Προσοχή στη γυναίκα με το ΕΣΠΑ...

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 02/12/2012

Παπάδες προσοχή, γιατί μπορεί να συμβεί και σε σάς! Συναγερμός έχει σημάνει στη Μητρόπολη Ηλείας η δράση μιας άγνωστης γυναίκας που υπόσχεται στους εφημέριους εκκλησιών χρηματοδότηση μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για τους ναούς τους και τους πείθει να της στείλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, συνοδευόμενα και από 80 ευρώ.

Τη σχετική καταγγελία έκανε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός που εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση των ιερέων της περιοχής.

Η άγνωστη γυναίκα-απατεώνισσα επικοινωνεί τηλεφωνικά με τα θύματά της παριστάνοντας την υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού και τους πείθει ότι με την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορούν να εξασφαλίσουν μέχρι και 500.000 ευρώ για τις εκκλησίες τους.

Ως τώρα, η απατεώνισσα έχει καταφέρει να αποσπάσει χρήματα από εφημέριους ναών στις ενορίες Σταφιδοκάμπου, Δαφνιώτισσας, Περιστερίου, Φραγκαβίλλας Αμαλιάδας και Αγίου Αθανασίου Πύργου και ο Μητροπολίτης συνιστά στους ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για να μην εξαπατηθούν