Νέα πρόκληση με φωτογραφική απόδοση του Μυστικού Δείπνου

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/10/2012

Νέα χυδαία πρόκληση σε βάρος της Ορθοδοξίας!  Η έκθεση της Σουηδέζας φωτογράφου Elisabeth Ohlson Wallin που παρουσιάζει γνωστά γεγονότα της Καινής Διαθήκης με πρωταγωνιστές ομοφυλόφιλους και λεσβίες, άνοιξε στο Βελιγράδι, εν μέσω ισχυρών διαμαρτυριών από χιλιάδες ορθόδοξους χριστιανούς και ακτιβιστές.



Οι διαμαρτυρίες αφορούν στην έκθεση με το όνομα «Ecce Homo» (‘Ίδε ο Άνθρωπος’) την οποία φιλοξενεί το ‘Κέντρο Πολιτιστικής Εξυγίανσης’ (CKZD).
Στις φωτογραφίες της εν λόγω έκθεσης εμφανίζονται γνωστά περιστατικά από την Καινή Διαθήκη, όπως τα Θεοφάνεια, ο Μυστικός Δείπνος και ο Γολγοθάς, στα οποία όμως, μέσα από το πρίσμα της φωτογράφου εμφανίζονται ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ ντυμένοι με αποκαλυπτικά και προκλητικά ρούχα.

Έτσι, στον «Μυστικό Δείπνο» η ομοφυλόφιλη φωτογράφος παρουσιάζει τον Ιησού ενδεδυμένο με γυναικείο φόρεμα και να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια, ενώ οι ‘απόστολοι’ φορούν γυναικεία εσώρουχα και σαδομαζοχιστικά κοστούμια. Σε άλλη φωτογραφία δύο λεσβίες παριστάνουν τον 'Ιωσήφ με την Μαρία'.

 
Ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Ειρηναίος έχει ήδη ταχθεί κατά της βλάσφημης έκθεσης καλώντας τις κρατικές αρχές να την απαγορεύσουν.

Αλλά και η Σερβική Ισλαμική Κοινότητα ένωσε τη φωνή της με αυτή του Πατριάρχη για την ακύρωση της έκθεσης.

Το ierovima.gr με βαθύτατο πόνο δημοσιεύει την χυδαία αυτή είδηση. Οι χυδαιότητες αυτές πρέπει να αποκαλύπτονται και να καταδικάζονται. Η απόκρυψη συχνά συνιστά και αποδοχή...