Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μητροπολίτης Αρσένιος: "Να επιστραφεί ο ναός"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/01/2014

Την ελπίδα να πραγματωθεί σύντομα το όνειρο επιστροφής τού, ιστορικού για τους Έλληνες, Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην όχθη της Πέστης, ο οποίος από το 1951 έχει αποδοθεί στο Ρωσικό Πατριαρχείο, εξέφρασε ο Ελληνορθόδοξος μητροπολίτης Αυστρίας-έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Αρσένιος, χοροστατώντας στον χθεσινό καθαγιασμό των υδάτων, που έγινε με λαμπρότητα 

δείτε περισσότερα »
«10 ευρώ για ένα πλινθότουβλο»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/01/2014

Έχει περάσει ένας μήνας από τη 14η Δεκεμβρίου 2013, όταν λίγες μέρες πριν τον εορτασμότων Χριστουγέννων καταστράφηκε από πυρκαγιά το Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας στο Μοντανέρ, στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας.

Το Ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία, σε απόσταση 60 χλμ. από τη Βενετία, κοντά

δείτε περισσότερα »
Ο ηγούμενος της Μονής Βλατάδων, επίσκοπος Αμορίου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/01/2014

Επικεφαλής της Επισκοπής Αμορίου εξελέγη παμψηφεί ο ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων, Νικηφόρος Ψυχλούδης, ύστερα από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (14 Ιανουαρίου) τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, στο Φανάρι.

δείτε περισσότερα »
Κατάδυση Τιμίου Σταυρού στην Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 14/01/2014

Τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην ιστορική Πέτρινη Γέφυρα του Δούναβη, στην πόλη Ρέγκενσμπουργκ, της Βαυαρίας τέλεσε για πρώτη φορά, την Κυριακή, η μητρόπολη Γερμανίας.

Η Πέτρινη Γέφυρα κτίστηκε μεταξύ των ετών 1135 και 1146 και συνδέεται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Βαυαρίας και της Ευρώπης.

Της τελετής του αγιασμού 

δείτε περισσότερα »
Το δράμα της Μονής της Αγίας Βαρβάρας στη Βενετία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/01/2014

ierovima.gr-Πρίν τον εορτασμό των Χριστουγέννων συνέβη ένα θλιβερό στο ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κοντά στη Βενετία.

 

Στο  Μontaner Di Sarnede ένα Χωριό κοντά στην ιστορική πόλη του Vitorio Veneto και σε απόσταση 60 χλμ βόρεια από τη Βενετία βρίσκεται το ελληνορθόδοξο γυναικείο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

 Ένα ακόμη κέντρο Ορθοδοξίας  

δείτε περισσότερα »
Προτάσεις και αιτήματα του Αλέξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/01/2014

(φωτο Χρ.Μπόνης ) Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών Βουλευτής Ρένα Δούρου, ο υπεύθυνος από την Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα Βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και ο συντονιστικής της Θεματικής Θρησκευμάτων Μάκης Λυκόπουλος.

Από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος

 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα:

δείτε περισσότερα »
Τί έγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Αρχιεπίσκοπο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/01/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφθασε σήμερα στην Αθήνα για να παραστεί στην επίσημη τελετή ανάληψης από την Ελλάδα, της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

δείτε περισσότερα »
Πρωτοσέλιδο η ίωση του Οικουμενικού Πατριάρχη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/01/2014

Η ίωση που εμπόδισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να παραστεί στην τελετή των Θεοφανείων, στις όχθες του Κεράτιου Κόλπου, χθες, απασχολεί όλες τις τουρκικές εφημερίδες.

«Ο Πατριάρχης με γρίπη» γράφει η Cumhuriyet και αναφέρεται με λεπτομέρειες στην εορτή των Φώτων. Και η Milliyet αναφέρεται στις τελετές για την κατάδυση του Σταυρού.

«Κατάδυση του σταυρού 

δείτε περισσότερα »
Η Γερμανία "καλεί" την Εκκλησία της Ελλάδος μέσω μητροπολίτη Αυστρίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 12/12/2013

Το «ιδιαίτερο ενδιαφέρον» της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό -κάτι που αποδεικνύει και η θέση του ίδιου ως εντεταλμένου της για την Ελληνογερμανική Συνέλευση- επισήμανε ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, κατά τις συνομιλίες του στη Βιέννη με τον ελληνορθόδοξο μητροπολίτη Αυστρίας- Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιο, στο ιστορικό κτίριο της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας.


 

Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Αρσένιος στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο Γερμανός υφυπουργός θεωρεί αδικαιολόγητες τις επιφυλάξεις απέναντι στη Γερμανία και την καγκελάριο, διαβεβαιώνοντάς τον πως η Άγγελα Μέρκελ ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ελληνικό λαό και αυτό αποδεικνύει η δική του θέση ως εντεταλμένου της για τις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας, θέση που δεν υπήρχε πριν από τρία χρόνια.


 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του «ιδιαίτερου ενδιαφέροντός» της για την Ελλάδα, η καγκελάριος έχει τακτική, σχεδόν εβδομαδιαία, επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ προωθείται μια στενή ελληνογερμανική συνεργασία και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα κυρίως στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


 

Κατά τις συνομιλίες μαζί του, ο Γερμανός υφυπουργός ζήτησε τη συμβολή του μητροπολίτη στην προσπάθεια να υπάρξει βοήθεια της Εκκλησίας της Ελλάδας, ώστε να γίνουν γνωστά και να αναπτυχθούν προγράμματα για τα οποία έχει εγκριθεί ποσό 190 εκατ. ευρώ, κυρίως για επιμόρφωση ανέργων νέων και επιδότηση προγραμμάτων εκμάθησης γλώσσας.


 

Ο κ. Φούχτελ ζήτησε την παρέμβασή του ως μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ώστε να υπάρξει πρόσβαση στην Εκκλησία της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, ενώ ο κ. Αρσένιος εξέφρασε την πρόθεση της Εκκλησίας, αν υπάρχει η διάθεση από τη γερμανική πλευρά, να αναπτυχθούν αυτά τα προγράμματα, να συμβάλει, όσο μπορεί, στην πραγματοποίησή τους, για παράδειγμα με κτίρια, αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό, που διαθέτει.


 

Ο μητροπολίτης επισήμανε το πρόβλημα που παρατηρείται σε Έλληνες που έρχονται στην Αυστρία για να εργαστούν, μη γνωρίζοντας τη γλώσσα, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει βοήθεια για την εκμάθηση της γλώσσας, ώστε να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν και, στο θέμα αυτό, είναι σημαντική η επιδότηση σεμιναρίων.


 

Στον Γερμανό υφυπουργό υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, σκοπός της Εκκλησίας είναι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που ο άνθρωπος, ο Έλληνας, υποφέρει, να του προσφέρει την ανακούφιση και την προοπτική για το μέλλον και προς τούτο πράττει ό,τι είναι δυνατό.


 


 

δείτε περισσότερα »
Η Κορέα των 10.000 Χριστιανών Ορθοδόξων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/12/2013

Τη Μητρόπολη Κορέας επισκέφθηκε την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Άκης Γεροντόπουλος, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, τον οποίο συνόδευε.

Στον καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Σεούλ, ο κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38