Ο Ενορίτης

Μητρόπολη Αργολίδος: σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/01/2013

Ποιοι είναι οι δύο αρχιερείς που με τον τρόπο τους θα «πρεσάρουν» τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να αποδεχθεί την πρότασή τους για να ευλογήσει υποψηφιότητα άλλη από αυτή του βοηθού επισκόπου Καλλίνικου για την μητρόπολη Αργολίδος;

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, λένε κάποιοι,  η εκλογή μετατέθηκε με εύσχημο τρόπο για τον Οκτώβριο…

Και ακόμη ποια είναι η υποψηφιότητα που θα προωθήσουν οι δύο αρχιερείς που θεωρούν εαυτούς ισχυρούς;

 

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες… 

Ο ΕΝΟΡΙΤΗΣ

δείτε περισσότερα »
Μα είναι ποτέ δυνατόν;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/01/2013

Το δημοσιεύουμε με επιφύλαξη, γιατί είναι πραγματικά απίστευτο για να είναι αληθινό!

 

Συμβαίνει σε Ιερά Μητρόπολη της Κεντρικής Ελλάδος όπου... έπεσε "ιερή καμπάνα" σε ιερέα ενός μικρού χωριού,ποινή αργίας 10 ημερών γιατί δεν έπιασε το... στόχο που η οικονομική επιτροπή της Μητροπόλεως είχε θέσει ! Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε στην ιστοσελίδα veteranos.gr,  και σχολιάζει επίτροπος που γνωρίζει πράγματα και θάματα!
«Ζούμε στην Ελλάδα του 2013 ή στα τέλη του 19ου αιώνα με τους τσιφλικάδες και τους μεγαλοσχήμονες κληρικούς σε πλήρη δράση εν είδη... αγά.
 

δείτε περισσότερα »
Οι ιεροψάλτες του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/01/2013

Το κομμάτι της πνευματικής ζωής που ονομάζεται θεία Λατρεία δεν θα μπορούσε να επιτελεσθεί δίχως την συμμετοχή και υπεύθυνη διακονία των ιεροψαλτών.

Οι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό (Ι.Μ.Γλυφάδας), κυριαρχούνται από βαθειά πίστη και ενάρετη ζωή, χαρακτηρίζονται από φόβο Θεού και ευλάβεια, είναι φιλακόλουθοι, ταπεινοί και το ήθος τους ηλεγμένο.

Οι ευλαβείς, καλλίφωνοι και συνεργάσιμοι ιεροψάλτες δημιουργούν στο ναό, ατμόσφαιρα κατανύξεως και προσευχής, με ψάλσιμο ταπεινό και σεμνό.

Ας τους γνωρίσουμε: 

δείτε περισσότερα »
"Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να τον δούμε δεσπότη"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/01/2013

Από ενορίτες λάβαμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι κείμενο, που ήδη έχει δημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες: 

δείτε περισσότερα »
Εβραίος και Καθολική, ίδρυσαν την" Εκκλησία των Άθεων"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/01/2013

Μια Καθολική και ένας Εβραίος, ίδρυσαν την πρώτη εκκλησία των άθεων στην Βρετανία!

Είναι η μοναδική εκκλησία όπου το ποίμνιο ενθαρρύνεται να βωμολοχεί, και ο αιδεσιμότατος αστειεύεται ότι θα πάρει τα λεφτά από το παγκάρι για να κάνει διακοπές.
 
Και όμως στην πρώτη «λειτουργία» τους, την Κυριακή, οι 200 πιστοί της «πρώτης εκκλησίας άθεων» της Βρετανίας προσήλθαν με ενθουσιασμό, κυρίως για να γελάσουν.
 

δείτε περισσότερα »
“Ο Χριστός θα είχε Facebook και Twitter”
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Ο Αρχιεπίσκοπος της Γερμανίας, Ρόμπερτ Ζόλιτς, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι αν ζούσε σήμερα ο Χριστός, θα χρησιμοποιούσε τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook και το Twitter θα ήταν τα κατάλληλα μέσα για να μεταφερθεί ο λόγος του Θεού στους ανθρώπους, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της γερμανικής καθολικής εκκλησίας, μιλώντας σε εφημερίδα της χώρας του.

“Ο Χριστός θα είχε σήμερα σίγουρα  Facebook και Twitter. Πάντα αναζητούσε τους ανθρώπους, και χρησιμοποιούσε ασυνήθιστες οδούς για να το κάνει... στη βάση τους, όλα τα μέσα είναι κατάλληλα για να φέρουν το λόγο του Θεού στους ανθρώπους”, είπε.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ηγέτης της Εκκλησίας τάσσεται υπέρ των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πρόσφατα ο Πάπας Βενέδικτος απέκτησε λογαριασμό στο Twitter. (newsit.gr) 

δείτε περισσότερα »
Καράτε με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/12/2012

Την πολεμική τέχνη και την φιλοσοφία Καράτε, φέρνει στην εκκλησιαστική ζωή της Πολωνίας ο αρχιεπίσκοπος κ. Σάββας.

Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας, έχει πεισθεί από πεπειραμένο εκπαιδευτή πολεμικών τεχνών για τη χρησιμότητα του καράτε και μάλιστα βρίσκεται σε συνεννόηση με σχολή για την εκπαίδευση δύο ιερέων του.

δείτε περισσότερα »
Εντυπωσιακός πίνακας μαγεύει τα παιδιά
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/12/2012

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης)

Εν όψει της εορτής της Θείας και του  Χριστού Γεννήσεως το κατηχητικό σχολείο  του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός .

Συγκινητική ήταν η απόδοση των ποιημάτων από όλα τα παιδιά του κατηχητικού Σχολείου καθώς και η απόδοση των καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος  από την χορωδία του κατηχητικού σχολείου. Στο τέλος μοιράστηκαν συμβολικά δώρα και  γλυκίσματα στα μικρά παιδιά. Παρών και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής.

Ο τεράστιος πίνακας, που είναι τοποθετημένος στον τοίχο, εντυπωσίασε τα παιδιά. Προφανώς το θέμα του είναι κάποιος μητροπολίτης. 

δείτε περισσότερα »
ΕΠΕΤΕΙΟΣ για το ΕΘΝΙΚΟ μας ΣΥΜΒΟΛΟ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/12/2012

20-12-1821: Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση. Είναι η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα ψηφιστεί το πρώτο Σύνταγμα, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» και θα οριστεί το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία.

 

δείτε περισσότερα »
Ο πρωτοπρεσβύτερος στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/12/2012

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός.

Ο “πατέρας Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου, βρέθηκε δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” στο Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Μονή Πετράρχη και το Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.

Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον κ. Βαρθολομαίο. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47