Ο Ενορίτης

Στο Facebook το προφίλ του Ιησού Χριστού!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/11/2011

(πηγή techit) Ένας διαιτολόγος από τη βόρεια Καρολίνα ήταν ο εμπνευστής της σελίδας του Facebook με τους περισσότερους… πιστούς, με τη … κυριολεκτική έννοια της λέξης. Έφτιαξε το προσωπικό προφίλ του Χριστού και χρησιμοποιώντας λόγια του «Μεσσία» απευθύνεται στους πιστούς χριστιανούς. 

Επηρεασμένος από τον έντονα θρησκόληπτο πατέρα του, ο 41χρονος Άρον Τέιμπορ αποφάσισε να δημιουργήσει το «προφίλ» του Ιησού, το οποίο ονομάζεται «Jesus Daily». Όπως αναφέρει ο ίδιος, η ιδέα ξεκίνησε ως χόμπι τον 2009, την ίδια περίοδο που διαφήμιζε μέσω του Facebook το νέο του βιβλίο.

Τους τελευταίους τρεις μήνες, η ιστοσελίδα έχει επισκεφθεί περισσότερες φορές από κάθε άλλη σελίδα στο Facebook, ακόμη και από εκείνη του Justin Bieber.

Σύμφωνα με τον δημιουργό της Jesus Daily: «Σκοπός μου είναι να περάσω ένα μήνυμα ελπίδας στους ανθρώπους. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν με τον καρκίνο, γάμοι διαλύονται και οι σχέσεις γονέων-παιδιών ακυρώνονται. Στο Jesus Daily μπορεί ο καθένας να λαμβάνει το μήνυμα της ελπίδας. Μέσω της κοινωνικής δικτύωσης θέλω να αναπαράγω το έργο της Εκκλησίας.» 

δείτε περισσότερα »
Ο παπάς έκανε δώρο ΙΧ στην ερωμένη του!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/10/2011

(πηγή dete.gr) Μέχρι και ξύλο έπεσε σε χωριό του Αντιρρίου, όταν τα παιδιά ενός παππά ανακάλυψαν πως ο ευσεβής (κατά τα άλλα) πατέρας τους... είχε ερωμένη! Αυτό, όμως, που τους ενόχλησε ακόμη περισσότερο ήταν ότι της έκανε... και πανάκριβα δώρα!

 

Το χωριό είχε «βουίξει» για την «ροζ» ιστορία του ιερέα! Αν και μεσήλικας είχε καταφέρει να βρει ερωτική σύντροφο αρκετά χρόνια μικρότερή του! Η οποία τον ξετρέλανε!

Η ερωμένη ζει σε χωριό στην περιοχή της Ναυπάκτου, γνώρισε τον παππά και τον ερωτεύθηκε! Περισσότερο, όμως, φαίνεται πως έχει δαγκώσει εκείνος τη λαμαρίνα! Έτσι άνοιγε το πορτοφόλι του και της έκανε πανάκριβα δώρα για να την ευχαριστήσει! Τελευταία όμως... το παρατράβηξε αφού όπως ανακάλυψαν τα ίδια του τα παιδιά... της έκανε δώρο ένα αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με όσα λέγονται στο χωριό, τα παιδιά του είδαν κάποιο ενημερωτικό σημείωμα από τράπεζα, προφανώς ειδοποιητήριο για δόση, έψαξαν, ρώτησαν και... έβγαλαν λαβράκι! Και επειδή προφανώς είχαν «ψυλλιαστεί» τη «ροζ ιστορία» του πατέρα τους, εύκολα βρήκαν την άκρη του νήματος! Το τι έγινε στο σπίτι δεν περιγράφεται! Οι συγχωριανοί κάνουν λόγο για φωνές.... που έφθαναν στο Αντίρριο, ενώ κάποιοι είπαν πως ο παππάς... τις έφαγε κιόλας, αφού πιάστηκε στα χέρια με τα παιδιά του. Όσο για την παπαδιά; Όλοι λένε πως πρόκειται για μία γυναίκα που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και απορούν για το πώς ο ιερέας... ήθελε και την «ξένη»!

Άγνωστο παραμένει, αν ο ιερέας συνεχίζει την εξωσυζυγική δραστηριότητά του. Πάντως, η παπαδιά δεν τον χώρισε! Όσο για την ερωμένη; Μάλλον δεν νοιάζεται που όλο το χωριό τη συζητά (άλλωστε δεν μένει εκεί) και στο κάτω - κάτω, από αυτή την ιστορία (εκτός των άλλων) κέρδισε και ένα αυτοκίνητο για τις βόλτες της στην παραλία της όμορφης Ναυπάκτου και όχι μόνο!

δείτε περισσότερα »
Κατανομή εφημεριακών Θέσεων στις Ιερές Μητροπόλεις για το 2011
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/10/2011

Ελάχιστες είναι οι εφημεριακές θέσεις που διατίθενται στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά αυτές είναι... αι βουλαί της τρόϊκα. Και αν για το 2011 δόθηκαν με χίλια ζόρια εκατό θέσεις, για το 2012 ουδείς είναι σε θέση να υποσχεθεί τί θα συμβεί.

