Ο "αρχιερέας" Αλέξης και η αναίμακτη θυσία

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/04/2016
Διαβάστε απόσπασμα από το κείμενο του Παύλου Παπαδόπουλου που δημοσιεύθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα tovima.gr με τίτλο: Πώς μεθοδεύουν το Grexit
 
"Η περυσινή αλλαγή της διαρρύθμισης των επίπλων στο γραφείο του Πρωθυπουργού με τη μετακίνηση του βάρους 94 κιλών δρύινου γραφείου του κ. Τσίπρα στο ανατολικό τμήμα της μακρόστενης αίθουσας με την ξύλινη επένδυση στους τοίχους, δεν έγινε τυχαία. Περιέχει συμβολισμούς. Το "Ιερό Βήμα" βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα των Ναών, αλλά και στην Ανατολή (Ρωσία, Κίνα και Ιράν) προστρέχει ο Αλέξης Τσίπρας για να οικοδομήσει μια «πολύπλευρη» εξωτερική πολιτική και να επιτύχει την εξασθένιση της «εξάρτησης» της χώρας (και των Πρωθυπουργών της...) από τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ο «αρχιερέας» Αλέξης κοιτάζει την Ελλάδα από τα ανατολικά, σαν να ιερουργεί, σαν να επιτελεί την αναίμακτη θυσία. Αυτή η μελετημένη «νέα αρχιτεκτονική χώρου» του Μεγάρου Μαξίμου παλεύει από τότε να απλωθεί στη χώρα και να γίνει η νέα πολιτική, οικονομική και γεωπολιτική αρχιτεκτονική".
 
Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο Παύλος Παπαδόπουλος εργάζεται από το 2007 έως σήμερα στο Βήμα της Κυριακής, από το 2012 ως σήμερα ως πολιτικός συντάκτης. Σήμερα είναι επίσης ο Διευθυντής του ΒΗmagazino.
 
Από το 2000 έως το 2004 ο Παύλος Παπαδόπουλος διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Από το 1996 έως το 2000 ήταν ανταποκριτής στο Λονδίνο για το Βήμα της Κυριακής. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1992 ως εξωτερικός συνεργάτης σε έντυπα. Ο Παύλος Παπαδόπουλος είναι πτυχιούχος BA (Hons) Media & Cultural Studies, από το London College of Communication, London University of the Arts (1996-1999). Γεννήθηκε στις 13.08.1972.