Ο Ενορίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης «ξήλωσε» το σταυρό;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/04/2012

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης FlorentinoPerez, αφαίρεσε από το σήμα της ομάδος τον σταυρό που βρισκόταν πάνω από το στέμμα, για να μη δυσαρεστήσει του άραβες επενδυτές, που θα «ρίξουν» στον μανδριλένικο σύλλογο πάνω  από 1 δισ. Ευρώ. 

δείτε περισσότερα »
Video από…θαύμα της Βασούλας που «ψαρεύει» στην Κρήτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/03/2012

Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες η ιδρυτής της οργάνωσης «Αληθινή εν Θεώ ζωή», που στόχο έχει να οδηγεί στην πλάνη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Το «ierovima» είχε αναφερθεί και πέρυσι στην περίπτωση της Βασούλας, όταν είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Στην ιστοσελίδα της η Βασούλα, (Βασιλική Παρασκευή Πεντάκη –Ρύντεν)  αναφέρει μεταξύ άλλων: “Η Βασούλα Ρύντεν είναι ελληνίδα, γεννήθηκε στην Αίγυπτο και είναι μέλος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Το 1985, όταν εκείνη ζούσε στο Μπαγκλαντές, ο Θεός την πλησίασε με τον πιο παράδοξο τρόπο, για να την χρησιμοποιήσει ως όργανό Του και να την επιφορτίσει με τα μηνύματά του για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Και ακόμη: «Η Βασούλα γράφει τα μηνύματα που λαμβάνει με ένα μεγαλοπρεπή επιβλητικό γραφικό χαρακτήρα (φωτο) διαφορετικό από το δικό της καθώς επιτρέπει να οδηγηθεί το χέρι της με υπερφυσικό τρόπο» 

δείτε περισσότερα »
Οι ομοφυλόφιλοι «βγάζουν»… αρχιεπίσκοπο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/03/2012

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων δεν αφήνει ανεπηρέαστη ούτε την Εκκλησία, όπως φαίνεται από όσα γίνονται στην πρωτοπόρο Εκκλησία της Αγγλίας.

Οπως γράφει η κυριακάτικη Τέλεγκραφ, ο νέος Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι θα φέρει μαζί του μία ακόμη επανάσταση στον εκδημοκρατισμό των Εκκλησιών.

Η Εκκλησία της Αγγλίας αφού αναζήτησε τον βέλτιστο τρόπο ανάδειξης του νέου επικεφαλής της, αποφάσισε να στραφεί στο Twitter.

Μέχρι σήμερα, η διαδικασία επιλογής ήταν μία κεκλεισμένων των θυρών και σχετικά μακρόχρονη διαδικασία. Αυτή τη φορά ωστόσο, θα ξεκινήσει με μία ευρεία δημόσια διαβούλευση, με τη συμμετοχή πολιτών και εξεχουσών μορφών από πολλούς τομείς της ζωής.

Την άποψή τους θα καταθέσουν πολίτες και ηγέτες κάθε θρησκείας ή άθεοι, από τον αρχιραβίνο της Αγγλίας μέχρι τον εξελικτικό βιολόγο Ρίτσαρντ Ντόκινς, που μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο για την «περί του Θεού αυταπάτη».

Στόχος είναι η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Ανοιξης, ώστε η αρμόδια επιτροπή να δώσει στον Ντέιβιντ Κάμερον ονόματα δύο πιθανών διαδόχων για τον νυν αρχιεπίσκοπο δρ. Ρόουαν Ουίλιαμς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εκκλησίας είπε ότι η ανοιχτή πρόταση θα γίνει μέσω των παραδοσιακών ΜΜΕ που ελέγχει, αλλά και μέσω του Twitter, όπου άλλωστε ήδη διαθέτει σχετικό λογαριασμό.

