Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο μητροπολίτης Προύσης στον υπουργό Μακεδονίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 27/03/2014

 Τον μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, ηγούμενο της μονής της Αγίας Τριάδας της Χάλκης, όπου υπάγεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, υποδέχθηκε στο Διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. 

Ο υπουργός συζήτησε με τον κ. Ελπιδοφόρο -μεταξύ άλλων- ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, ενώ ο μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και σε άλλα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

δείτε περισσότερα »
Επικίνδυνα παιχνίδια με την Αγία Σοφία
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 13/03/2014

Ο Ερντογάν που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, επιχειρεί απόδραση από την τραγική γι'αυτόν επικαιρότητα μέσω της Αγίας Σοφίας. Έχει έτοιμο το σχέδιο...Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, το σχέδιο προβλέπει να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τέμενος την Παρασκευή 30 Μαΐου, μια ημέρα μετά την Επέτειο της Αλωσης από τον Μωάμεθ τον Πορθητή, ο οποίος μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Εννοείται ότι στη λειτουργία αυτή θα παραστεί και ο Ερντογάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι ανεδαφική και ότι ο Ερντογάν δεν θα τολμήσει, φοβούμενος τις ισχυρές αντιδράσεις από τον χριστιανικό κόσμο. Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ωστόσο, όπου παρακολουθούν τα πράγματα καθημερινά και εκ του σύνεγγυς, εκτιμούν, ότι το θέμα είναι σοβαρό.  

δείτε περισσότερα »
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη Σύναξη Προκαθημένων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/03/2014

Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση σύγκλησης της “Αγίας και Μεγάλης Συνόδου” το 2016 και παρακολουθεί με ισχυρό ενδιαφέρον την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «η Σύναξη 

δείτε περισσότερα »
Εορτασμός Πρώτων Χαιρετισμών στο Μεξικό
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/03/2014

Σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε η ακολουθία των Πρώτων  Χαιρετισμών της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Μεξικού. Οι πιστοί έλληνες και μή έψαλαν τον Ακάθιστος ύμνο στην πρωτεύουσα της χώρας – έναν από τους ωραιότερους ίσως Υμνους της Εκκλησίας. Ο Ακάθιστος πρωτοακούστηκε στο Βυζάντιο  στην Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών μετά  την ηρωική  απόκρουση  των

δείτε περισσότερα »
Αναβαθμισμένος ο ιστοχώρος της Ι.Μ.Ιταλίας
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 10/03/2014

«Είναι καιρός για ενότητα και σεβασμό». Με αυτά τα λόγια έθεσε στη δημοσιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος τον αναβαθμισμένο ιστοχώρο της Μητροπόλεώς του www.ortodossia.it, ανήμερα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, μετά το πέρας των ιερών Ακολουθιών.

Καταφανώς ευχαριστημένος από το τελικό

δείτε περισσότερα »
«Να καταδικάσουμε την ομοφυλοφιλία»
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 06/03/2014

Απόσπασμα από την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως των Ορθοδόξων Προκαθημένων στο Φανάρι.

 

«Θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τοποθετηθούμε και σε θέματα χαλαρότητας των ηθών τα οποία όλο και περισσότερο προβάλλουν σήμερα ο

δείτε περισσότερα »
Σύναξη Προκαθημένων στο Φανάρι
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 05/03/2014

Στο Φανάρι πραγματοποιείται από αύριο και μέχρι τις 9 Μαρτίου η Σύναξη των Προκαθημένων.Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει προσκαλέσει τους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών για να συζητήσουν διάφορα φλέγοντα θέματα και τα διαδικαστικά της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Την τελευταία μέρα της Σύναξης, η οποία συμπίπτει με την Κυριακή

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα Βαρθολομαίου στους εκπαιδευτικούς
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/03/2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στους μαθητές και τους δασκάλους τους που τους συνοδεύουν στην Πόλη αναφέρεται πάντα στο θησαυρό της ελληνικής γλώσσας:«Για εμάς τους Έλληνες είναι η γλώσσα του Ευαγγελίου. Έχουμε το μοναδικό προνόμιο η Καινή Διαθήκη να έχει γραφεί στη δική μας γλώσσα, στην γλώσσα των πατέρων μας... Παρακαλώ τους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα να διδάσκουν την ελληνική γλώσσα όσο μπορούν πλουσιότερα στους μαθητές τους».

δείτε περισσότερα »
Τελευταία φορά ήταν το 1922!
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 04/03/2014

fanarion.blogspot.gr-Η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά το 1922 τελέστηκε το Σάββατο 1η Μαρτίου 2014 σε ναό μέσα στην πόλη της Προύσας, στη γη της Μικρασίας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου.


Στη Θ. Λειτουργία και στην Αρτοκλασία προσήλθαν μέλη του Συλλόγου Προυσαλιωτών και άλλοι προσκυνητές από την Ελλάδα.

δείτε περισσότερα »
Ανακοίνωση για τη Σύναξη των Ορθοδόξων
Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 03/03/2014

Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Συνόδου-Την Σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο Φανάρι ανακοίνωσε και επισήμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Σύναξη θα διεξαχθή το χρονικό διάστημα 6-9 Μαρτίου. 
Ακολουθεί ολόκληρο το ανακοινωθέν: Ευχαρίστως ανακοινούται ότι, προσκλήσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από 6ης μέχρι και 9ης τ.μ. Μαρτίου

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32