Ο Ενορίτης

"Τα έμαθες τα νέα μακαριστέ Ιάκωβε;"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/09/2013

ierovima.gr-Με τα χείλη σφιχτά και την καρδιά σφιγμένη...Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται έξι μήνες από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου. Την ημέρα εκείνη στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Ιεράρχου.

Ο μακαριστός,

δείτε περισσότερα »
Περίεργη...εκκλησία στην Αττική Οδό-φωτο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 15/09/2013

Ένα κτίριο πραγματικά μυστήριο εντόπισαν χρήστες του FACEBOOK στην Αττική Οδό. Εδώ και μερικές ημέρες που δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του κτηρίου από την περιοχή, καθώς κάποιοι μπήκαν μέσα και το φωτογράφησαν από περιέργεια, γίνεται χαμός στο διαδίκτυο.

Ψάχνουν όλοι να ερμηνεύσουν τα περίεργα σύμβολα που φέρει, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι πρόκειται για κάποιοι είδος εκκλησίας ...!(parapolitika.gr)

δείτε περισσότερα »
Μπεζ υποδήματα για κληρικούς
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/09/2013

Γιατί μόνο μαύρα υποδήματα; Και το μπεζ χρώμα είναι πρέπον για τους κληρικούς μας. Αρκεί να είναι αναπαυτικά.

δείτε περισσότερα »
Οι τρεις εξορκίστριες
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/09/2013

Η Μπριν Λάρσον και οι Τες και Σαβάνα Σέρκενμπακ μοιάζουν με συνηθισμένες έφηβες Αμερικανίδες. Και έτσι θα ήταν, αν για επάγγελμά τους δεν είχαν... τους δημόσιους εξορκισμούς. Αυτοαποκαλούνται «μαχήτριες της ελευθερίας» και στη διάρκεια των εξορκισμών κραδαίνουν ασημένιους σταυρούς και Βίβλους προκειμένου να στείλουν τους δαίμονες που κυριεύουν τους ανθρώπους, πίσω στην

δείτε περισσότερα »
Φήμες για παραίτηση μητροπολίτη του λεκανοπεδίου!
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 08/09/2013

ierovima.gr Εντονες φήμες για παραίτηση μητροπολίτη απο το λεκανοπέδιο Αττικής, κυκλοφορούν από το Σάββατο το βράδυ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες ο μητροπολίτης επικαλείται λόγους υγείας στην παραίτησή του, αλλά εκκλησιαστικοί κύκλοι, που έχουν γίνει αποδέκτες των ίδιων φημών, αναφέρουν πως άλλοι είναι οι λόγοι και όχι υγείας.

Το "ierovima.gr" επικοινώνησε με συνεργάτες του συγκεκριμένου μητροπολίτη και η απάντηση ήταν η εξής: "Δεν γνωρίζουμε κάτι...Αλλά ότι και να γίνει θα το μάθετε τις επόμενες μέρες". 

δείτε περισσότερα »
Οι ευχές του Ιερώνυμου στον μητροπολίτη Ναυπάκτου...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/09/2013

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 1998 «Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου (1998), εορτή του αγίου Ιεροθέου, πρώτου Επισκοπου Αθηνών, στην τοπική Εκκλησία της Ναυπάκτου εορτάσαμε τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου μας κ. Ιεροθέου. Οι Χριστιανοί της Μητροπόλεώς μας και πολλά πνευματικά τέκνα του Μητροπολίτου μας από άλλα μέρη της Ελλάδος εκκλησιάστηκαν στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και επισκέφθηκαν το Επισκοπείο για να ευχηθούν και να λάβουν ευχή από τον εορτάζοντα Μητροπολίτη. Το νόημα της εορτής του Επισκόπου για την τοπική Εκκλησία ανελυσε στο θαυμάσιο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών κ. Ιερώνυμος. Εκτός από τον Μητροπολίτη Θηβών, ταξίδεψαν μέχρι την Ναύπακτο για να συνεορτάσουν και οι Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Φωκίδος κ. Αθηναγόρας, Άρτης κ. Ιγνάτιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός».

δείτε περισσότερα »
Μια παλιά φωτογραφία...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/09/2013

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος την 19ην Νοεμβρίου 1978, ημέραν της ενθρονίσεώς του στο Αίγιο.Τα χρόνια κυλούν...

δείτε περισσότερα »
Δισκοφορία για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/09/2013

ierovima.gr- Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου , στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στους ιερούς ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα περιαχθεί δίσκος για την οικονομική ενίσχυση του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης στην οδό Μητροπόλεως. Οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού περνούν δύσκολες ώρες, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Μόνο που οι τελευταίοι δεν έχουν την πολυτέλεια της δισκοφορίας...

δείτε περισσότερα »
Αντίστροφη μέτρηση για τον μητροπολίτη Κίτρους
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/09/2013

Η αντίστροφη μέτρηση για την "συνταξιοδότηση" του μητροπολίτη Κίτρους, ξεκίνησε. Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί ο παροπλισμός του κ. Αγαθόνικου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Αρχιερείς που μέχρι χθες έλεγαν "ο δεσπότης πεθαίνει στο θρόνο", αλλάζουν σιωπηρά στάση και ακολουθούν το "μερικές φορές πεθαίνουν και στο κρεβάτι". Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Συντάκτρια του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/09/2013

Συγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά τις εκλογές που είχαν γίνει τον περασμένο Ιούνιο. Η Μαριά Αντωνιάδου η οποία είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς εξελέγη στην θέση της προέδρου διαδεχόμενη τον Δημήτρη Τρίμη. Από την παράταξη του τελευταίου εξελέγη η Μαριλένα Κατσίμη στη θέση της γραμματέως.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50