέρυσι: δυστυχώς το 2014, πολλές μητροπόλεις θα αδειάσουν και ο χάρτης της ιεραρχίας θα ανανεωθεί. Πράγματι, οι κληρικοί αυτοί επιβεβαιώνονται. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να ανανεωθεί μόνο ηλικιακά η ιεραρχία, αλλά να υπάρξει και άνεμος αλλαγής νοοτροπίας.

Από την άλλη, ας είναι προσεκτικοί εκείνοι οι αρχιμανδρίτες -και είναι αρκετοί- που δέχονται υποσχέσεις. Σίγουρα θα κενωθούν και άλλες μητροπόλεις μέχρι το τέλος του 2014, αλλά είναι αδύνατο να τακτοποιηθούν όλοι. Πρώτα τα "δικά του παιδιά" (τελειώνουν;) και ύστερα των άλλων...Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αρχιμανδρίτη που μόλις βγήκε από το γραφείο χαμογελαστός και γεμάτος υποσχέσεις, είδε να εισέρχεται έτερος, ο οποίος, όπως έμαθε στη συνέχεια, βγήκε επίσης "φορτωμένος" υποσχέσεις. Και το ωραίο είναι ότι γίνεται "παρέλαση" επίδοξων, οι περισσότεροι από τους οποίους εισπράττουν υποσχέσεις.

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Η λύπη του ιερέα όταν είδε το δράστη...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/03/2014

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας εξιχνιάσθηκε μία υπόθεση κλοπής από οικία, ιδιοκτησίας 76χρονου ιερέα, η οποία έγινε τον Απρίλιο του έτους 2012 στην Ιστιαία.
Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 13χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50