Η είδηση άλλαξε τους συσχετισμούς και ως προς τους πιθανότερους διαδόχους, αφού ξαφνικά οι πιθανοί αρχιεπίσκοποι συγκρίνονται και ως προς τον αριθμό αυτών που τους «ακολουθούν»: ο επίσκοπος του Ντέρχαμ Τζάστιν Γουέλμπι έχει μόλις 562, ο ομόλογός του του Μπράντφορντ Νικ Μπέινς 3.953, αλλά αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία είναι ο επίσκοπος του Γιορκ Τζον Σεντάμου, με 21.558.

Ο διάδοχος του Ουίλιαμς θα πρέπει να πετύχει εκεί που αυτός φαίνεται να μην τα κατάφερε: να διατηρήσει την όποια ενότητα στην Αγγλικανική Εκκλησία. Πολλές εθνικές εκκλησίες αποχωρούν από το κοινό σχήμα, καθώς φλέγοντα ζητήματα εκσυγχρονισμού, όπως η ανάδειξη επισκόπων που έχουν δηλώσει ανοιχτά ομοφυλόφιλοι, προκαλούν μεγάλες αναταράξεις.

Οι πιο προοδευτικές εκκλησίες σε ΗΠΑ και Καναδά απειλούν την Εκκλησία της Αγγλίας όχι μόνο με νέα προβλήματα, αλλά και με «καταιγίδα» μηνυμάτων από την ομοφυλοφιλική κοινότητα και τις πιο προοδευτικές πλευρές του κοινού, ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα.

  

δείτε περισσότερα »
Η δυσαρέσκεια του Οικουμενικού Πατριάρχη για δύο ιεράρχες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/03/2012

Έντονα δυσαρεστημένος με δύο ιεράρχες της Παλαιάς Ελλάδος φέρεται να είναι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, εξαιτίας της συμμετοχής τους στην ημερίδα «Πατερική Θεολογία και μεταπατερική αίρεση» που διοργάνωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

 Η δυσαρέσκεια του Παναγιωτάτου, δεν έχει σχέση τόσο με τη συμμετοχή των δύο στην ημερίδα όσο στο ότι ο κ. Βαρθολομαίος έγινε αποδέκτης ανακριβών πληροφοριών από κάποιον ή κάποιους, ρασοφόρους …καλοθελητές. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βαρθολομαίος γίνεται αποδέκτης ανακριβών πληροφοριών…Βέβαια υπάρχουν και άλλοι δύο-τρεις μητροπολίτες του θρόνου που δυναμιτίζουν την κατάσταση... 

Τη δυσαρέσκειά του αυτή μετέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και στον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Φανάρι. 

δείτε περισσότερα »
"Μάλωσε" τους αδελφούς του μητροπολίτες ο Κιλκισίου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/03/2012

Αυστηρός απέναντι στους αδελφούς του μητροπολίτες ήταν στη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο σεβασμιώτατος κατά κάποιο τρόπο, εγκάλεσε τους μητροπολίτες που αποστέλλουν Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό  από λατρευτικές εκδηλώσεις στις  ιστοσελίδες εκκλησιαστικών ειδήσεων, προς δημοσίευση.

Ο μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ φέρεται να είπε πως δεν πρέπει να στέλνουν οι μητροπολίτες το υλικό αυτό με τις πολύχρωμες μίτρες και τα βαρύτιμα ωμοφόρια προς δημοσίευση γιατί κατά κάποιο τρόπο οι φωτογραφίες αυτές προκαλούν.

Επίσης θεώρησε περιττό να δημοσιεύεται ανάλογο υλικό ακόμη και στις ιστοσελίδες των μητροπόλεών τους. 

δείτε περισσότερα »
Αρχιμανδρίτης της μητρόπολης Λάρισας με 4 δάνεια και 5 πιστωτικές
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/03/2012

Η οικονομική κρίση του είχε δείξει τα «δόντια» από καιρό, καθώς ο μισθός του μειώθηκε τον τελευταίο χρόνο στα 959 ευρώ και οι οφειλές του προς τις τράπεζες είχαν φτάσει στο ποσό των 231.480 ευρώ! Οι ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιριών καθημερινές και πιεστικές.

