Ο Ενορίτης

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος παρασημοφόρησε τον Πούτιν
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 28/03/2011

Στα πλαίσια της επίσκεψης εργασίας στη Σερβία, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν επισκέφθηκε στις 23 Μαρτίου 2011 τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.Ο Ρώσος Πρωθυπουργός πλησίασε στον μεγαλύτερο Ναό της Σερβίας με χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες. Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος απένειμε στον κ. Πουτιν την ανώτατη διάκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας το παράσημα του Αγίου Σάββα.Στη συνέχεια ο κ. Πούτιν και ο Σέρβος Πατριάρχης εισήλθαν στον Ναό, όπου, παρόλο που ήταν αργά, τους ανέμεινε πλήθος πιστών. Τον Πρωθυπουργό δέχθηκαν με συνθήματα «Ζήτω η Ρωσία!», «Ζήτω ο Πούτιν!». 

δείτε περισσότερα »
Η επιβράβευση του π. Μάξιμου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/03/2011

Nέος προεδρεύων του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ορίστηκε ο π. Μάξιμος Παπαγιάννης. Για όσους δεν το γνωρίζουν  ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης είναι ιεροκήρυκας και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

δείτε περισσότερα »
Ο μακρυχέρης ιερέας και ο αλλοδαπός
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/03/2011

Ο σχετικά νέος σε ηλικία ιερέας πήγε στο supermarket  για τα ψώνια της εβδομάδας, αλλά οι κινήσεις του δεν άρεσαν στους υπευθύνους του μεγάλου καταστήματος. Κάτι δεν πήγαινε καλά…. Ο ιερέας έβαζε τα προϊόντα από τα ράφια στο καλάθι, αλλά την ίδια στιγμή, έβαζε και κάτω από τα…ράσα του! Έγινε λοιπόν αντιληπτός, εκλήθη και η αστυνομία και από το σημείο εκείνο και μετά ξετυλίγεται άλλο «κουβάρι», ίσως χειρότερο από το πρώτο. Μαζί με τον ιερέα ήταν και αλλοδαπός που όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, συζούσαν!

Φυσικά για την όλη ιστορία ενημερώθηκε ο μητροπολίτης που δεν σηκώνει μύγα στη…ράβδο του και έγινε έξω φρενών.  

δείτε περισσότερα »
Ο χρυσούς σταυρός του Αποστόλου Παύλου στον στρατηγό Θεόκλητο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 01/03/2011

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου το πρωί ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Βεροίας κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Στρατηγό Θεόκλητο Ρουσάκη, Διοικητή του Β΄Σ.Σ.

Η επίσκεψη αυτή είχε διπλό χαρακτήρα. Αφενός ο σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ευχηθεί στον Στρατηγό για την ονομαστική του εορτή το Σαββατο που μας πέρασε και αφετέρου να του επιδώσει τον χρυσό σταυρό του αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ανώτερη διάκριση της ιεράς Μητροπόλεως, εις αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς στην τοπική κοινωνία, αλλά και της άριστης συνεργασίας με την τοπική μας εκκλησία. 

δείτε περισσότερα »
6 χρόνια συμπλήρωσε ο Πατρών Χρυσόστομος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/02/2011

Σήμερα συμπληρώνονται 6 χρόνια από την ημέρα της εκλογής και χειροτονίας του Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου. Ο σεπτός ποιμενάρχης, χοροστάτησε  και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας όπου και επικαίρως ομίλησε.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος ευχήθηκε στον Μητροπολίτη έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα στον αμπελώνα του Κυρίου μας.

 

δείτε περισσότερα »
Η άγνωστη μαντινάδα από τον πατέρα Ευμένιο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/02/2011

ΜΙΑ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ήθελε να πει ο εφημέριος του ιερού ναού Παναγίας Παντάνασσας της Καλλιθέας πατήρ Ευμένιος Ρενιέρης που τέλεσε τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Νέας Δημοκρατίας επί της λεωφόρου Συγγρού την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. Απευθυνόμενος στον κ. Αντώνη Σαμαρά, του είπε "πρόεδρε, θα ήθελε να πω μια μαντινάδα, αλλά το ξανασκέφτηκα και λέω να στην πω κάποια άλλη στιγμή". Όλοι, βουλευτές, πολιτευτές και οι ψηφοφόροι που παρευρίσκονταν ξέσπασαν σε γέλια. Τι να έλεγε άραγε αυτή η μαντινάδα; Με την απορία θα μείνουμε…

δείτε περισσότερα »
Αλλες εποχές τότε...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 12/02/2011

Απόσπασμα διαλόγου του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στις 9/12/2009 στην Αθήνα."Χθες εγκαινιάσαμε, βάλαμε μια μεγάλη πινακίδα μαρμάρινη με το όνομά σας και το όνομα του μεγάλου σας φίλου του Προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σας αγαπάει προσωπικά", τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά που αναφέρει το όνομα του Έλληνα Προέδρου, ο Αιγύπτιος ομόλογός του Χόσνι Μουμπάρακ τον χαρακτηρίζει ως "αδελφό του"."Είναι αλήθεια αυτό",τόνισε με την σειρά του ο κ. Παπούλιας 

δείτε περισσότερα »
Διάλογος-πραγματικός-μεταξύ κληρικών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/02/2011

Η πληροφορία είναι πέρα για πέρα διασταυρωμένη αλλά για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε πρόσωπα και πράγματα. Λοιπόν…Τον κάλεσε στο γραφείο του και του είπε: «Μα καλά δεν μπορούσες να τον ελέγξεις; Με τις κινήσεις του μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα». «Μα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα» απάντησε ο άλλος και συνέχισε: «Έφερε ξαφνικά το χαρτί στο γραφείο μου με τις δεκάδες υπογραφές κληρικών…Τι να έκανα;».

δείτε περισσότερα »
Φράχτη και πλωτά για λαθρομετανάστες θέλει ο Θεσσαλονίκης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/02/2011

Πήγε ο Θεσσαλονίκης στην Αλεξανδρούπολη όπου ο εκεί Ανθιμος δεν θέλει να ακούσει για φράχτη και είπε: «Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου κάθε μέρα, περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες». Αυτά είπε ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, σήμερα (2 Φεβρουαρίου) στην Αλεξανδρούπολη  και ο άλλος Ανθιμος ήταν αλλού για να μην έχουμε άλλα...

    Τασσόμενος ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο για την παρεμπόδιση της εισόδου λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ο κ. Άνθιμος υποστήριξε ότι ο φράχτης δεν θα είναι αποτελεσματικός αν γίνει μόνο σε ένα σημείο, υπογραμμίζοντας πως «αν κλείσουμε τα σύνορα στην Βύσσα, θα μπαίνουν από τον Πόρο. Τότε δεν γίνεται τίποτα».

δείτε περισσότερα »
Καλή και η αυτοκριτική σεβασμιώτατε!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 31/01/2011

Δεν του άρεσε του μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου η εικόνα που αντίκρυσε στο μητροπολιτικό ναό στο φετινό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών. «Πού είναι οι νέοι και οι γονείς;»

Μήπως σεβασμιώτατε θα πρέπει να ρωτήσετε πρώτα και τον εαυτό σας για την απουσία αυτή; Μήπως δηλαδή έχετε και εσείς μερίδιο ευθύνης για το γεγονός ότι μια τέτοια μέρα, γύρισαν τα παιδιά την πλάτη τους στην τοπική Εκκλησία;

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44