Βουλευτής ευτέλισε το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και το ράσο -Βιντεο

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/01/2014

του Κώστα Ζαφειρίου

Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεταμφιέστηκε σε ιερέα, φορώντας πετραχείλι, κρατά στο χέρι του θυμιατό και ένα ομοίωμα δισκοπότηρου με το οποίο καλεί τον κόσμο να μεταλάβει!

 

Στο προκλητικό σόου-που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο-συμμετέχει και μια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεσπά σε γέλια και χειρονομεί όταν ο ρασοφόρος βουλευτής την καλεί να κοινωνήσει!

 

O άνθρωπος που επέλεξε να ευτελίσει το ράσο είναι ο 33χρονος Βαγγέλης Διαμαντόπουλος βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Καστοριάς, πρώην υπάλληλος του ΟΤΕ. Είναι ο αριστερός με απόψεις που προκαλούν αντιδράσεις και συχνά «πονοκεφάλους» στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο βουλευτής δεν έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο διάσημο Αργείτικο καρναβάλι που αρχίζει 30 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 2 Ιανουαρίου. Εκεί, α επέλεξε -προφανώς όχι τυχαία- να ντυθεί ιερέας για να κάνει την κηδεία του...μνημονίου. Ανέβηκε σε ένα άρμα και το αντιχριστιανικό σόου άρχισε.

«Θα μπορούσε να είχε βάλει μαύρο κοστούμι και γραβάτα και να υποδυθεί υπάλληλο γραφείου τελετών για να κάνει και την κηδεία που ήθελε», λέει κληρικός στo  ierovima.gr και συνεχίζει: «Ομως επέλεξε να ντυθεί ιερέας όχι μόνο για να απαξιώσει το ράσο, που δεν απαξιώνεται από τέτοιες συμπεριφορές, αλλά για να ευτελίσει τη Θεία Ευχαριστία το Μυστήριο των Μυστηρίων».

Και πράγματι στο βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο, ο βουλευτής κρατάει στο χέρι του ένα ποτήρι που μοιάζει με δισκοπότηρο (δεν είναι) και καλεί μια γυναίκα που γελάει και του κάνει χειρονομίες, να κοινωνήσει!

 

Την ίδια στιγμή ο κόσμος που βρίσκεται γύρω από τη γυναίκα, γελάει όπως και ο βουλευτής-ρασοφόρος. Με μια προσεκτικότερη ματιά, στο βίντεο, η γυναίκα που συμμετέχει στο σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά κυρία Μαρί Αντωνίου.

 

Η βουλευτής όπως μαθαίνουμε είναι θρησκευόμενο άτομο, «αλλά έπεσε στην παγίδα στου Διαμαντόπουλου που δεν έχει σχέση με την Εκκλησία», λένε σε σχόλιά τους Καστοριανοί.

φωτο kozan.gr & kozaninews.gr