Η απαίτηση ιερέα από ανάπηρη

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/07/2014

Ενδυματολογικό κώδικα και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρό έχει επιβάλλει ένας ιερέας στην Πάτρα. Σε σημείο να διώξει από το ναό μία πιστή με κινητικά προβλήματα και να της απαγορεύσει την είσοδο αν δεν φορέσει φούστα!

Το απίθανο περιστατικό έγινε σε ιερό ναό των Πατρών (υπάρχουν τα στοιχεία του ναού), σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr. Ακούγοντας την απίστευτη απαίτηση του ιερέα για να φορά φούστα, η γυναίκα που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο του εξήγησε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί εξαιτίας των συνθηκών. Και μάλιστα του προέβαλε το επιχείρημα ότι μόνο σεμνή δεν θα είναι η εμφάνισή της φορώντας φούστα ενώ κάθεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς οι συνθήκες δεν της επιτρέπουν να είναι μακριά. Η απάντησή του όμως ήταν ξεκάθαρη, αφού ο κληρικός της αποκρίθηκε «Με φούστα αλλιώς να μην ξανάρθεις στην εκκλησία μου...».

Η συμπεριφορά του ιερέα έχει εξοργίσει τα συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, τα οποία μόλις ενημερώθηκαν για την απαίτηση του, έγιναν έξω φρενών. Η αδελφή της ετοιμάζεται να ζητήσει ακρόαση από τον μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, προκειμένου εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό να του εκθέσει και άλλα στοιχεία για τη την συμπεριφορά του κληρικού, αλλά και το πως αντιλαμβάνεται τα χριστά ήθη και τις μεθόδους που επιλέγει για να επιβάλει αυτά.