Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μητρόπολη Μεξικού: η εορτή της Παναγίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/08/2014

Για πρώτη φορά εορτάστηκε στην πόλη του Μεξικού ο Επιτάφιος της Παναγίας στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας ενω ακολούθησε Θεία Λειτουργία. Οι πιστοί Ελληνες και Μεξικανοί κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να τιμήσουν την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Δαμιανός με τον διάκονο Αναστάσιο.

Το ιδιαίτερο

δείτε περισσότερα »
Εορτή της Παναγίας στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 17/08/2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Μητρόπολή μας το «Πάσχα του καλοκαιριού», η Κοίμηση της Παναγίας μας.Στη Λέρο, την παραμονή Τετάρτη 14 Αυγούστου 2014, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός υπό σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου, στην Παναγία του Κάστρου Λέρου.

Ακολούθησε

δείτε περισσότερα »
Στην Πύλη του Ουρανού
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 15/08/2014

«Για τους χριστιανούς, η Μονή Σουμελά δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς», δήλωσε ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Εκατοντάδες προσκυνητές ανταποκρίθηκαν 

δείτε περισσότερα »
Αγιασμός θεμελίωσης Ιερού Ναού στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/08/2014

Το απόγευμα της Πέμπτης 31.7.2014, ο Μητροπολίτης μας κ. Παΐσιος, συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου της νήσου, τέλεσε την Ακολουθία της θεμελιώσεως του παρεκκλησίου του Ιερού Ναού Οσίου Χριστοδούλου, στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», στον Πλάτανο Λέρου.

Προηγήθηκε 

δείτε περισσότερα »
Θεμέλιος Λίθος Ι.Ν.Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στον τόπο καταγωγής του
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/08/2014

Το εσπέρας της Πέμπτης, 31 Ιουλίου, στο Συρικάρι Κισάμου, τόπο καταγωγής του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έθεσε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Της Ακολουθίας θεμελιώσεως του Ιερού Ναού προηγήθηκε Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, η οποία εψάλη για πρώτη φορά στην γενέθλια γη του Αγίου, καθώς πρόκειται περί της μόνης επίσημης Ακολουθίας, εγκεκριμένης από την Εκκλησία. 

Ετέθη, επίσης, προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση του και την πολλή χαρά του για το γεγονός όπως σημείωσε ότι: « Ο Όσιος Νικηφόρος επιστρέφει και σωματικά στην γενέθλια γη. Στον τόπο όπου είδε το φως της ημέρας. Τον τόπο όπου γεννήθηκε, βαπτίστηκε και άρχισε η ζωή του. Ιδού αδελφοί μου, συνέχισε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, το μεγαλείο της αγάπης του Θεού. 

Ένα μικρό και ορφανό παιδ

δείτε περισσότερα »
Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow στο Λονδίνο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/07/2014

Πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες ο επίσημος Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο, με την ευκαιρία της Εορτής των Προστατών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγ. Παρασκευής της Αθληφόρου.

Κατ’ αρχάς οι Προστάτες

δείτε περισσότερα »
"Θα είμαστε και φέτος στην Παναγία Σουμελά"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/07/2014

Την πρόθεση του να λειτουργήσει και φέτος αλλά και να συνεχίζεται κάθε χρόνο η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε προσκυνητές που τον επισκέφθηκαν πριν λίγες στον οικουμενικό θρόνο στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη.

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία του εψηφισμένου Σηλυβρίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/07/2014

Ανακοινούται ότι, την προσεχή Κυριακήν, 27ην Ιουλίου, η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, θα προστޏ Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, καθ’ ην θα τελεσθή η εις Αρχιερέα Χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, όστις την προηγουμένην, Σάββατον, 26ην ιδίου, θα χειροτονηθή εις Πρεσβύτερον εν τω αυτώ Ναώ, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου.

δείτε περισσότερα »
O εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/07/2014

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου και του παρεπιδημούντος αρχιμανδρίτου εκ Κεφαλληνίας π. Παϊσίου Παράσχη.

δείτε περισσότερα »
Τα ελληνόπουλα της Κωνσταντινούπολης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/07/2014

Τελείωσε και η φετινή χρονιά σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας  και φυσικά και στα ομογενειακά δημοτικά,  γυμνάσια και λύκεια. Πριν να αποχαιρετιστούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα παιδιά αποφάσισαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία για  την φετινή χρονιά. Τόπος συγκέντρωσης το προαύλιο της  Αγίας Τριάδας, της ιστορικής  ορθόδοξης εκκλησιάς στο κέντρο της Πόλης, πάνω στην πλατεία Ταξίμ.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32