"Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να τον δούμε δεσπότη"

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 14/01/2013

Από ενορίτες λάβαμε και δημοσιεύουμε το κάτωθι κείμενο, που ήδη έχει δημοσιευθεί και σε άλλες ιστοσελίδες:

"Ο Αρχιμανδρίτης  Μάξιμος Κάππας ,προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού , με πολύπλευρο εκκλησιαστικό έργο και πνευματική διακονία είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος  για την χηρεύουσα θέση της Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο Πανοσιολογιότατος γεννήθηκε στην Καβάλα, αποφοίτησε από την εκκλησιαστική σχολή Ξάνθης ,χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Καβάλα και υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυξ.

Σας παρουσιάζουμε μέρος από το πλούσιο έργο του στην Αγία Φωτεινή Ιλισσού:

α) Κατηχητικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

β) Αγιογραφική Μελέτη (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 5 – 7μμ)
γ) Αγιογραφικός και Προνοιακοί Κύκλοι.
δ) Ιεραποστολική Ομάδα που απαρτίζεται από κυρίες που επισκέπτονται τις φυλακές (και ασχολούνται ιδιαίτερα με τη φροντίδα των αποφυλακιζομένων και την προσαρμογή τους στην κοινωνία), τα νοσοκομεία και τα ευαγή ιδρύματα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
ε) Αντιαιρετική ομάδα.
στ) Ομάδα επισκέψεων κατ’ οίκον ενοριτών με προβλήματα κάθε είδους.
ζ) Ομάδα ευρέσεως εργασίας.
η) Ιερά Εξομολόγηση και τέλεση Αγρυπνιών.
θ) Ομάδα διοργανώσεως εκδηλώσεων, διαλέξεων κλπ.
ι) Έκδοση κάθε χρόνο έντοιχου ημερολογίου και ημερολογίου τσέπης.
κ) Αιμοδοσία κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Όλα αυτά πραγματοποιούνται με την καθημερινή επαφή, συνεργασία και καθοδήγηση των ομάδων με τον προϊστάμενο και τον εφημέριο του Ναού, οι οποίοι σημειωτέον, προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους. Οπωσδήποτε το Φιλανθρωπικό έργο της ενορίας της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την ύπαρξη του Φιλοπτώχου Ταμείου του, το οποίο συντηρείται με τις δωρεές των πιστών και ασφαλώς με την ολοκληρωτική αφοσίωση των κυριών μελών του. Από το ταμείο αυτό ενισχύονται κάθε μήνα 25 άπορες οικογένειες, αγοράζονται φάρμακα, δίδονται ενισχύσεις σε στρατιώτες, φοιτητές και σε άλλους συνάνθρώπους μας αναξιοπαθούντες. Τέλος , να μην παραλειφθεί η δωρεάν καθημερινή σίτιση 50 συνανθρώπων μας, ευγενική προσφορά του κ. Παπαδημητρίου από το ξενοδοχείο “Olympic Royal”." 
 
Το κείμενο καταλήγει με την  ευχή: "Ο Θεός να μας αξιώσει να τον δουμε μητροπολίτη!"