Ο Ενορίτης

«Λίγο νερό ακόμη» αναζήτησαν στην ενοριακή σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 24/02/2012

 Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στα πλαίσια της Νεανικής Συνάξεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ήταν προσκεκλημένος και προσήλθε, ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος Υπεύθυνος του Αντιαιρετικού Αγώνος και μέλος της Επιτροπής Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Στις 8.30 μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Αποδείπνου από τον Υπεύθυνο της Συνάξεως π. Αντώνιο Χρήστου και στις 9.00 μ.μ. που ολοκληρώθηκε, η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από νέους, αλλά και πιστούς διαφόρων ηλικιών.

Ο π. Κωνσταντίνος στην αρχή έκανε μία μικρή εισαγωγή για την ταινία που προβλήθηκε αμέσως μετά, με γενικό τίτλο «Λίγο νερό ακόμα». Μία ταινία ισπανικής παραγωγής, που αναφερόταν στο γύρισμα μίας ταινίας στη Βολιβία, σχετικά με τον Χριστόφορο Κολόμβο και πως βίαια ο Δυτικός κόσμος και ο Χριστιανισμός, επεβλήθη δια της βίας στην Αμερική και πως οι Ιθαγενείς από κύριοι, γίνανε υποτελείς στην ίδια τους τη πατρίδα.

Παράλληλα όμως με το γύρισμα της ταινίας, η ταινία εστίαζε στον αγώνα των κατοίκων (που είχαν γίνει οι περισσότεροι κομπάρσοι στην ταινία, έναντι μόλις δύο δολαρίων την ημέρα) κατά της πολυεθνικής εταιρίας και της κυβερνήσεως γενικότερα, που είχαν κάνει το νερό όχι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό και μάλιστα ξένων πολυεθνικών συμφερόντων και οι κάτοικοι σταδιακά εξεργέθηκαν εναντίον τους. Αυτοί οι δύο άξονες μέσα από τους πρωταγωνιστές περιπλέκονταν κάνοντας το παρελθόν με το παρόν να μοιάζει τόσο πολύ και φυσικά και με την δικιά μας χώρα την Ελλάδα…με το ΔΝΤ.

Από τις κορυφαίες στιγμές της ταινίας, ήταν η άρνηση των γυναικών να παίξουν την σκηνή που έπνιγαν τα παιδιά τους, τους Ιθαγενείς που αρνήθηκαν τον Θεό των Χριστιανών από αντίδραση αφού έβλεπαν την βιωτή τους έναντι των ίδιων των Ιθαγενών, τον Ιερέα που εναντιώθηκε κάθετα, κατά της παπικής και Βασιλικής εξουσίας βλέποντας και καυτηριάζοντας με τα κηρύγματά του, τα εγκλήματα που έκαναν στο όνομα του Θεού και του πολιτισμού. Του πρωταγωνιστή βολιβιανού, που θυσίασε τα πάντα για τον αγώνα της χώρας του και του παραγωγού της ταινίας που σε αντίθεση με τους άλλους συντελεστές πήγαν να σώσουν τους εαυτούς τους, αυτός πήγε να σώσει το κοριτσάκι που κινδύνευε.

Ακολούθησε συζήτηση πάνω στη ταινία και στα σύγχρονα μηνύματα και σημασία τελικά έχει, τι εμείς μπορούμε να κάνουμε και να το πράττουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έστω και αν ο πόλεμος δείχνει χαμένος…σημασία έχει οι προσωπικές μάχες και η συνέπεια λόγων και έργων….

Ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή τεσσαρακοστή και ενημέρωσε για την επόμενη συνάντηση.

Εκ του Νεανικού τομέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλα 

δείτε περισσότερα »
Ο ιερέας πήρε το όπλο του και ...
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 22/02/2012

Με το όπλο στα χέρια πήγε  ένας… ιερωμένος στο σπίτι  του γαμπρού του για να εκδικηθεί  την απαγωγή της 15χρονης κόρης του! Χωρίς να πει λέξη, άνοιξε πυρ και «γάζωσε» πόρτες, τοίχους και παράθυρα, ανοίγοντας βεντέτα με την οικογένεια του 23χρονου!