 

Τρείς θέσεις διατίθενται στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από δύο στις μητροπόλεις Αλεξανδρουπόλεως, Γουμενίσσης, Δρυϊνουπόλεως, Δράμας, Εδέσσης, Ζιχνών,Καστορίας, Μαρωνείας,Ξάνθης, Κιλκισίου, Σερρών , Σιδηροκάστρου και  Φλωρίνης.  Στις υπόλοιπες μητροπόλεις διατίθενται από μία θέση. 

Όπως αναφέρεται στο Εγκύκλιο Σημείωμα, «αι ανωτέρω διατιθέμεναι Εφημεριακαί θέσεις, δέον όπως απαραιτήτως καλυφθώσι δια διορισμού είτε Διακόνου, είτε Πρεσβυτέρου, έως 31-12-2011, άλλως χάνονται οριστικώς, δηλονότι δεν υφίσταται δυνατότης μεταφοράς της καλύψεως αυτών εις το προσεχές  έτος». 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Βατοπεδίου: Ο πρωθυπουργός με τον ιερομόναχο Ευδόκιμο, τον ταμία της Μονής
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/10/2011

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Άγιο  Όρος συνομίλησε αρκετές φορές με τον ιερομόναχο  Ευδόκιμο (Αδάμου κατά κόσμον), ο οποίος είναι εκείνος που χειρίζεται τα οικονομικά της Ι.Μ. Βατοπεδίου. 
Είχε καταθέσει μάλιστα και στην εξεταστική επιτροπή στην βουλή για το επίμαχο θέμα. Είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του ηγούμενου Εφραίμ μαζί με τον π. Αρσένιο. Ο π. Ευδόκιμος στις φωτογραφίες βρίσκεται εκ δεξιών του Πρωθυπουργού. (πηγή Real.gr) 

δείτε περισσότερα »
Απαράδεκτη ανάρτηση που δεν προκαλεί γέλιο, αλλά αγανάκτηση
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/10/2011

Το χιούμορ έχει όρια και σίγουρα δεν μπορεί μία βέβηλη πράξη να είναι χιούμορ.

Στην ιστοσελίδα «newsit»  αναρτήθηκε η φωτογραφία που βλέπετε (κάντε κλικ στη φωτο) και ως λεζάντα, το σχόλιο που ακολουθεί:

“Δεν μπορεί να μην γελάσετε. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε κάποιοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση με χιούμορ.Και αφού ως γνωστόν ο Τσακ Νόρις είναι ο μεγαλύτερος σουπερ ήρωας όλων των εποχών, γιατί να μην τον κάνουμε και... Αγιο;
Εύγε στους δημιουργούς της φωτογραφίας που κάνει το γύρο του διαδικτύου...”

Δεν νομίζουμε να προκάλεσε γέλιο μια τέτοια φωτογραφία. Προβληματισμό και αγανάκτηση όμως, σίγουρα. 

δείτε περισσότερα »
Τοποτηρητής στη μητρόπολη Ζακύνθου ο Γερμανός-Κανένα πρόβλημα με τον Θήρας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/10/2011

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στις Μητροπόλεις Χίου και Ζακύνθου ξεκίνησε. Τοποτηρητής στη Μητρόπολη Ζακύνθου ορίστηκε σήμερα  ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Οι επαφές  μεταξύ μητροπολιτών συνεχίζονται με κύριο θέμα την εκλογή μητροπολίτη Ζακύνθου, αφού αυτή η μητρόπολη συγκεντρώνει ενδιαφέρον για το λόγο που οι αρχιερείς γνωρίζουν.

 

Στο μεταξύ ο μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιος που αισθάνθηκε το πρωΐ αδιαθεσία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Συνόδου, θα συμμετάσχει κανονικά στις επόμενες συνεδριάσεις. Ο κ. Επιφάνιος υπέστη υπογλυκαιμικό επεισόδιο και να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους 60 αρχιερείς είναι διαβητικοί!

δείτε περισσότερα »
Φιλοξενούμενος μητροπολίτης έδιωξε από την εκκλησία τον ιεροψάλτη!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 30/09/2011

Συνέβη και αυτό! Μητροπολίτης που είναι στην αρχή της αρχιερατικής του διαδρομής, βρέθηκε (εισπήδησε θα λέγαμε) για ένα διήμερο σε άλλη μητρόπολη, πολύ μακριά από την δική του. Κυριακή πρωί παρουσιάστηκε σε ιερό ναό, για να χοροστατήσει της Θείας Λειτουργίας. Ο εφημέριος, ο επίτροπος, οι ιεροψάλτες και οι νεωκόροι, και φυσικά το εκκλησίασμα, τον υποδέχθηκαν με τον δέοντα σεβασμό και όλα έδειχναν ότι θα κυλούσαν ομαλά. Όμως, άγνωσται αι βουλαί του… σεβασμιωτάτου. Ο φιλοξενούμενος ιεράρχης, είχε πρόβλημα με τον ιεροψάλτη. Πρόβλημα άνευ λόγου και αιτίας. Δεν του άρεσε η όψη, η ένδυμασία, η φωνή…Ποιος ξέρει; Μόνο ο φιλοξενούμενος αρχιερέας γνωρίζει. Ο μητροπολίτης απαίτησε να φύγει από το ναό ο ιεροψάλτης, ο οποίος και αποχώρησε έκπληκτος χωρίς ποτέ να καταλάβει το λόγο του διωγμού του από τον ιερό ναό που ψάλλει αρκετά χρόνια. «Αισθάνθηκα σα να με διώχνουν από το σπίτι μου», είπε ο ίδιος και ξέσπασε σε λυγμούς όταν εξιστόρησε το πρωτοφανές περιστατικό στον οικείο μητροπολίτη. Φυσικά ο ιεροψάλτης κατήγγειλε το γεγονός στο Σύλλογό του και έπεται συνέχεια για τον φιλοξενούμενο μητροπολίτη. 

