Εκτιμήσεις ιεραρχών

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/11/2014

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της συζύγου του Γεωργίας, υπουργών , εκπροσώπου του προέδρου της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξη Τσίπρα, βουλευτών και στελεχών των κομμάτων, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

 

Η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική και το πλήθος των επισήμων που συνέρρευσε για το γεγονός δεν θύμιζε μια απλή ενθρόνιση Μητροπολίτη.

 

Έτσι λίγο αργότερα, αργά το βράδυ, ομάδα ιεραρχών που βρέθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας για δείπνο ελαφρύ και συζήτηση, σχολίαζε την πανηγυρική ατμόσφαιρα που συνάντησαν προ ολίγου.

 

«Μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απουσίαζε...Αν ήταν και αυτός, η τελετή θα θύμιζε ενθρόνιση αρχιεπισκόπου», είπε κάποια στιγμή ένας εξ αυτών.

 

«Μήπως αδελφοί μου έρθει κάποια στιγμή η ώρα για την ιεραρχία, να εκλέξει έναν νέο άνθρωπο για πρώτο;», σχολίασε ένας άλλος για να πάρει τη σκυτάλη ο τρίτος της παρέας:

 

«Και ο Γαβριήλ αποδεικνύεται ικανός κληρικός, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών, όχι μόνο ιεραρχών αλλά και πολιτικών και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό»

 

«Λέτε δηλαδή κάποια στιγμή να τον προσφωνήσουμε μακαριώτατο τον σεβασμιώτατο;», αναρωτήθηκε κάποιος από την παρέα των ιεραρχών που ποιμένουν, πάνω από δέκα χρόνια τις μητροπολιτικές τους επαρχίες.

 

Ο ενορίτης

 

φωτο Χρ. Μπόνης