Δύο αποφασίζουν για τους δύο

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 16/06/2014

Το παρασκήνιο της εκλογής μητροπολίτη Ιωαννίνων είναι πλούσιο και όσο περνούν οι μέρες γίνεται πλουσιότερο. Δεν ξέρω τί ακούτε, αλλά εγώ ακούω ότι υπάρχουν δύο -και μόνο δύο- υποψήφιοι για την πιό ενδιαφέρουσα μητρόπολη.


 

Ο Αρχιμανδρίτης π.Αμφιλόχιος Στεργίου: Ιερομόναχος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, ο οποίος κατείχε το 2009 τη θέση του ειδικού συμβούλου της αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου, ως στενός συνεργάτης του αρχιεπισκόπου. Ο μακαριστός πλέον Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος είχε ζητήσει να τοποθετηθεί ο π. Αμφιλόχιος, στη θέση του διευθυντή της ΜΚΟ «Αγάπη» (πρώην «Αλληλεγγύη»), αλλά τελικά η πρότασή του δεν έγινε δεκτή. Ιατρός των Μεγάρων μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον αρχιμανδρίτη.


 

Ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαγιάννης γεννήθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας το 1968 από γονείς Ελληνες μετανάστες. Το 2009 ανέλαβε προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών και τον Οκτώβριο του 2011 ανέλαβε νέος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


 

Και οι δύο άξιοι και μαχητικοί κληρικοί. Και οι δύο αγαπητά τέκνα. Και οι δύο ελπίζουν. Και για τους δύο θα αποφασίσουν όμως άλλοι δύο και τότε ένας από τους δύο θα ενθρονιστεί.

 

Ο ενορίτης