Οικουμενικό Πατριαρχείο

Παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/05/2019

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι , Σάββατον, 4ην Μαΐου 2019, ἡ Α.Θ.Παναγιότης ὁ Πατριάρχης ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν τόν Σεβ. Ἀρχιεπίσκοπον Γέροντα Ἀμερικῆς κ. Δημήτριον, ὁ ὁποῖος ἐνημέρωσεν Αὐτόν ἐπί διαφόρων θεμάτων τῆς κατ΄αὐτόν θεοσώστου Ἐπαρχίας. Ἐν συνεχείᾳ

δείτε περισσότερα »
Βελγίου Αθηναγόρας: "Είμαι ένας Επίσκοπος ευτυχισμένος"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/05/2019

Την καθιερωμένη ημερήσια σύναξη του ιερού κλήρου και της νεολαίας της πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Βελγίου, την Τετάρτη 1η Μαΐου 2019, στην περιοχή του Dilbeek, στα προάστια των Βρυξελλών. Το θέμα της φετινής συνάξεως είχε τίτλο «Η ζωή μετά τον θάνατο», το οποίο αφορούσε το επέκεινα της παρούσης ζωής, τον ρόλο

δείτε περισσότερα »
Ο Επιτάφιος στον Καθεδρικό του Χονγκ Κονγκ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 26/04/2019

Η ομάδα που εργάστηκε για την διακόσμηση του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Λουκά στο Χονγκ Κονγκ. Φωτογραφία από ανάρτηση του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής κ.Νεκταρίου.

δείτε περισσότερα »
"Διδαχές από τον Άθωνα"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/04/2019

Μία νέα εκπομπή θα ακούγεται από την συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας κάθε Κυριακή στις 13:00 (αμέσως μετά την εκπομπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς). Από αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και με τον τίτλο «Διδαχές από τον Άθωνα», θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία

δείτε περισσότερα »
Βελγίου Αθηναγόρας: "Το ευλογημένο ράσο..."
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/04/2019

Ἱερὰ Μητρόπολις Βελγίου Ἐνορίαι ἐν Βελγίῳ Μητροπολιτικὸς Ναὸς Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Βρυξελλῶν Βελγίου Αθηναγόρας: «Το ευλογημένο ράσο αποτελεί αντικείμενο σεβασμού, αλλά πολλάκις και περιφρονήσεως…»
Βελγίου Αθηναγόρας: «Το ευλογημένο ράσο αποτελεί αντικείμενο σεβασμού, αλλά πολλάκις και περιφρονήσεως…»

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία Διακόνου από τον Γαλλίας Εμμανουήλ
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/02/2019

Με μεγαλοπρέπεια ετελέσθη σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Anton Gelyasov εκ Λευκορωσίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

δείτε περισσότερα »
Αντιπροσωπεία του Φαναρίου στην Αθήνα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/02/2019

Την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στην Αθήνα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για να συζητήσει το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους. Τα μέλη της αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

δείτε περισσότερα »
Λονδίνο: Γεύμα σε συνταξιούχους και ηλικιωμένους
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/01/2019

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου), οργανώνει στις αρχές κάθε νέου χρόνου ένα Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα Συνταξιούχων και Ηλικιωμένων. Φέτος το εν λόγω Γεύμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2019, στην Κοινοτική Αίθουσα και έλαβαν μέρος 140 άτομα. Την όλη εκδήλωση επιχορήγησε ο Γραμματέας της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, η σύζυγός του Άντρη και η οικογένειά τους.

δείτε περισσότερα »
Βαρθολομαίος: "Κάναμε το χρέος μας"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/01/2019

(protothema.gr)Στη θυσιαστική προσφορά της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, για την στήριξη των ανά τον κόσμο τέκνων της αλλά και για τη διαφύλαξη της ενότητας της Ορθοδοξίας, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε, σήμερα στο Φανάρι, εορτή της μνήμης

δείτε περισσότερα »
Βαρθολομαίος: «Σας καλώ να αναγνωρίσετε την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία ως Αυτοκέφαλη»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/01/2019

Το ΒΗΜΑ της Μαρίας Αντωνιάδου: Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τους Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών – Οχι από τον Πολωνίας επιφυλάξεις από τον Αντιοχείας.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32