Οικουμενικό Πατριαρχείο

Οικουμενικός Πατριάρχης :Έτος Πανανθρώπινης Αλληλεγγύης το 2013
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/12/2012

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τονίζει: 

Χριστός γεννᾶται˙ δοξάσατε. Χριστός ἐπί γῆς˙ ὑψώθητε." Ἄς πανηγυρίσωμεν χαρμοσύνως τήν ἄφατον Θεοῦ συγκατάβασιν. Οἱ Ἄγγελοι προηγοῦνται ψάλλοντες "δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία".Ἐπί τῆς γῆς ὅμως βλέπομεν καί βιοῦμεν πολέμους καί ἀπειλάς πολέμων. Καί ὅμως δέν ἀναιρεῖται ἐκ τούτου ἡ χαρμόσυνος ἀγγελία. Η ΕΙρήνη, πράγματι ἦλθεν ἐπί τῆς γῆς διά τῆς καταλλαγῆς, ἐν τῷ προσώπῳ Ἰησοῦ Χριστοῦ,  

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου προς την Ελλάδα
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/12/2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012

 

Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος

 

«Προσφιλείς μου Ομογενείς της Ελλάδος, έχω την ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρω σε σας τις θερμότατες εόρτιες ευχές των Ομογενών της Αμερικής: Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος που ανατέλλει.

Σας μεταφέρω όχι μόνο τις ευχές αλλά και τη διαβεβαίωσή μας ότι είμαστε μαζί σας, ότι παρακολουθούμε τους αγώνες, τις αγωνίες σας, τις πρωτοφανείς δυσκολίες, και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζετε.

Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους οι οποίοι συνοδεύονται από έντονη και συνεχή ικεσία προς τον Θεόν. Ένα Θεόν, ο Οποίος δεν είναι αποστασιοποιημένος αλλά άνθρωπος γενόμενος για μας, γεύθηκε από την πρώτη στιγμή της Γεννήσεώς Του και στη συνέχεια της επίγειας ζωής Του  την ανθρώπινη τραγωδία και υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας μέχρι συντέλειας του αιώνος. Ετήρησε στο παρελθόν την υπόσχεσή Του αυτή, ιδιαίτερα προς το ηρωικό Έθνος μας, και θα την τηρήσει και στην παρούσα συγκυρία οδηγώντας την Πατρίδα μας στη υπέρβαση των οιονδήποτε δυσκολιών και αδιεξόδων.

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος, προσφιλείς μου Ομογενείς της Πατρίδος».

 

Σταύρος Παπαγερμανός

Διευθυντής Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Ο Αμερικής Δημήτριος για την τραγωδία στο Sandy Hook
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 16/12/2012

 Στο άκουσμα των φρικτών ειδήσεων της τερατώδους μαζικής δολοφονίας στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook του Newtown του Κονέκτικατ, που προκάλεσε τον τραγικό και άδικο θάνατο 26 ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων ήταν μικρά παιδιά, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως με τον π. Πέτρο Καρλούτσο, ιερέα του Ελληνορθόδοξου Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Danbury του Κονέκτικατ (φωτο), που βρίσκεται κοντά στο σχολείο Sandy Hook, τον τόπο της τραγωδίας.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τον έντονο πόνο του, την βαθιά του λύπη και την μεγάλη του ανησυχία
 

δείτε περισσότερα »
Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 11/12/2012

(π.Αναστάσιος Σαλαπάτας) Την Κυριακή 9η Δεκεμβρίου 2012 στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου) οργανώθηκαν δύο ενδιαφέρουσες εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: 

Α).     Το μεσημέρι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Το οργάνωσαν τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Όλο το εκκλησίασμα επισκέφθηκε την ωραία έκθεση που είχε με μεγάλη επιμέλεια και αγάπη ετοιμασθεί. Η Αδελφότητα εισέπραξε τελικά το ποσόν των £1000 από την  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31