Οι τρεις εξορκίστριες

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/09/2013
Η Μπριν Λάρσον και οι Τες και Σαβάνα Σέρκενμπακ μοιάζουν με συνηθισμένες έφηβες Αμερικανίδες. Και έτσι θα ήταν, αν για επάγγελμά τους δεν είχαν... τους δημόσιους εξορκισμούς. Αυτοαποκαλούνται «μαχήτριες της ελευθερίας» και στη διάρκεια των εξορκισμών κραδαίνουν ασημένιους σταυρούς και Βίβλους προκειμένου να στείλουν τους δαίμονες που κυριεύουν τους ανθρώπους, πίσω στην κόλαση.
 
Όπως αναφέρει το βρετανικό BBC, η 18χρονη Μπριν συνάντησε τις αδελφές Τες και Σαβάνα πριν οκτώ χρόνια σε μάθημα καράτε. «Κάναμε προπονήσεις μαζί, μαθαίναμε πως να αγωνιζόμαστε και πώς να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους» δηλώνει η Σαβάνα 21 ετών. Όμως ήταν οι κοινές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις αλλά και το επάγγελμα του πατέρα της Μπριν, Μπομπ Λάρσον - ο οποίος είναι ιερέας και υποστηρίζει ότι έχει εκτελέσει περισσότερους από 15.000 εξορκισμούς - που ώθησε τις τρεις κοπέλες να ξεκινήσουν τους εξορκισμούς.
 
Πιστεύουν ότι τα κακά πνεύματα και οι δαίμονες προκαλούν στους ανθρώπους δυστυχία, κατάθλιψη και εθισμούς. «Ένας δαίμονας δεν κυριεύει κάποιον όποτε το θέλει, ο Θεός δεν το επιτρέπει αυτό» εξηγεί η Μπριν στο BBC και προσθέτει: «Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος διαπράττει κάποια αμαρτία ή κάνει κάτι ή του κάνουν κάτι και επιτρέπει στον δαίμονα να μπει μέσα του». Οι κοπέλες συνοδεύουν τον Μπομπ Λάρσον σε δημόσιους εξορκισμούς σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.
 
Όπως λέει η 18χρονη Τες, κάθε χώρα έχει ένα συγκεκριμένο είδος δαίμονα. Συγκεκριμένα, η Βρετανία θεωρείται «θερμοκήπιο» μαγείας, εξαιτίας της δημοτικότητας των βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. «Τα ξόρκια και τα πράγματα που διαβάζεις στα βιβλία Χάρι Πότερ, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας, είναι πραγματικά ξόρκια. Προέρχονται από βιβλία μαγείας» εξηγεί η Τες. Η Μπριν, που θεωρείται η βασική εξορκίστρια, υποστηρίζει ότι οι εξορκισμοί δεν έχουν καμία σχέση με θεατρική παράσταση, παρότι όταν οι τρεις κοπέλες ανεβαίνουν στην σκηνή, το κοινό τους τις υποδέχεται σαν ροκ σταρ. «Ειλικρινά δεν κάνω σόου, απλά κάνω επίδειξη της δύναμης του Θεού. Δεν το κάνουμε για τις κάμερες» λέει.
 
Οι υπηρεσίες τους φυσικά προσφέρονται με το αζημίωτο, καθώς για κάθε προσωπικό εξορκισμό, η οικογένεια του «δαιμονισμένου» ή και ο ίδιος, καταβάλει μία εθελοντική προσφορά μερικών εκατοντάδων δολαρίων.(tovima.gr)