Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ανεμοστρόβιλος στο Άγιον Όρος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/09/2014

Εθνος-Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα στα μάτια τους οι μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος όταν δύο ανεμοστρόβιλοι έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στην θαλάσσια περιοχή.

Οι περισσότεροι τρομαγμένοι έσπευσαν στην εκκλησία για να προσευχηθούν , ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, πιο ψύχραιμος με την φωτογραφική του μηχανή απαθανάτισε το φαινόμενο 

δείτε περισσότερα »
Κλινική από την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Γουατεμάλα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/09/2014

Ι.Μ.Μεξικού-O Αρχιεπίσκοπος Κεντρικής Αμερικής κ. Αθηναγόρας, ευλόγησε την τοποθέτηση του λίθου για την ανέγερση της πρώτης κλινικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μεξικού, στην περιοχή Αγουακάτε στην Γουατεμάλα.


 

Πρόκειται για ένα θεάρεστο έργο άν αναλογιστεί κανείς πως όλοι οι λαοί της περιοχής αυτής στη Γουατεμάλα δεν τύχαιναν οποιασδήποτε μορφής ιατρική περίθαλψη η υπηρεσία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ταξιδεύουν χιλιόμετρα μακριά, απαγορευτικό πολλές φορές ακόμα και λόγω κόστους.

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια ναού στη Λέρο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 09/09/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
 

Το Σάββατο 13.9.2014 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος, θα τελέση την Ακολουθία των εγκαινίων, του εκ βάθρων επανεγερθέντος παρεκκλησίου της Αγίας Κυριακής

δείτε περισσότερα »
Ο κήπος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 08/09/2014

«Αθικτες» αίθουσες διδασκαλίας, παλιά ξύλινα θρανία –κάποια σχεδιασμένα για αριστερόχειρες–, η ιστορική βιβλιοθήκη, η τραπεζαρία, το ηγουμενείο, οι κοιτώνες. Χώροι ανέπαφοι στο πέρασμα του χρόνου, πίσω από τις βαριές πόρτες, σαν να περιμένουν να ανοίξουν για να υποδεχτούν και πάλι φοιτητές και καθηγητές. Στο εσωτερικό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης επικρατεί γαλήνη.

Στον περιβάλλοντα χώρο,

δείτε περισσότερα »
Η γιορτή του Οσίου Ανθίμου στην Αστυπάλαια
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/09/2014

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του οσίου πατρός Ανθίμου του εν Αστυπαλαίας στην Αστροπαλιά.Την εορτή τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρόδου κ. Κύριλλος και Άκρας κ. Σάββας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συνοδευόμενοι υπό των αρχιμανδριτών Κυρίλλου Παπανθίμου και Ιωαννικίου Αναγνώστου, αλλά και οι ιερείς της Αστροπαλιάς συμμετείχαν στις εορταστικές

δείτε περισσότερα »
Φοροαπαλλαγές για το Άγιον Όρος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/09/2014

Απαλλαγές από φόρους στην Ιερά Κοινότητα και τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους προβλέπει τροπολογία 16 βουλευτών της ΝΔ την οποία αποδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια Ορθόδοξου ναού στην Ισπανία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 29/08/2014

Τα εγκαίνια ενός νέου μόνιμου Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας στην Ισπανία, αφιερωμένου στην Παναγία Γοργοεπήκοο, τέλεσε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος.

Μετά από 41 χρόνια, όταν ο τότε Έξαρχος πάσης Ιβηρίας, Μητροπολίτης Γαλλίας Μελέτιος εγκαινίαζε τον Ναό των αγίων Ανδρέου και Δημητρίου Μαδρίτης, ακούστηκε στον Ανδαλουσιανό νότο το "ως του άνω στερέωματος την ευπρέπειαν και την κάτω συναπέδειξας ωραίοτητα του αγίου 

δείτε περισσότερα »
Πατριαρχικό μήνυμα επί τη εορτή της Ινδίκτου
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 28/08/2014

† Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,
ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΧΑΡΙΝ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ
ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ
ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΤΙΣΕΩΣ
ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ἀδελφοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ εὐλογημένα,

δείτε περισσότερα »
Σκουπιδότοπος έγινε Βυζαντινός τάφος
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/08/2014

Σε καταγγελίες για εκτεταμένη κλοπή αρχαιοτήτων, βεβήλωση τάφου και μετατροπή του σε κοινό σκουπιδότοπο, προχώρησε η τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», με αφορμή τις εικόνες ντροπής που παρουσιάζει η «Κρύπτη της Σηλυβρίας».

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας επιρρίπτονται ευθύνες στις δημοτικές αρχές της Κωνσταντινούπολης, που έχουν αφήσει τον τάφο στην τύχη του

δείτε περισσότερα »
Λειτουργία στην Ίμβρο από τον Βαρθολομαίο
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 24/08/2014

fanarion.blogspot.gr-Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, το Σάββατο 23 Αυγούστου, τρίτη ημέρα της παραμονής Του στην Ίμβρο, προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, σε συλλειτουργία με τους μητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιο και Βοστώνης κ. Μεθόδιο.

Κατά τη διάρκειά της

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31