Χριστούγεννα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 28/12/2018

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης τα Χριστούγεννα γιορτάστηκαν και φέτος με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Πόλη, τα Πριγκηπόννησα και από την Ελλάδα.

Ο Ηγούμενος Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος μαζί με την αδελφότητα της Μονής τέλεσαν ιερά Αγρυπνία για την εορτή των Χριστουγέννων. Στη Θεία Λειτουργία τελέστηκε και η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Περικλέους Χατζή, ο οποίος μετονομάστηκε σε Σπυρίδωνα. Ο Πατριάρχης επέλεξε το όνομα αυτό για τον νέο διάκονο, με σκοπό να τιμηθεί η Πατριαρχική Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στη Χάλκη και τελεί υπό την πνευμετική εποπτεία του Ηγουμένου Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου.

Ο νέος διάκονος Σπυρίδων Χατζής, ήδη φοιτητής της Θεολογίας στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλωρίνης, από την περιοχή της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης και από διετίας ήδη έχει προσέλθει ως δόκιμος μοναχός στη Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης και έχει ενταχθεί στην αδελφότητα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Προ έτους περίπου εκάρη μοναχός, ενώ ο Παναγιώτατος όρισε την εις διάκονο χειροτονία του κατά τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

Μετά το πέρας της εορτής ακολούθησε εόρτιος τράπεζα, στην οποία παρακάθησαν όλοι οι εκκλησιασθέντες, ενώ έψαλαν τα κάλαντα οι μαθητές της Αστικής Σχολής Πριγκήπου και της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, όπως και οι ουκρανοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης.