Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντά τον Άρχιεπίσκοπο

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 25/06/2015

 

Την Τρίτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στη Γενεύη όπου υπεβλήθη σε στεφανιογράφημα. Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Ο Οικ. Πατριάρχης θα εξέλθει από το νοσοκομείο αύριο, Παρασκευή ενώ το Σάββατο θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οικ. Πατριαρχείου:

Το εσπέρας της Τρίτης, 23ης Ιουνίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μετέβη αεροπορικώς εις Γενεύην, όπου την πρωΐαν της σήμερον, Πέμπτης, 25ης ιδίου, υπεβλήθη εις στεφανιογράφημα εν τω Πανεπιστημιακώ Νοσοκομείω του Καντονίου της Γενεύης. Τα αποτελέσματα ήσαν τη χάριτι του Κυρίου ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Ο Πατριάρχης θα εξέλθη του Νοσοκομείου αύριον, Παρασκευήν. Μεταξύ των θεραπόντων Αυτού ιατρών είναι και ο Εντιμολ. κ. Αυξέντιος Καλαγκός, Καθηγητής, Άρχων Οστιάριος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.


Το Σάββατον, 27ην τ.μ., η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης θα συναντηθή εν τω Ορθοδόξω Κέντρω του Οικουμενικού Πατριαρχείου Γενεύης μετά της Α. Μακαριότητος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, μεταβαίνοντος προφρόνως εκείσε διά να ευχηθή τη Α. Θ. Παναγιότητι τα εικότα.

Τον Οικουμενικόν Πατριάρχην συνοδεύουν εις την αποδημίαν Του ταύτην ο Πανοσιολ. Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Εντιμολ. κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, και ο εν τη Πόλει θεράπων Αυτού ιατρός Ελλογ. κ. Jan Klod Kayuka.


Συν Θεώ, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης θα επιστρέψη εις την έδραν Αυτού την Κυριακήν, 28ην τ.μ. .