Ο Ενορίτης

Ο φόβος και ο τρόμος των αδυνάμων αρχιερέων
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/08/2014

Φουντώνουν πάλι οι φήμες. Παραμονές της εορτής του Δεκαπενταύγουστου, λένε για έναν ιεράρχη της Βορείου Ελλάδος: «Αν δεν εμφανιστεί και φέτος στη λιτανεία, θα στείλουν από την Αθήνα την επιτροπή για τα περαιτέρω...».

 

Τα ίδια ακούγονται και για ιεράρχη της Αττικής: «Ο δεσπότης διεμήνυσε στην αρχιεπισκοπή ότι θα παραιτηθεί πριν του στείλουν την επιτροπή».

 

Οι γνωρίζοντες ξέρουν ποιοί μπορεί να είναι οι δύο μητροπολίτες πίσω από τις φήμες.

 

Δυστυχώς η επιτροπή έγινε ο φόβος και ο τρόμος των αδυνάμων.

 

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Ο δεσπότης -καπετάνιος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/08/2014

Στην Κίμωλο μετέβη χθες Κυριακή το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' και τέλεσε την Ακολουθία του  Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Παναγίας "του Οικονόμου", παρουσία πλήθους Κιμωλίων και παραθεριστών, προς τους οποίους ομίλησε για την παρουσία της Θεοτόκου στη ζωή των πιστών και της Εκκλησίας και την τιμή, την οποία απέδιδε η Εκκλησία προς το Πρόσωπό Της από τον πρώτο ήδη αιώνα.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' επέστρεψε στην ιερά νήσο Μήλο και εκείθεν στην Αθήνα.

Στη φωτογραφία ο μητροπολίτης σε ρόλο καπετάνιου (αδιαμφησβήτητη η εμπειρία του) στο πλοίο προς Μήλο.

δείτε περισσότερα »
Ποιά είναι η θέση της επισήμου Εκκλησίας;
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/08/2014

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος δεν είναι είναι ὑπὲρ τῆς Ἱδρύσεως Τμήματος Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν εἰς τὴν Θεολογικὴν Σχολὴν Θεσσαλονίκης. Τέσσερις ή και πέντε μητροπολίτες είναι υπέρ της ιδρύσεως του τμήματος και ο χορός καλά κρατεί.

Μήπως ήρθε η ώρα να πληροφορηθούν άπαντες, ποιά είναι η θέση της επισήμου Εκκλησίας; Διότι μέχρι σήμερα, ουδείς την γνωρίζει.

δείτε περισσότερα »
Ο αγιασμός ομάδας χαντμπόλ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/08/2014

φωτογραφία από τον αγιασμό της ομάδος χαντμπολ του Διομήδη Άργους (Ευροκίνηση Βασ. Παπαδόπουλος)

δείτε περισσότερα »
"Σκέφτομαι να βαπτιστώ Χριστιανή Ορθόδοξη"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 31/07/2014

Συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ παραχώρησε η τουρκάλα Νεσχάν Μουλαζίμ και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως σκέφτεται να βαφτιστεί χριστιανή ορθόδοξη. 

Το γνωστό μοντέλο από την Τουρκία, που πιστεύει στη μουσουλμανική θρησκεία, δήλωσε στο εβδομαδιαίο περιοδικό: «Του χρόνου θέλω να παντρέψω

δείτε περισσότερα »
Τί λέει η μητρόπολη Ζακύνθου για το "ναυάγιο"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/07/2014

Η κατάθεση ενός συμβολαίου κι ενός ποσού ύψους 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή φόρου τις τελευταίες ημέρες στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αγοραπωλησία ακινήτου στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρόκειται για την μεταβίβαση μιας έκτασης 14 χιλιάδων στρεμμάτων

δείτε περισσότερα »
Ο Άνθιμος για το κλάμα παιδιού στην εκκλησία
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 07/07/2014

"Ας κλαίει δεν πειράζει, έτσι υμνεί τον Θεό" είπε σήμερα το πρωί σε μια αποστροφή του λόγου του με αφορμή το κλάμα ενός μικρού παιδιού ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ο σεβασμιώτατος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Χαριλάου κάλεσε να μην κρίνουμε με τα δικά μας μέτρα τα πάντα, να μη τα βάζουμε με τον ιερέα, τους ψάλτες και τους νεωκόρους γιατί επιτελούν έργο κι ας κάνουν λάθη μερικές φορές. agioritikovima.gr

δείτε περισσότερα »
Η απαίτηση ιερέα από ανάπηρη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/07/2014

Ενδυματολογικό κώδικα και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρό έχει επιβάλλει ένας ιερέας στην Πάτρα. Σε σημείο να διώξει από το ναό μία πιστή με κινητικά προβλήματα και να της απαγορεύσει την είσοδο αν δεν φορέσει φούστα!

Το απίθανο περιστατικό έγινε σε ιερό ναό των  Πατρών (υπάρχουν τα στοιχεία του ναού), σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr. Ακούγοντας

δείτε περισσότερα »
Ως αρχιερεύς θα ενταφιασθεί ο πρώην Αττικής
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/07/2014

Υπάρχει θέμα με τον ενταφιασμό του πρώην μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονος Μπεζενίτη. Οι οικείοι του, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να ενταφιασθεί ως αρχιερεύς. Τί θα πράξει η Ιερά Σύνοδος;

 

Ο κατά κόσμον 

δείτε περισσότερα »
Περί καμπάνας...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 27/06/2014

Ενα απίστευτο θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας ήρθε στην επιφάνεια. Πρόκειται για τη χρήση της καμπάνας και δεύτερον τη διάρκεια της καμπανοκρουσίας, στα οποία επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου είχε μπει περιορισμός.

 

Ωστόσο όπως γράφει ο Βηματοδότης ορισμένοι πολιτικοί κυρίως από τη Β Αθηνών θεωρούν ότι κάποιοι επέβαλαν στον τότε υπουργό Παιδείας 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50