Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εορτασμός Πρώτων Χαιρετισμών στο Μεξικό
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/03/2014

Σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε η ακολουθία των Πρώτων  Χαιρετισμών της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Μεξικού. Οι πιστοί έλληνες και μή έψαλαν τον Ακάθιστος ύμνο στην πρωτεύουσα της χώρας – έναν από τους ωραιότερους ίσως Υμνους της Εκκλησίας. Ο Ακάθιστος πρωτοακούστηκε στο Βυζάντιο  στην Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών μετά  την ηρωική  απόκρουση  των

δείτε περισσότερα »
Αναβαθμισμένος ο ιστοχώρος της Ι.Μ.Ιταλίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/03/2014

«Είναι καιρός για ενότητα και σεβασμό». Με αυτά τα λόγια έθεσε στη δημοσιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος τον αναβαθμισμένο ιστοχώρο της Μητροπόλεώς του www.ortodossia.it, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών.

Καταφανώς ευχαριστημένος από το τελικό

δείτε περισσότερα »
«Να καταδικάσουμε την ομοφυλοφιλία»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/03/2014

Απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Φανάρι.

 

«Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετηθούμε και σε θέματα χαλαρότητας των ηθών τα οποία όλο και περισσότερο προβάλλουν σήμερα ο

δείτε περισσότερα »
Σύναξη Προκαθημένων στο Φανάρι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/03/2014

Στο Φανάρι πραγματοποιείται από αύριο και μέχρι τις 9 Μαρτίου η Σύναξη των Προκαθημένων.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προσκαλέσει τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συζητήσουν διάφορα φλέγοντα θέματα και τα διαδικαστικά της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Την τελευταία μέρα της Σύναξης, η οποία συμπίπτει με την Κυριακή

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα Βαρθολομαίου στους εκπαιδευτικούς
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/03/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους μαθητές και τους δασκάλους τους που τους συνοδεύουν στην Πόλη αναφέρεται πάντα στο θησαυρό της ελληνικής γλώσσας:«Για εμάς τους Έλληνες είναι η γλώσσα του Ευαγγελίου. Έχουμε το μοναδικό προνόμιο η Καινή Διαθήκη να έχει γραφεί στη δική μας γλώσσα, στην γλώσσα των πατέρων μας... Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα όσο μπορούν πλουσιότερα στους μαθητές τους».

δείτε περισσότερα »
Τελευταία φορά ήταν το 1922!
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/03/2014

fanarion.blogspot.gr-Η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το 1922 τελέστηκε το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 σε ναό μέσα στην πόλη της Προύσας, στη γη της Μικρασίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου.


Στη Θ. Λειτουργία και στην Αρτοκλασία προσήλθαν μέλη του Συλλόγου Προυσαλιωτών και άλλοι προσκυνητές από την Ελλάδα.

δείτε περισσότερα »
Ανακοίνωση για τη Σύναξη των Ορθοδόξων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/03/2014

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου-Την Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Φανάρι ανακοίνωσε και επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Σύναξη θα διεξαχθή το χρονικό διάστημα 6-9 Μαρτίου. 
Ακολουθεί ολόκληρο το ανακοινωθέν: Ευχαρίστως ανακοινούται ότι, προσκλήσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από 6ης μέχρι και 9ης τ.μ. Μαρτίου

δείτε περισσότερα »
Ζητούν εργασία από την Εκκλησία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/02/2014

Εκατοντάδες συνάνθρωποί μας  μεταβαίνουν καθημερινά στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης για να ζητήσουν εργασία αλλά και οικονομική βοήθεια για τα ποικίλα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελλο της ιεράς Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιο Βερνιδάκη, η τοπική εκκλησία για την ενίσχυση των ανέργων και των απόρων δημιούργησε το γραφείο εύρεσης εργασίας, το οποίο στηρίζει τις ανάγκες των πολιτών στον τομέα της εργασίας.

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα Βαρθολομαίου για την Ουκρανία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 21/02/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλεί τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και κάθε Αρχή στην Ουκρανία, να εργαστούν για την ειρήνη και τους υπενθυμίζει την ευθύνη τους για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για βία και αιματοκύλισμα σε ένα δημοκρατικό έθνος του 21ου αιώνα», σημειώνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

δείτε περισσότερα »
Το πρώτο θαύμα από τον Αγ. Μελέτιο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/02/2014

O Άγιος Μελέτιος ο εν Υψενή της Ρόδου αγιοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2013 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου μα από πολύ νωρίτερα ήταν άγιος στην συνείδηση και την καρδιά των Λαρδιακών, των Ροδιτών και πολλών άλλων απ” όλον τον κόσμο.

Η παρουσία του ήταν πάντα ζωντανή στην ψυχή των πιστών και δεν είναι λίγες οι φορές που έγιναν θαυμαστά γεγονότα. Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 εορτάστηκε

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31