Ο Ενορίτης

Εντυπωσιακός πίνακας μαγεύει τα παιδιά
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/12/2012

(φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης)

Εν όψει της εορτής της Θείας και του  Χριστού Γεννήσεως το κατηχητικό σχολείο  του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου Άργους πραγματοποίησε εορταστική εκδήλωση στην αίθουσα του Συλλόγου Αργείων ο Δαναός .

Συγκινητική ήταν η απόδοση των ποιημάτων από όλα τα παιδιά του κατηχητικού Σχολείου καθώς και η απόδοση των καλάντων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος  από την χορωδία του κατηχητικού σχολείου. Στο τέλος μοιράστηκαν συμβολικά δώρα και  γλυκίσματα στα μικρά παιδιά. Παρών και ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής.

Ο τεράστιος πίνακας, που είναι τοποθετημένος στον τοίχο, εντυπωσίασε τα παιδιά. Προφανώς το θέμα του είναι κάποιος μητροπολίτης. 

δείτε περισσότερα »
ΕΠΕΤΕΙΟΣ για το ΕΘΝΙΚΟ μας ΣΥΜΒΟΛΟ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 20/12/2012

20-12-1821: Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση. Είναι η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, θα ψηφιστεί το πρώτο Σύνταγμα, το «Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος» και θα οριστεί το εθνικό σύμβολο, η ελληνική σημαία.

 

δείτε περισσότερα »
Ο πρωτοπρεσβύτερος στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 19/12/2012

Ο χρόνος φαίνεται να γιατρεύει όλες τις πληγές… Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τη συνάντηση που είχαν χθες στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο πρωτοπρεσβύτερος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός.

Ο “πατέρας Θωμάς” όπως τον γνωρίζουν όλοι, υπήρξε ο πιο στενός και πιστός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλου, βρέθηκε δηλαδή ουσιαστικά “απέναντι” στο Φανάρι, τη δύσκολη περίοδο μετά το 2004, όταν η Μονή Πετράρχη και το Πατριαρχείο βρίσκονταν σε “εμπόλεμη” κατάσταση, με αφορμή τη δικαιοδοσία επί των λεγόμενων Νέων Χωρών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός πάντως είναι μια προσωπικότητα που χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον εκκλησιαστικό χώρο, ενώ την περίοδο της κόντρας Βαρθολομαίου-Χριστόδουλου είχε διαδραματίσει εκτονωτικό ρόλο.

Στο Φανάρι βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εκείνος την περίοδο βρισκόταν απέναντι στις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, σήμερα ωστόσο θεωρείται από τους Ιεράρχες που έχουν εξαιρετική επαφή με τον κ. Βαρθολομαίο. 

δείτε περισσότερα »
Το σκουλήκι από τα... Άγραφα
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/12/2012

Ανα τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα σκουλήκι με ψευδώνυμο και καταγωγή, δήθεν από τα Άγραφα. Ειδε πυρσό και τον χρησιμοποιεί...ανάποδα.

Δεν έχει το θάρρος ο ανεπάγγελτος να αποκαλύψει την μουτσούνα του. Υβριστής, χυδαιολόγος, ανώμαλος. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των ανωνύμων που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και απειλούν με μηνύματα.

Αμόρφωτος, φελός, άνανδρος. Όμως αυτό το γελοίο υποκείμενο θα αποκαλυφθεί και τότε θα αποσυρθεί στα Άγραφα. 

δείτε περισσότερα »
Η θρησκεία... "ιππότες Τζεντάϊ"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/12/2012

Οι «ιππότες Τζένταϊ», δημοφιλείς χαρακτήρες στον Πόλεμο των Άστρων, είναι η έκτη δημοφιλέστερη... θρησκεία στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011.


Περισσότερα από 176.000 άτομα απάντησαν «ιππότες Τζένταϊ» στην ερώτηση «σε τι θρησκεία πιστεύετε». Αξίζει να σημειωθεί όμως, ότι το 2001 είχαν δηλώσει το ίδιο οι διπλάσιοι.

Οι ιππότες ακολουθούν σε νούμερα τους χριστιανούς, τους μουσουλμάνους, τους ινδουιστές, τους σιχ και τους εβραίους.

Περισσότεροι από 6.000 Άγγλοι και Ουαλοί δήλωσαν ως επίσημη θρησκεία τους τη μουσική χέβι μέταλ, ενώ 1.893 δήλωσαν σατανιστές.
Τους 56.000 ξεπέρασαν οι παγανιστές και τους 4.000 οι δρυίδες, ενώ κοντά στους 8.000 δήλωσαν «ρασταφάρι».

Όσο για τους οπαδούς της Σαϊντεολογίας, είναι λιγότεροι από 2.500.Πάντως, 14 εκατομμύρια Άγγλοι και Ουαλοί δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν σε καμμία θρησκεία.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν σήμερα στον βρετανικό Τύπο.