Τα τηλέφωνα των τραπεζικών «αντιπροσώπων» χτυπούσαν ασταμάτητα, σε ώρες ακατάλληλες, το πρωί κατά... τη Θεία Λειτουργία, το απόγευμα κατά τη διάρκεια... των εσπερινών. Ώσπου κάποια στιγμή, αποφάσισε να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου υπερχρεωμένων νοικοκυριών και να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για να απαλλαχθεί από το «βρόχο» των τραπεζικών δανείων. Και ο εφημέριος της Λάρισας, που τυγχάνει να είναι και αρχιμανδρίτης, κατάφερε να «σβήσει» ένα σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και να μειώσει για τέσσερα χρόνια τις δόσεις, κάνοντας ουσιαστικά... πρόωρη «Ανάσταση» σε περίοδο Σαρακοστής....

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση, υπ' αριθ. 12/2012,  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτες περιμένουν τον βορειοελλαδίτη...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/03/2012

Πολλοί μητροπολίτες σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες αναρωτιούνται αν ο βορειοελλαδίτης μητροπολίτης σηκώσει στην Ιεραρχία "μπαϊράκι" κατά της εκλογής των δύο νέων τιτουλάριων επισκόπων.

 

Τους υπενθυμίζουμε ότι η θέση του συγκεκριμένου μητροπολίτη για τους  βοηθούς επισκόπους έιναι γνωστή. Ετσι και αυτή τη φορά θα αντιδράσει αλλά αν δεν ακολουθήσουν και άλλοι, τότε τί περιμένετε; Να βγάλουν άλλοι το ...φίδι από την τρύπα; Και η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον οι μισοί έχετε αντίθετη άποψη για τους τιτουλάριους, αλλά δεν πρόκειται πλην δύο τριών να την εκφράσετε ανοικτά.

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Έχω έτοιμη τη διαθήκη μου και τη παραίτησή μου»
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/03/2012

Η δεύτερη ανάγνωση μιας παλαιάς συνέντευξης (Ιανουάριος 2010) του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, που  Κυριακή της Ορθοδοξίας βρέθηκε στο Φανάρι,(φωτο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη) συνεχίζει να προκαλεί το ενδιαφέρον.

Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού “Flash της Μεσσηνίας” Πέτρος Τσώνης και Γιάννης Τυπάλδος, θέτουν  στο πλαίσιο εκείνης της συνέντευξης στον σεβασμιότατο την εξής ερώτηση:

«Ακούω ότι η Μεσσηνία είναι μικρός χώρος για τον Σαββάτο. Απ: Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι μερικών που ελπίζουν ότι θα φύγω από εδώ δια της προαγωγής. Αυτά είναι θέματα της Εκκλησίας και του Θεού. Εγώ το έχω πει και στους συνεργάτες μου, ότι υπάρχει  όριο χρονικό στη ζωή μου που θα παραιτηθώ και θα φύγω. Έχω ετοιμάσει ήδη τη διαθήκη μου και είναι έτοιμη η παραίτησή μου, γραμμένη». (φωτο Φως Φανάρι)

δείτε περισσότερα »
«Λίγο νερό ακόμη» αναζήτησαν στην ενοριακή σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/02/2012

 Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στα πλαίσια της Νεανικής Συνάξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος και προσήλθε, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος Υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνος και μέλος της Επιτροπής Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Στις 8.30 μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Αποδείπνου από τον Υπεύθυνο της Συνάξεως π. Αντώνιο Χρήστου και στις 9.00 μ.μ. που ολοκληρώθηκε, η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από νέους, αλλά και πιστούς διαφόρων ηλικιών.

Ο π. Κωνσταντίνος στην αρχή έκανε μία μικρή εισαγωγή για την ταινία που προβλήθηκε αμέσως μετά, με γενικό τίτλο «Λίγο νερό ακόμα». Μία ταινία ισπανικής παραγωγής, που αναφερόταν στο γύρισμα μίας ταινίας στη Βολιβία, σχετικά με τον Χριστόφορο Κολόμβο και πως βίαια ο Δυτικός κόσμος και ο Χριστιανισμός, επεβλήθη δια της βίας στην Αμερική και πως οι Ιθαγενείς από κύριοι, γίνανε υποτελείς στην ίδια τους τη πατρίδα.