δείτε περισσότερα »
Δεν παραιτείται ο 85χρονος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/09/2011

Το Βατικανό διέψευσε το περιεχόμενο δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδας Libero, σύμφωνα με το οποίο ο ποντίφικας σκέπτεται εντός του 2012 να υποβάλλει παραίτηση λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. Το σχετικό δημοσίευμα υπογράφει ο συγγραφέας της Καθολικής εκκλησίας Αντόνιο Σότσι. Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' συμπληρώνει την άνοιξη του 2012 το 85ο έτος της ηλικίας του.
Σε ένα βιβλίο, που κυκλοφόρησε στη Ρώμη πέρυσι, υπήρχε η μαρτυρία του ίδιου του Πάπα για το ζήτημα.
«Δεν θα διστάσω να είμαι ο πρώτος ποντίφικας που θα παραιτηθεί οικειοθελώς σε χρονικό διάστημα επτά αιώνων, αν νοιώσω ότι δεν θα μπορώ, πια να διοικήσω την Καθολική εκκλησία από την ψυχολογική και την πνευματική άποψη» ανέφερε. Ο τελευταίος Πάπας, που παραιτήθηκε, είναι ο Σελεστίνος ο Ε', το 1294, ο οποίος παρέμεινε στον παπικό θώκο παρέμεινε μόνο πέντε μήνες.

Ο Πάπας Γρηγόριος ο 12ος στη διάρκεια του 1415 εξαναγκάστηκε να παραδώσει την παπική εξουσία σε άλλον πνευματικό ιεράρχη, διεκδικητή της, στην σκιά μιας πολύ έντονης δημόσιας διαμάχης τους. 

δείτε περισσότερα »
Η Ι.Μ Κορίνθου «έχασε» τη διαδικτυακή της διεύθυνση;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 30/08/2011

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου άλλαξε διεύθυνση στο διαδίκτυο και από «imkorinthou.gr» έγινε «imkorinthou.org». Η πρώτη διεύθυνση, που δεν ισχύει, παραμένει στο site“ecclesia.gr” με αποτέλεσμα όμως όσοι αναζητούν την Ιερά Μητρόπολη από εκεί να βρίσκονται στο… ειδησεογραφικό site“isthmos.gr”! Περίεργα πράγματα. Ήταν άραγε δύσκολο για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους να διατηρήσει και την διεύθυνση «imkorinthou.gr»;Το κόστος άλλωστε είναι μηδενικό. Τί συνέβη;  

δείτε περισσότερα »
Αρχιμανδρίτης κατά …λοστρόμων
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/08/2011

Ο αρχιμανδρίτης επέστρεφε χθες  Πέμπτη από τη Ζάκυνθο όπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο. Επιβιβαζόμενος με αυτοκίνητο  φίλου του από τη Ζάκυνθο στο πλοίο, φρόντισε να μπει τελευταίος ώστε να βγεί πρώτος από το γκαράζ του πλοίου, κατά το «και οι έσχατοι έσονται πρώτοι».

Λίγα λεπτά πριν το πλοίο δέσει στο λιμάνι της Κυλλήνης είδε πως μπροστά από το αυτοκίνητο του φίλου του είχε μπεί άλλο αυτοκίνητο που του «έκοβε» την πρωτιά της εξόδου. Ποιος είδε τον αρχιμανδρίτη και δεν τον φοβήθηκε! Αγρίεψε αλλά εξαιτίας της χροιάς της φωνής του, οι λοστρόμοι δεν τον πήραν στα σοβαρά. Έτσι άρχισε να επικαλείται τον «έξω από δω» με αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή όλων: πληρώματος, επιβατών αλλά και άλλων κληρικών που ντράπηκαν για λογαριασμό του. «Μη του δίνετε σημασία», είπε κληρικός και συνέχισε: «είναι λίγο νευρικός». «Παπάς και βρίζεις;», τον ρώτησε ένας λοστρόμος και ήρθε η απάντηση με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής: «Εσύ πας γυρεύοντας…»

Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα πραγματικό και για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται το όνομα του πρωταγωνιστή (που είναι γνωστό στο «ierovima»). Απλά λέμε ότι ιερουργεί σε μεγάλο Ιερό Ναό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52