Τί λέει η μητρόπολη Ζακύνθου για το "ναυάγιο"

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/07/2014

ermisnews.gr του Κώστα Συνετού-Η κατάθεση ενός συμβολαίου κι ενός ποσού ύψους 400 χιλιάδων ευρώ ως προκαταβολή φόρου τις τελευταίες ημέρες στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αγοραπωλησία ακινήτου στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.

Πρόκειται για την μεταβίβαση μιας έκτασης 14 χιλιάδων στρεμμάτων που εκτείνεται από τη βόρεια πλευρά του κόλπου στο Πόρτο βρώμη και φτάνει έως την Αναφωνήτρια.

Αγοραστής της μεγάλης αυτής έκτασης είναι μια εταιρεία του Κατάρ που σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γνωστού Εμίρη που έχει ήδη αγοράσει στο Ιόνιο το νησί Οξυά και άλλες τουριστικές εκτάσεις.

Το θέμα έχει διεγείρει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης επειδή υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα σε αυτή την τεράστια έκταση υπάρχουν μερικές από τις πιο όμορφες γωνιές της Ζακύνθου με σημαντικότερη αυτή του κόλπου του Ναυαγίου που αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη και στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων επειδή μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τον κόλπο του Ναυαγίου περιβάλλει μια μεγάλη έκταση δασικών εκτάσεων, ιδιοκτησίας της Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών.

Παράλληλα την υπόθεση διερευνούν και άλλοι ιδιώτες στην περιοχή που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες αγροτικών και οικοπεδικών εκτάσεων

 

Χρυσόστομος: Η Εκκλησία έχει δικαιώματα στην περιοχή και παρακολουθούμε την υπόθεση με τους δικηγόρους μας…

 

Την πληροφορία που αποκαλύπτει σήμερα ο –Ε- σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Εμίρη του Κατάρ να αγοράσει μια τεράστια έκταση στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού μας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το «φιλέτο» της χερσαίας περιοχής του Ναυαγίου, σχολίασε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης και τέως Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως η Εκκλησία δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην περιοχή, σημειώνοντας πως με το θέμα ασχολούνται ήδη οι νομικοί σύμβουλοι της Μητρόπολης.

Η περιοχή για την οποία υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον είναι έκταση η οποία σύμφωνα με την Εκκλησία ανήκει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών, περιλαμβάνει την περιοχή του Ναυαγίου και κατά το παρελθόν είχε αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας.

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως η διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων στον ενδιαφερόμενο επενδυτή είναι σε αρχικό στάδιο και πως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως η εκκλησία παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και είναι έτοιμη να αντιδράσει.

φωτο georgakopoulos.org