Ο Ενορίτης

Η εορτή της Μεταμορφώσεως στο Ελληνικό
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/08/2013

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ελληνικού, τελέσθηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη  ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του μητροπολίτη κ. Παύλου, με τη συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλών Ιερέων και πλήθους κόσμου. 

δείτε περισσότερα »
Η συνάντηση της Πελοποννήσου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/08/2013

Ο ενορίτης είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στην Πελοπόννησο συνάντηση δύο κληρικών, υψηλά ισταμένων, με θέμα το ...μέλλον μητροπόλεων που έχουν χηρεύσει ή θα χηρεύσουν. Οι δύο υψηλόβαθμοι κληρικοί συζήτησαν επί μακρόν το "ποιός, που, πως και πότε". Συζήτησαν τις συμμαχίες, μέτρησαν τις "αντίπαλες" δυνάμεις και συμφώνησαν να τα πούν πάλι, αλλά αυτή τη φορά στην Αθήνα. "Δεν θα τους βγούν τα...κουκιά",είπε στον ενορίτη έτερος κληρικός και συνέχισε: "δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο νομίζουν...Αυτοί οι δύο... οραματιστές της Εκκλησίας θα βρεθούν θεατές και όχι πρωταγωνιστές των εξελίξεων". Αυτά για τη συνάντηση της Πελοποννήσου....

δείτε περισσότερα »
Μα τί στην ευχή έγινε στη Ζάλτσα;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 29/07/2013

Μα καλά τί έγινε στη Ζάλτσα; Λένε (και γράφτηκε) ότι κάποιοι συναντήθηκαν εκεί, έφαγαν ελαφρά-καθότι βραδάκι-και μεταξύ τύρου και αχλαδιού (ήταν κόσια και κοντούλες) συζήτησαν. Τί είπαν; Που να ξέρω; Δεν είχα προσκληθεί ούτε εγώ, ούτε κάποιος από τους καλούς μου φίλους.

 

Εκείνο όμως που έμαθα

δείτε περισσότερα »
Ο φόβος και ο τρόμος του Πάπα
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 26/07/2013

Γράφει στο σημείωμά του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας:

«Οι άνθρωποι ρωτούν, γιατί επί σειρά ετών υπήρχαν οι λεγόμενοι «untouchables» στην Ελληνική Κοινωνία, αυτοί δηλαδή που δεν τους άγγιζε κανείς. Αυτοί που έχουν εκατομμύρια στην τράπεζα και δηλώνουν εισόδημα... κάτω από το αφορολόγητο.

Καθημερινά λοιπόν τονίζω και δεν θα κουραστώ να το τονίζω, ότι δεν υπάρχουν ανέγγιχτοι: όποιος κλέβει φόρους και ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. Τέρμα η ανοχή»

 

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Δύο ιεράρχες νοσηλεύονται
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/07/2013

Δύο ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκονται αυτό το διάστημα νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία των μητροπολιτικών τους επαρχιών. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο και τον μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο. Ευχόμεθα περαστικά και στους δύο ιεράρχες.

δείτε περισσότερα »
Καλή η...μετακόμιση αλλά δεν είναι εύκολη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/07/2013

Είναι η μοναδική ευκαιρία να μετακομίσει κάποια χιλιόμετρα βορειότερα για να βρεί την ησυχία του. Θα έχει ήσυχο το κεφάλι του από δωρητές και μοναχούς, θα είναι κοντά σε δικούς του ανθρώπους και σε μια μητρόπολη ήσυχη. Βέβαια οι μετακομίσεις ποτέ δεν είναι εύκολες αφού θα πρέπει να ρωτήσει πολλούς και να συμφωνήσουν περισσότεροι. «Μακάρι να τα καταφέρω...», θα σκέπτεται ο ίδιος. Όμως μόνο ο Ύψιστος γνωρίζει...

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Ο υφυπουργός, το 666 και η ευλογία του Πατριάρχη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/07/2013

Για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα επηρεάζοντας την Ελληνική ιστορική παροικία, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Ελληνισμό της διασποράς Άκης Γεροντόπουλος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β'.

Ο ενορίτης έμαθε πως ο αριθμός του ΦΕΚ διορισμού του Άκη Γεροντόπουλου τελειώνει σε... 666! Έτσι στις 9 Ιουλίου ο θρακιώτης πολιτικός συναντήθηκε με τον Πατριάρχη και πήρε την ευλογία του ακυρώνοντας έτσι την "γρουσουζιά', του διαβολικού αριθμού.

δείτε περισσότερα »
Το σταυροπόδι της Φώφης και ο Πατριάρχης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/07/2013

Ο ενορίτης παρατήρησε ότι η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Φώφη Γεννηματά, καθότα σταυροπόδι απέναντι από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο.

Φαίνεται πως δεν βρέθηκε κάποιος να της πει ότι αυτή η στάση δεν είναι η πρέπουσα για συνομιλητή κληρικού...(φωτο eurokinissi-Διεύθυνση Ενημέρωσης YΕΘΑ )

δείτε περισσότερα »
Ο Αρχιεπίσκοπος και η...Προανακριτική Επιτροπή
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/07/2013

Με έντονες αντιπαραθέσεις, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, έπεσε η αυλαία στην Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μάλιστα κάποιο από τα μέλη της επικαλέστηκε και τον Αρχιεπίσκοπο.

 

Διαβάστε:

 

 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το κάνετε επίτηδες. Εμείς θα απευθυνθούμε ξανά στον Πρόεδρο της Βουλής.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Να πάτε στον Αρχιεπίσκοπο!

 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σταματήστε να με διακόπτετε! Για δε τις σχέσεις με την εκκλησία, να απευθυνθείτε αλλού. Όχι σε μένα!

δείτε περισσότερα »
Για ποιόν (να μη) χτυπά η καμπάνα;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/07/2013

«Συνιστώμεν την μετά προσοχής και διακρίσεως χρήσιν των κωδώνων και την ηπιοτέραν και συντομότερον κρούσιν αυτών» αναφέρεται στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι ιερείς καλούνται να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις ώρες κοινής ησυχίας.

Ειδικά για τους Ναούς που έχουν συνδέσει τα καμπαναριά τους με ρολόϊ ζητείται να μην χτυπούν τη νύχτα και τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ολα αυτά γιατί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν προς την Αρχιεπισκοπή για υπερβολική χρήση των κωδώνων.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47