Ο Ενορίτης

Ο βλάσφημος πίνακας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/11/2013

iefimerida.gr- Ο 23χρονος καλλιτέχνης Σέντρικ Τσέιμπερς σίγουρα δεν περίμενε ότι το έργο ζωγραφικής του θα προκαλούσε τέτοιο σάλο και ο ίδιος θα δεχόταν επικρίσεις από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο πίνακάς του με τον τίτλο «The Prophet» ( «Ο Προφήτης») απεικονίζει τον διάσημο «κακό» Ντάρθ Βέιντερ να κουβαλάει στα χέρια του τον Ιησού Χριστό, ενώ στο βάθος φαίνονται υπολείμματα από τους δίδυμους

δείτε περισσότερα »
Περί κόνιδος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/11/2013

Κληρικός από τα βόρεια διαμαρτυρόταν για κνησμό στις παρειές, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι αιτία ήταν η κόνιδα.

Ολοι γνωρίζουν ότι και στα γένια μπορούν να μεταδοθεί η κόνιδα.

Οι κόνιδες απαιτούν γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλή αντιμετώπιση. Εναλλακτική λύση το ξύρισμα.

δείτε περισσότερα »
Για την προσωποπαγή μητρόπολη Φαρσάλων
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/11/2013

Την περασμένη Παρασκευή εθεάθη στο υπουργείο Παιδείας ο τιτουλάριος μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος (φωτο). Κάποιος είπε ότι ίσως να μετέβη εκεί για να συζητήσει το θέμα της σύστασης προσωποπαγούς Μητροπόλεως με έδρα τα Φάρσαλα, η ίδρυση της οποίας ήταν αίτημα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου.

 

δείτε περισσότερα »
Ντόμινο εξελίξεων...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 30/10/2013

«Σε όποια μητρόπολη κενωθεί πρώτη, θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και οι πιθανότητες να εκλεγεί δεσπότης, μεγάλες για να μην πω βέβαιες... », μας είπε πρωϊ-πρωϊ ο ενορίτης και συνέχισε: «στη θέση του θα βρεθεί ένας από τους δύο αρχιμανδρίτες που σου είχα πεί και παλαιότερα με πιθανότερο τον πρώτο που του έχουν υποσχεθεί αρκετά από παλιά....Καλό παιδί όπως και ο άλλος...Να

δείτε περισσότερα »
Παραιτήσεις και επίδοξοι
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 27/10/2013

Σταυρόλεξο, για… αρχάριους λύτες. Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, θα παραιτηθεί μητροπολίτης επικαλούμενος λόγους υγείας. Για τη μητρόπολη δείχνει υψηλό ενδιαφέρον συγκεκριμένος κληρικός, «ο πνευματικός του οποίου θα αναλάβει τη θέση του, αμέσως μετά την εκλογή του συγκεκριμένου στη μητρόπολη».

 

Αυτά φημολογούνται, όπως και ότι μέχρι τον Μάϊο θα υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες εκκλησιαστικές εξελίξεις.

 

Και κάτι άλλο: πήγε άλλος κληρικός στην αρχιεπισκοπή και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για άλλη μητρόπολη που ακόμη είναι πληρωμένη (σύντομα θα κενωθεί) αλλά μάλλον εισέπραξε άρνηση.

 

Ο ενορίτης  

δείτε περισσότερα »
Την έδιωξαν από το τζαμί
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/10/2013

Η τραγουδίστρια Ριάνα κλήθηκε να εγκαταλείψει άρον - άρον ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στο Αμπου Ντάμπι επειδή οι αρχές δεν της έδωσαν άδεια για φωτογράφηση. Η 25χρονη τραγουδίστρια που δεν φημίζεται για τις σεμνές της εμφανίσεις ήταν ιδιαίτερα προσεκτική έξω από το τζαμί Sheikh Zayed καθώς

δείτε περισσότερα »
Άνθιμος: «Όχι άλλους δεσπότες από τη Βοιωτία» - Τί απάντησε ο αρχιεπίσκοπος
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/10/2013

Δυσαρεστημένος έφυγε από την Σύνοδο της Ιεραρχίας ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο. «Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλους δεσπότες από τη Βοιωτία» είπε ο Θεσσαλονίκης προς τον αρχιεπίσκοπο για νά λάβει την απάντηση: «Ούτε και από τη Θεσσαλονίκη...».

Μητροπολίτες, στο προαύλιο της Μονής Πετράκη, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις σχολιάζοντας την απάντηση του προκαθημένου, έλεγαν: «Μήπως ο πρώτος ενοχλήθηκε από τις 45 ψήφους του Καλλίνικου στο τριπρόσωπο;»

δείτε περισσότερα »
Η προσευχή του Ευάγγελου Βενιζέλου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 11/10/2013

Στα Ιεροσόλυμα και στο Πατριαρχείο συνοδευόμενος από ιερείς, βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και μέσα στο κλίμα κατάνυξης που επικρατεί έκανε την προσευχή του  και άναψε κερί.

δείτε περισσότερα »
Η πόζα, η φράση και ο συνοδός...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/10/2013

Με μια φωτογραφική πόζα, με μια φράση και με ένα συνοδό, προσήλθαν οι τρεις και προσπάθησαν να πείσουν ότι «ουδέν συμβαίνει». Στους τόπους τους όμως, ο λαός άλλα βλέπει και κρίνει. Δεν είναι ήττα η αποδοχή της αδυναμίας να ασκήσεις διοίκηση. Αντίθετα είναι δύναμη ψυχής.

Σήμερα όσοι τους είδαν, αποκόμισαν τη δική τους άποψη που σίγουρα είναι διαφορετική από εκείνη που επιχείρησαν να περάσουν.

Τώρα το λόγο τον έχει άλλος...

 

Ο ενορίτης

δείτε περισσότερα »
Η ώρα της μεγάλης απόφασης
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/10/2013

Κάποτε για όλους έρχεται η στιγμή για τη μεγάλη απόφαση. Αυτές τις μέρες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Αθηναγόρας ο οποίος

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52