Παράλληλα όμως με το γύρισμα της ταινίας, η ταινία εστίαζε στον αγώνα των κατοίκων (που είχαν γίνει οι περισσότεροι κομπάρσοι στην ταινία, έναντι μόλις δύο δολαρίων την ημέρα) κατά της πολυεθνικής εταιρίας και της κυβερνήσεως γενικότερα, που είχαν κάνει το νερό όχι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό και μάλιστα ξένων πολυεθνικών συμφερόντων και οι κάτοικοι σταδιακά εξεργέθηκαν εναντίον τους. Αυτοί οι δύο άξονες μέσα από τους πρωταγωνιστές περιπλέκονταν κάνοντας το παρελθόν με το παρόν να μοιάζει τόσο πολύ και φυσικά και με την δικιά μας χώρα την Ελλάδα…με το ΔΝΤ.

Από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας, ήταν η άρνηση των γυναικών να παίξουν την σκηνή που έπνιγαν τα παιδιά τους, τους Ιθαγενείς που αρνήθηκαν τον Θεό των Χριστιανών από αντίδραση αφού έβλεπαν την βιωτή τους έναντι των ίδιων των Ιθαγενών, τον Ιερέα που εναντιώθηκε κάθετα, κατά της παπικής και Βασιλικής εξουσίας βλέποντας και καυτηριάζοντας με τα κηρύγματά του, τα εγκλήματα που έκαναν στο όνομα του Θεού και του πολιτισμού. Του πρωταγωνιστή βολιβιανού, που θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα της χώρας του και του παραγωγού της ταινίας που σε αντίθεση με τους άλλους συντελεστές πήγαν να σώσουν τους εαυτούς τους, αυτός πήγε να σώσει το κοριτσάκι που κινδύνευε.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στη ταινία και στα σύγχρονα μηνύματα και σημασία τελικά έχει, τι εμείς μπορούμε να κάνουμε και να το πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έστω και αν ο πόλεμος δείχνει χαμένος…σημασία έχει οι προσωπικές μάχες και η συνέπεια λόγων και έργων….

Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή τεσσαρακοστή και ενημέρωσε για την επόμενη συνάντηση.

Εκ του Νεανικού τομέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλα 

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας πήρε το όπλο του και ...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/02/2012

Με το όπλο στα χέρια πήγε  ένας… ιερωμένος στο σπίτι  του γαμπρού του για να εκδικηθεί  την απαγωγή της 15χρονης κόρης του! Χωρίς να πει λέξη, άνοιξε πυρ και «γάζωσε» πόρτες, τοίχους και παράθυρα, ανοίγοντας βεντέτα με την οικογένεια του 23χρονου!

Ο νεαρός είχε εισβάλει την  Δευτέρα στο σπίτι του 39χρονου ιερέα στα Βορίζα του δήμου Φαιστού και απήγαγε την ανήλικη κόρη του με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος. Το κορίτσι είχε επιστρέψει στο πατρικό της τις τελευταίες ημέρες, επειδή η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και σκεφτόταν να χωρίς, κάτι που ο αρραβωνιαστικός της αρνιόταν να δεχτεί.

Από τότε, τα ίχνη του ζευγαριού  έχουν χαθεί και δεν έχουν  εντοπιστεί, παρά τις έρευνες που ξεκίνησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία της 32χρονης μητέρας της ανήλικης. Η αγωνία για την τύχη της κόρης του έβγαλε από τα… ράσα του τον εφημέριο του χωριού, που αρματώθηκε και ξέσπασε στο σπίτι του 60χρονου πατέρα του γαμπρού του πυροβολώντας πάνω από 20 φορές!

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52