 

Πηγή: tanea.gr  

δείτε περισσότερα »
"Keep the Merry Dump the Myth"-Σάλος από την αφίσα αθεϊστών
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/12/2012

ierovima.gr-Οι υβριστές του Χριστιανισμού διάλεξαν τα Χριστούγεννα και τη Νέα Υόρκη για να πλήξουν την Χριστιανική θρησκεία. Οι Αμερικανοί αθεϊστές  μια μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας μια αφίσα σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα χαρούμενα και να αφήσει τον μύθο.

"Κράτα το χαρούμενο, παράτα το μύθο", είναι το σύνθημα της υβριστικής αφίσας, που δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη.

Ο David Silverman πρόεδρος των Αμερικανών Αθεϊστών, αναφέρει για την αφίσα ότι ένα μεγάλο μέρος των Χριστιανών μη-πιστών είναι εγκλωβισμένοι στην θρησκεία των οικογενειών τους.

 

δείτε περισσότερα »
Γελοιοποιούν τους Ορθοδόξους κληρικούς
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 05/12/2012

ierovima.gr-Μια "έξυπνη" έως δαιμόνια εμπορική κίνηση, έρχεται να γελοιοποιήσει τους Ορθοδόξους κληρικούς. Μοντέλα-"ιερείς" φωτογραφίζονται γυμνοί με τα ...άμφια και το πετραχήλι στις κρεμάστρες. Οι δημιουργοί του ημερολογίου είναι ρουμάνοι και τα μοντέλα υποτίθεται είναι ιερείς από ορθόδοξες εκκλησίες της ανατολικής Ευρώπης.Στην ιστοσελίδα που διαφημίζει το " Ορθόδοξο ημερολόγιο", διαβάζουμε: "Είναι μια στιγμή που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, καταστολή καλλιτεχνικής έκφρασης, συγκαλύψεις ομοφυλοφιλικού σεξ, εξωφρενική συμπεριφορά και ομοφοβία".   Ποιά

Στην ιστοσελίδα που διαφημίζει το " Ορθόδοξο ημερολόγιο", διαβάζουμε: "Είναι μια στιγμή που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς, σε καταστολή καλλιτεχνικής έκφρασης, συγκαλύψεις ομοφυλοφιλικού σεξ, εξωφρενική συμπεριφορά και ομοφοβία". 

δείτε περισσότερα »
Πρόστιμο επειδή οι Simpsons χλευάζουν το Θεό
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/12/2012

Πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) επέβαλε το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου.


Σύμφωνα με την Χουριέτ, το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως σ' αυτό το επεισόδιο, η σειρά «χλεύασε τον Θεό» παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή. Ο Θεός τους ενθαρρύνει στη συνέχεια να καταναλώσουν  

δείτε περισσότερα »
Προσοχή στη γυναίκα με το ΕΣΠΑ...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/12/2012

Παπάδες προσοχή, γιατί μπορεί να συμβεί και σε σάς! Συναγερμός έχει σημάνει στη Μητρόπολη Ηλείας η δράση μιας άγνωστης γυναίκας που υπόσχεται στους εφημέριους εκκλησιών χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τους ναούς τους και τους πείθει να της στείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, συνοδευόμενα και από 80 ευρώ.

Τη σχετική καταγγελία έκανε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση των ιερέων της περιοχής.

Η άγνωστη γυναίκα-απατεώνισσα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα θύματά της παριστάνοντας την υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού και τους πείθει ότι με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορούν να εξασφαλίσουν μέχρι και 500.000 ευρώ για τις εκκλησίες τους.

Ως τώρα, η απατεώνισσα έχει καταφέρει να αποσπάσει χρήματα από εφημέριους ναών στις ενορίες Σταφιδοκάμπου, Δαφνιώτισσας, Περιστερίου, Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας και Αγίου Αθανασίου Πύργου και ο Μητροπολίτης συνιστά στους ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για να μην εξαπατηθούν 

δείτε περισσότερα »
Ο Πάπας στο twitter...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 27/11/2012

Μπορεί πριν λίγες εβδομάδες να είχε ανακοινωθεί ότι ο Πάπας Βενέδικτος πρόκειται να επικοινωνεί μέσω Twitter με τους πιστούς του, όμως δεν είχε οριστεί η ημερομηνία της λειτουργίας του λογαριασμού του.

Σήμερα λοιπόν αποκαλύφθηκε πως στις 3 Δεκεμβρίου πρόκειται να αναρτηθεί το πρώτο tweet του 85χρονου Πάπα.

«Δε θα γράφει ο ίδιος, αλλά φυσικά θα εγκρίνει κάθε μήνυμα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κλάουντιο Μαρία Τσέλι πρόεδρος του Συμβουλίου του Ποντίφικα υπεύθυνος για την επικοινωνία.

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50