Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η κοπή βασιλόπιτας των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 12/02/2020

Με εκκλησιαστική σεμνότητα τελέσθηκε η, κατά το έθος, κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Αδελφότητας των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία η Παμμακάριστος». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηλέκτρα Παλλάς στην Αθήνα, ενώ εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας.

δείτε περισσότερα »
Τραγωδία στο Άγιον Όρος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/12/2019

protothema.gr Μία απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθές στο Άγιον Όρος όταν ένας νεαρός βρέθηκε νεκρός στο προαύλιο του Σπηλαίου Αγίου Αθανασίου στο Άγιον Όρος.

Το άψυχο σώμα του 28χρονου άντρα, Ρουμανικής καταγωγής, εντοπίστηκε γύρω στις 12 χθες το μεσημέρι από μοναχό της Ιεράς Μονής Μεγίστης

δείτε περισσότερα »
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε δομή προσφύγων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 12/12/2019

Επίσκεψη σε δομή παροχής περίθαλψης και στήριξης προσφύγων, που λειτουργεί με μέριμνα του Διαχριστιανικού Συμβουλίου για την προστασία των Προσφύγων και Μεταναστών στην Πόλη, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος, που συνοδευόταν από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερά Καθέδρα της Μητρός Εκκλησίας, και τον Τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων

δείτε περισσότερα »
Μασκοφόροι στην Πατριαρχική κατοικία!
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/11/2019

Τρεις μασκοφόροι εισέβαλαν και διέρρηξαν το σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα που ο ίδιος παρευρισκόταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας της ομογένειας «Ανατολή», οι κάμερες κλειστού κυκλώματος κατέγραψαν την διάρρηξη, ενώ στο εσωτερικό της οικίας βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

δείτε περισσότερα »
Τέσσερις νέοι όσιοι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 21/10/2019

Tην πρόθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να συμπεριλάβει στο αγιολόγιο της Εκκλησίας τέσσερις νέους οσίους εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος από τις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε πως πρόκειται να καταγραφούν ως άγιοι της Εκκλησίας τέσσερις αγιορείτες πατέρες, οι Γέροντες Ιωσήφ Ησυχαστής, Εφραίμ Κατουνακιώτης, Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης και Δανιήλ Κατουνακιώτης, προκαλώντας την ιδιαίτερη συγκίνηση των παρισταμένων.

δείτε περισσότερα »
Ο Ελπιδοφόρος, ελπίδα για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 19/10/2019

Σε μήνυμα προς τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, μαζί με την ελληνική ομογένεια, δηλώνουν έμπρακτα ότι θα βοηθήσουν στη μάχη ζωής που δίνει ο μικρός. Σε επιστολή του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρει:

δείτε περισσότερα »
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/10/2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου επισκέφθηκε ο Οικ. Πατριάρχης με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου και τα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής του Εύθυμη Βαρλάμη . Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό. Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρναβας

δείτε περισσότερα »
Οι ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχης στους τούρκους εισβολείς
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 11/10/2019

Την στήριξή του στον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε με επιστολή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην επιστολή που απέστειλε στον Τούρκο Πρόεδρο

δείτε περισσότερα »
Συνεδρίαση κληρικών και λαϊκών στελεχών της πρώην Εξαρχίας στο Παρίσι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/10/2019

Συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, κληρικοί και λαϊκά στελέχη εκ της πρώην Εξαρχίας των εν Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως, υπηρετούντες στη Γαλλία, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Γαλλικές Άλπεις
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 14/09/2019

Με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου La Faurie στις Γαλλικές Άλπεις.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32