Πρόστιμο επειδή οι Simpsons χλευάζουν το Θεό

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 03/12/2012

Πρόστιμο 52.000 τουρκικών λιρών (22.600 ευρώ) επέβαλε το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC-E επειδή μετέδωσε επεισόδιο της αμερικανικής σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» στο οποίο ο Θεός εμφανίζεται υπό την επιρροή του διαβόλου.
Σύμφωνα με την Χουριέτ, το RTUK δικαιολόγησε την απόφασή του εξηγώντας πως σ' αυτό το επεισόδιο, η σειρά «χλεύασε τον Θεό» παρουσιάζοντας μια ομάδα νέων να σχολιάζει ένα φόνο που πραγματοποιήθηκε με θεϊκή διαταγή. Ο Θεός τους ενθαρρύνει στη συνέχεια να καταναλώσουν οινοπνευματώδη με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς.
«Ένα από τα πρόσωπα χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός άλλου για να το κάνει να διαπράξει φόνους. Η Βίβλος καίγεται δημοσίως και ο Θεός και ο Σατανάς εμφανίζονται με τη μορφή ανθρώπων», καταγγέλλεται στην αναφορά του RTUK, την οποία επικαλείται η εφημερίδα. Τα μέλη του RTUK ελέγχουν το σεβασμό της νομοθεσίας από τα τηλεοπτικά κανάλια.
Σε μια άλλη σκηνή που επικρίνεται από το RTUK, ο Θεός εμφανίζεται να σερβίρει καφέ στον διάβολο, κάτι που αποτελεί προσβολή στη θρησκευτική πίστη, προσθέτει η αναφορά την οποία επικαλείται η Χουριέτ.
Το RTUK δεν ήταν διαθέσιμο σήμερα για να σχολιάσει την απόφασή του.