Οικουμενικό Πατριαρχείο

Θεμέλιος Λίθος Ι.Ν.Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στον τόπο καταγωγής του
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 01/08/2014

Το εσπέρας της Πέμπτης, 31 Ιουλίου, στο Συρικάρι Κισάμου, τόπο καταγωγής του Οσίου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος έθεσε θεμέλιο λίθο για την ανέγερση Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Της Ακολουθίας θεμελιώσεως του Ιερού Ναού προηγήθηκε Ιερά Παράκλησις του Οσίου Νικηφόρου, η οποία εψάλη για πρώτη φορά στην γενέθλια γη του Αγίου, καθώς πρόκειται περί της μόνης επίσημης Ακολουθίας, εγκεκριμένης από την Εκκλησία. 

Ετέθη, επίσης, προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση του και την πολλή χαρά του για το γεγονός όπως σημείωσε ότι: « Ο Όσιος Νικηφόρος επιστρέφει και σωματικά στην γενέθλια γη. Στον τόπο όπου είδε το φως της ημέρας. Τον τόπο όπου γεννήθηκε, βαπτίστηκε και άρχισε η ζωή του. Ιδού αδελφοί μου, συνέχισε ο Σεβ. κ. Αμφιλόχιος, το μεγαλείο της αγάπης του Θεού. 

Ένα μικρό και ορφανό παιδ

δείτε περισσότερα »
Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow στο Λονδίνο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/07/2014

Πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες ο επίσημος Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο, με την ευκαιρία της Εορτής των Προστατών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγ. Παρασκευής της Αθληφόρου.

Κατ’ αρχάς οι Προστάτες

δείτε περισσότερα »
"Θα είμαστε και φέτος στην Παναγία Σουμελά"
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/07/2014

Την πρόθεση του να λειτουργήσει και φέτος αλλά και να συνεχίζεται κάθε χρόνο η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος σε προσκυνητές που τον επισκέφθηκαν πριν λίγες στον οικουμενικό θρόνο στο Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη.

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία του εψηφισμένου Σηλυβρίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/07/2014

Ανακοινούται ότι, την προσεχή Κυριακήν, 27ην Ιουλίου, η Α.Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, θα προστޏ Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, καθ’ ην θα τελεσθή η εις Αρχιερέα Χειροτονία του Θεοφιλ. Εψηφισμένου Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, όστις την προηγουμένην, Σάββατον, 26ην ιδίου, θα χειροτονηθή εις Πρεσβύτερον εν τω αυτώ Ναώ, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου.

δείτε περισσότερα »
O εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 18/07/2014

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στην ομώνυμη Ενορία της Λέρου.

Το εσπέρας της παραμονής, Τετάρτη 16 Ιουλίου, στις 7:30΄μ.μ., ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, του Ιερού Κλήρου της Νήσου και του παρεπιδημούντος αρχιμανδρίτου εκ Κεφαλληνίας π. Παϊσίου Παράσχη.

δείτε περισσότερα »
Τα ελληνόπουλα της Κωνσταντινούπολης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/07/2014

Τελείωσε και η φετινή χρονιά σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας  και φυσικά και στα ομογενειακά δημοτικά,  γυμνάσια και λύκεια. Πριν να αποχαιρετιστούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, τα παιδιά αποφάσισαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία για  την φετινή χρονιά. Τόπος συγκέντρωσης το προαύλιο της  Αγίας Τριάδας, της ιστορικής  ορθόδοξης εκκλησιάς στο κέντρο της Πόλης, πάνω στην πλατεία Ταξίμ.

δείτε περισσότερα »
Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/07/2014

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκε, στο ομώνυμο νησάκι, η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Λέρο, καθώς και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια του νησιού. Το απόγευμα της παραμονής, Κυριακή 6 Ιουλίου, με πλοιάριο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Νικόδημος Φωκάς, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. Στέφανο Κατέ, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, τα μέλη της Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ναϋδρίου,

δείτε περισσότερα »
Εκδήλωση ενορίας της Αρχιεπισκοπής Κρήτης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 27/06/2014

Εκδήλωσηθα πραγματοποιήσει η Ενορία  ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΠΕΝΤΕΒΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΡΗΤΗΣ την 29η Ιουνίου 2014 και ώρα 19:30.

Στην εκδήλωση θα βραβευτούν δάσκαλοι και καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ενορίας που για δεύτερη συνεχή χρονιά προσέφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν και εθελοντικά σε παιδιά που έχουν ανάγκη.   

δείτε περισσότερα »
Ι.Α.Κρήτης:Πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 27/06/2014

Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι Πτυχιακές Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρουσία του πρωτοψάλτου και καθηγητού κ. Δημητρίου Νεραντζή, του προέδρου της Σχολής Πρωτοπρεσβυτέρου Νεκταρίου Μαρκάκη, του διευθυντού κ. Αντωνίου Πλαΐτη, καθηγητών, γονέων και φίλων των εξετασθέντων. Να σημειωθεί ότι, η Σχολή επιτελεί σπουδαίο έργο

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία στην ενορία Αγ. Πάντων Μονάχου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 23/06/2014

Ένας φέρελπις νέος ενετάχθη στους κόλπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητροπόλεως Γερμανίας για να διακονήσει τον απόδημο Ελληνισμό μέσα από τις τάξεις της. Πρόκειται για τον 27χρονο Γεώργιο Σιώμο παιδί μεταναστών, του Κωνσταντίνου και της Κωνσταντίνας, από την Φούρκα Ηπείρου και την Καστοριά αντίστοιχα, γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη του Αννοβέρου. Στο Μόναχο βρέθηκε ως φοιτητής της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36