Ο νεαρός είχε εισβάλει την  Δευτέρα στο σπίτι του 39χρονου ιερέα στα Βορίζα του δήμου Φαιστού και απήγαγε την ανήλικη κόρη του με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος. Το κορίτσι είχε επιστρέψει στο πατρικό της τις τελευταίες ημέρες, επειδή η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και σκεφτόταν να χωρίς, κάτι που ο αρραβωνιαστικός της αρνιόταν να δεχτεί.

Από τότε, τα ίχνη του ζευγαριού  έχουν χαθεί και δεν έχουν  εντοπιστεί, παρά τις έρευνες που ξεκίνησε η Αστυνομία μετά την καταγγελία της 32χρονης μητέρας της ανήλικης. Η αγωνία για την τύχη της κόρης του έβγαλε από τα… ράσα του τον εφημέριο του χωριού, που αρματώθηκε και ξέσπασε στο σπίτι του 60χρονου πατέρα του γαμπρού του πυροβολώντας πάνω από 20 φορές!

δείτε περισσότερα »
Περίεργο δημοσίευμα για τον Αρχιεπίσκοπο
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 17/02/2012

Περίεργο το σημερινό  δημοσίευμα  της εφημερίδας «Τα Νέα», στη στήλη «Μικροπολιτικός» υπό τον τίτλο «Συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» και το οποίο αναφέρεται στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η φράση «όχι για να του δώσουν (του αρχιεπισκόπου) τα παπούτσια στο χέρι», χαρακτηρίζεται από εκκλησιαστικούς κύκλους τουλάχιστον άστοχη.

Το δημοσίευμα έχει ως ακολούθως:

 

«Τρόφιμα,ρούχα,υποδήματα,ακόμη και τιμαλφή έχει συλλέξει σε εκστρατεία της η Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στόχος να δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να τα διοχετεύσει σε άπορους, άνεργους και άστεγους Έλληνες. Χθες συναντήθηκαν αρχιερείς από την Κύπρο με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο όχι για να του δώσουν τα παπούτσια στο χέρι, αλλά για να του παραδώσουν υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας. Ο Μακαριότατος συγκινήθηκε μέχρι δακρύων όταν του έδωσαν ένα σετ από ασημένια κουταλάκια και πιρουνάκια. Το είχε προσφέρει μια εβδομηντάχρονη γυναίκα στην Κύπρο λέγοντας ότι είναι τα μόνα αντικείμενα αξίας που της άφησε η μητέρα της. Στο μεταξύ η Αρχιεπισκοπή επεκτείνει το δίκτυο των κοινωνικών παντοπωλείων σε Καλλιθέα, Άγιο Δημήτριο και Ηλιούπολη.» 

δείτε περισσότερα »
Η Ορθόδοξη αντίσταση του παπά-Διονύση
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 13/02/2012

( φωτορεπορτάζ  Ευαγ. Μπουγιώτης)

Με ένα πανό που ανήρτησε στον τόπο που μαρτύρησε ο Άγιος Αναστάσιος από τους Τούρκους στο όποιο αναγράφεται η φράση “Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ “, ο εφημέριος του Ιερού ναού Παναγίας Ναυπλίου ,π. Διονύσιος Ταμπάκης ,δείχνει την θέση της Oρθοδοξίας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.

 

Ο π. Διονύσιος τόνισε πως ελπίδα για τον Ελληνισμό αποτελεί η Oρθόδοξη πίστη μας, ενώ επισήμανε και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, όπως η υπογεννητικότητα , τα Εθνικά θέματα καθώς και ο γενικότερος μαρασμός του Έθνους.  

δείτε περισσότερα »
Ο αεικίνητος πρόεδρος του ΙΣΚΕ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 04/02/2012

Πάντα δραστήριος ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής. Δυναμικός και αεικίνητος. Από τη μία τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα  στην ενορία του, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος  και από την άλλη τα καθήκοντα του ως πρόεδρος των Ελλήνων κληρικών . Ο πατέρας Γεώργιος προσπαθεί καθημερινά για όλα και όπως φαίνεται στην φωτογραφία η μέρα του είναι γεμάτη. (φωτο Ευαγ. Μπουγιώτης) 

δείτε περισσότερα »
Η Γαλλία καταδίκασε την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/02/2012

Το Εφετείο του Παρισιού καταδίκασε σήμερα τις δύο κύριες γαλλικές δομές της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας σε συνολικό πρόστιμο 600.000 ευρώ για "απάτη από οργανωμένη συμμορία".

