Τέσσερις ημέρες στη Μακεδονία ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 02/10/2015

Με τη δέουσα επισημότητα υποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης,Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και εκπροσώπων των εκκλησιαστικών και τοπικών Αρχών.

Ο κ. Αμανατίδης μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ από πλευράς του ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη αλλά και την κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή της και αναφέρθηκε εκτενώς στην Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική την πρωτοβουλία διοργάνωσής της.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες «της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για την στήριξη της πατρίδας μας» και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διαλόγου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.