Πρόσκληση- πρόκληση για την ενθρόνιση του μητροπολίτη Ιερισσού

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/11/2012

Δυστυχώς κάποιοι από τη Μητρόπολη Ιερισσού, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Προφανώς η οικονομική κρίση δεν έχει περάσει  στην όμορφη Χαλκιδική και δεν έχει φθάσει στην μητροπολιτική περιφέρεια. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πολυτελής πρόσκληση που εκτυπώθηκε και διανεμήθηκε για την ενθρόνιση του μητροπολίτη.

Αύριο Σάββατο γίνεται η ενθρόνιση του μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Η πρόσκληση που τυπώθηκε για την ενθρόνιση είναι τουλάχιστον προκλητική. «Ούτε βασιλιάς να ήταν…», ήταν το σχόλιο ιεράρχη που στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Θεοκλήτου.

Χοντρό χαρτί, δίπτυχος φάκελος στον οποίο εσωκλείονται άλλα τέσσερα χαρτιά με χρυσοτυπία το στέμμα.  Μια πολυτελής και ακριβή πρόσκληση για την ενθρόνιση του μητροπολίτη που  ξέρουμε πως δεν αρέσκεται σε πολυτέλειες.

Την εκτύπωση ανέλαβε η μητρόπολη Ιερισσού και πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το κόστος. Τώρα,  ή κάποιοι θέλουν να εκθέσουν το μητροπολίτη  ή δεν έχουν αντιληφθεί σε ποιές εποχές ζούμε.

Είμαστε σίγουροι πως ο μητροπολίτης κ. Θεόκλητος θα περικόψει τις περιττές σπατάλες. Η μητρόπολη Ιερισσού, έχει σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο να επιδείξει και τέτοιου είδους προκλήσεις με …προσκλήσεις βασιλικού τύπου, δεν έχουν θέση.