Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Χρυσόστομος:"Ο λαός μας θα δεινοπαθήσει"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση υποστήριξε την άποψη ότι οι ευρωπαίοι με την απόφαση που έλαβαν θέλουν να τιμωρήσουν την Κύπρο.

Ο μακαριότατος Χρυσόστομος χαρακτήρισε τραγικότερες τις στιγμές που ζουν σήμερα οι πολίτες κι απ’ αυτές του 1974. «Ασφαλώς, τότε ο λαός παρόλο που 180 χιλιάδες πρόσφυγες έφυγαν γυμνοί, δεν έφεραν τα ρούχα τους, ήρθαν με κοντά και ούτε με παπούτσια, σχεδόν γυμνοί. Μερικοί που είχαν και χρήματα τα φύλαξαν στο σπίτι τους και έφυγαν χωρίς χρήματα. Και

δείτε περισσότερα »
Εκατό εκατ. ευρώ έχασε η Εκκλησία της Κύπρου!
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τα τραγικά αδιέξοδα της κυπριακής οικονομίας, πολιτικοί και τραπεζίτες, να κάτσουν στο σκαμνί, όπως είπε χαρακτηριστικά και κάποιοι να πάνε και φυλακή.

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ακόμη ότι η Κυπρος πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ, ενώ για τα χρήματα που χάνει από το "κούρεμα" (περίπου 100.000.000 ευρώ) η Εκκλησία της Κύπρου, είπε "θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε".

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξή του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Νίκος

δείτε περισσότερα »
Στη μνήμη του πατρός Ισιδώρου Σαλάκου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 23/03/2013

Την μνήμη του πατρός Ισιδώρου, που τόσο αδόκητα μας εγκατέλειψε για πάντα πριν από σαράντα μέρες, τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και όλη η καϊρινή παροικία, στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Ντάχερ, στο Κάιρο, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ.Χριστόδουλου Λάζαρη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ.Γιάννη Χατζαντωνάκη, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ.Ανδρέα Κοτίδη, του Ακόλουθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ Στέλιου Πετράκη και πολλών επισήμων.
 
Στην επιμνημόσυνη δέηση, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, ο Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας π.Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και όλος ο ιερός κλήρος, ο Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Αντώνης Διαμαντίδης, το ΔΣ της ενορείας Ντάχερ, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρίας Αιγυπτίας» Στέλλα Κυριάζη, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Γενική Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ.Αλέκος Καζαμίας, ο Έφορος των Αιγυπτίων Προσκόπων κ.Ναντίμ Εσκάνταρ και άλλοι επίσημοι.
 
«Ήρθα σήμερα ως πνευματικός πατέρας για να προσευχηθώ για την ψυχή του πατρός Ισιδώρου και ως Πατριάρχης να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αγάπησε την εκκλησία και αφιέρωσε τα νιάτα του στον Χριστό και το ιεραποστολικό Πατριαρχείο μας», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συντετριμμένος από τον άδικο και τόσο ξαφνικό χαμό του ιερέα που αγάπησε τόσο το αραβόφωνο ποίμνιο όσο και όλη η ελληνική παροικία στο Κάιρο.
 
Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του αξέχαστου ιερέα στις τελευταίες δύσκολες στιγμές του αλλά και κατά την διάρκεια όλης της παραμονής του στην Αίγυπτο: την ενορία Αρχαγγέλων Ντάχερ, την κα Στέλλα Κυριάζη και τις άλλες κυρίες που έγιναν οι μάνες του στο Κάιρο, τους προσκόπους (έλληνες και αιγυπτίους) και όλη τη νεολαία, που τόσο ο π. Ισίδωρος αγάπησε.

Νικόλαος Κάτσικας

Δημοσιογράφος  

δείτε περισσότερα »
«Καλή είναι και η λίρα μας»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 19/03/2013

«Για να βγούμε από το ευρώ χρειάζεται μια προετοιμασία...Προς τα εκεί πρέπει να τείνουμε και πρέπει να φύγουμε από την Ευρωζώνη...Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στραγγαλίσουν...καλή είναι και η λίρα μας ». Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων που έκανε  πριν λίγο στο Σκάϊ ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

δείτε περισσότερα »
«Η τρόϊκα θέλει το φυσικό αέριο»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ΄. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο κρατικό κυπριακό κανάλι ΡΙΚ εκτίμησε ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο οποίος προέβλεψε ότι οι δανειστές «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν».

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.

Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».

Επανέλαβε

δείτε περισσότερα »
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 12/03/2013

Κύκλο σημαντικών επαφών πραγματοποιεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, με πρώτη συνάντηση αυτή με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε ο απολογισμός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που έχουν δημιουργήσει εδώ και 14 μήνες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός “Αποστολή” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με τη συμμετοχή 300 εθελοντών γιατρών μελών του ΙΣΑ.

δείτε περισσότερα »
"Επιστροφή στην κυπριακή λίρα", προτείνει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 11/03/2013

Οχι μόνο δεν αστειεύεται αλλά και επιμένει! Αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις για την κυπριακή δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος υπέδειξε στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».

δείτε περισσότερα »
Οχι στη καύση νεκρών-Οχι στο σύμφωνο συμβίωσης
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 06/03/2013

sigmalive.com -Κάθετα αντίθετα στην προώθηση των νομοσχεδίων για την καύση των νεκρών, για το σύμφωνο συμβίωσης και την προωθούμενη απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, παρουσιάζεται η Ιερά Σύνοδος.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, που ανακοίνωσε την απόφαση των Αρχιερέων και σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους, είπε ότι οι νόμοι δεν μπορούν να ανάγουν την εκτροπή σε κανόνα δικαίου.

δείτε περισσότερα »
Ιδιωτικοποιήσεις με τις ευλογίες του αρχιεπισκόπου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 04/03/2013

Στις ιδιωτικοποιήσεις και στον «υγιή «ανταγωνισμό» δίνει τις ευλογίες του ο Αρχιεπίσκοπός Κύπρου Χρυσόστομος

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων των ημικρατικών οργανισμών, που είναι ένα ακανθώδες θέμα του κυπριακού μνημονίου σε περίπτωση που το δημόσιο χρέος της Κύπρου κριθεί μη βιώσιμο.

Τόνισε ότι στο μνημόνιο υπάρχει το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων αι «δεν πρέπει να κοροϊδεύουν το λαό».

δείτε περισσότερα »
Αυτός είναι ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/02/2013

(ierovima-απόδοση (foto) από novinite.com)


Nέος  Προκαθήμενος  της Βουλγαρικής Εκκλησίας, εξελέγη με 90 ψήφους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρούσε κ. Νεόφυτος.

Μόλις έγινε γνωστή η εκλογή του οι καμπάνες στο κέντρο της Σόφιας ήχησαν χαρμόσυνα.


Ο νέος προκαθήμενος γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1945 στη Σόφια.Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Ακαδημίας της Σόφιας, και έχει ειδικευτεί στη Μόσχα. Ο Νεόφυτος υπήρξε στενός συνεργάτης του μακαριστού Πατριάρχη Μάξιμου.

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9