Τα αντίστοιχα πρόστιμα των 400.000 και των 200.000 ευρώ τα οποία επιβλήθηκαν στους δύο παρισινούς οργανισμούς, το CelebrityCenterκαι τη βιβλιοθήκη SEL, είναι τα ίδια που είχαν επιβληθεί σε μια πρώτη δίκη η οποία είχε διεξαχθεί το 2009.

 

δείτε περισσότερα »
Ο σκαραβαίος του μητροπολίτη
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/01/2012

(πηγή ogatosblogspot) Το συγκεκριμένο blog τον περασμένο Μάϊο δημοσίευσε το εξής σχόλιο και την φωτογραφία που αναδημοσιεύει σήμερα το “ierovima”:

 «Το είδα και μου έκανε εντύπωση. Το είδα και το απαθανάτισα. Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Κυνουρίας Αλέξανδρος κυκλοφορεί άνευ οδηγού και με… Σκαραβαίο! Βέβαια φέρει την πινακίδα της Μητροπόλεως αλλά ο ιεράρχης αποδεικνύει σεμνότητα με αυτήν του την πράξη τουλάχιστον κατ εμέ…όταν άλλοι πατέρες, Μητροπολίτες έχουν καθημερινά και για την παραμικρή μετακίνηση τον οδηγό και φυσικά την 3μετρη κουρσάρα με τα σημαιάκια για να τους μεταφέρει!» 

δείτε περισσότερα »
Πρωθυπουργός: "Δεν είμαι μασόνος"
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 21/01/2012

«Δεν είμαι μασόνος, δεν ξέρω καν τι είναι η μασονία», δήλωσε χθες, Παρσκευή, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού La 7.

«Η φήμη αυτή άρχισε να κυκλοφορεί τελευταία, μόλις απέκτησα ευρύτερη δημοσιότητα, αλλά εγώ δεν πρόλαβα ούτε να μπω σε μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου, για να δω τι σημαίνει η λέξη μασονία», τόνισε μιλώντας στη δημοσιογράφο Λίλι Γκρούμπερ.


 

δείτε περισσότερα »
Οικουμενική βραδιά συμπροσευχής
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 12/01/2012

Οικουμενική βραδιά συμπροσευχής διοργανώνεται το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στον καθολικό καθεδρικό ναό Θεσσαλονίκης, της Ασπίλου Συλλήψεως της Θεοτόκου, επί της οδού Φράγκων 19.

Στη βραδιά συμπροσευχής θα συμμετάσχουν καθολικοί, ορθόδοξοι, αποστολικοί Αρμένιοι, αγγλικανοί και ευαγγελικοί, ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο επίκουρος καθηγητής Καινής Διαθήκης στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Ατματζίδης. Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο της εβδομάδας παγκόσμιας προσευχής για τη χριστιανική ενότητα, που διοργανώνεται από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου. (φωτο αρχείου-Αγγελιοφόρος)

  

δείτε περισσότερα »
Ο άγνωστος ιερέας που έσωσε τον τετράχρονο...Χίτλερ
Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 09/01/2012

Ήταν Ιανουάριος του 1894. Σύμφωνα με το χρονολόγιο γερμανικής εφημερίδας της εποχής, ένας παπάς έσωσε ένα τετράχρονο αγόρι από τα παγωμένα νερά του ποταμού Inn στη βορειοανατολική Γερμανία στα σύνορα με την Αυστρία. Όπως εκτιμούν ιστορικοί, το αγόρι που πνιγόταν και φώναζε για βοήθεια ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε ο πατήρ Johann Kuehberger.

Ο ιερέας έπεσε μέσα στο νερό και τραβώντας το τετράχρονο αγόρι κατάφερε και το έβγαλε στην όχθη. Για την ιστορία αναφέρεται ότι ο Χίτλερ μεγάλωσε στην πόλη Passau. Ο ίδιος διηγείτο ιστορίες από τη γενέτειρά του σε στρατηγούς του λέγοντας ότι έπαιζε Ινδιάνους και καουμπόηδες στις όχθες του ποταμού, ενώ σύμφωνα με άλλα βιβλία το αγόρι αυτό που κινδύνεψε να πνιγεί ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ο οποίος ωστόσο προτίμησε να διαγράψει αυτό το κεφάλαιο από τη βιογραφία του.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45