Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Aντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας στο Ιράν
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/08/2014

Στην Τεχεράνη για να συμμετάσχει στην Θ΄ συνεδρίαση της Μικτής Ρωσοϊρανικής επιτροπής διαλόγου «Ορθοδοξία-Ισλάμ» με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας αφίχθη στις 24 Αυγούστου 2014 η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Πιατιγκόρσκ και Τσερκάσσυ Θεοφύλακτο.

Στον αεροδρόμιο

δείτε περισσότερα »
Στόχος εμπρηστών η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Κορυτσά
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/08/2014

Αλβανοι επιχείρησαν να κάψουν τη Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορυτσά καθώς και το Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων. Ο εμπρησμός αυτός είναι ξεκάθαρη απειλή και εκφοβισμός προς όλους τους ορθοδόξους και τους έλληνες ειδικά στην Μπομποστίτσα και την Κορυτσά.

Όπως ενημερωθήκαμε από τον μόνο μάρτυρα τον φύλακα και συντηρητή της Μονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μπομποστίτσα, αλλά

δείτε περισσότερα »
Δεν εορτάζει λόγω κρίσης
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 20/08/2014

Δεν θα εορτάσει την ονομαστική του εορτή το  Σάββατο, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αρχιεπισκοπής Κρήτης ,ο κ. Ειρηναίος, “δεν θα εορτάσει ούτε θα δεχθεί ευχές, συμμεριζόμενος την γενικότερη σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας και την οικονομική κρίση, η οποία ταλαιπωρεί καί δυσκολεύει τους ανθρώπους του τόπου μας”.

 

δείτε περισσότερα »
Θυρανοίξια στους Αγίους Σαράντα-φωτο
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 07/08/2014

Με κάθε λαμπρότητα, όπως άλλωστε ορίζει και η εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Νέου περικαλλούς Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην περιοχή Πλάκα , Επαρχίας Αλύκου - Αγ.Σαράντα.

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Φατρίες και φαγοπότι στην τράπεζα Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 02/07/2014

Για 2-3 φατρίες, που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και για παιγνίδια που παίζονται και για φαγοπότι που δεν έχει σταματήσει, έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, τονίζοντας την ανάγκη να αφεθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να πάρει υπεύθυνα και υπόλογα τις αποφάσεις του. 

Ο Κύπριος Αρχιεπίσκοπος είπε ότι έχει αντιληφθεί ότι παίζονται παιγνίδια, όπως δεν έπρεπε να γίνεται, και προαισθάνεται, όπως πρόσθεσε

δείτε περισσότερα »
Λειτουργία Αρχιεπισκόπου στο κατεχόμενο μοναστήρι Απ. Βαρνάβα
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 11/06/2014

Ανήμερα της γιορτής του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε το πρωί Αρχιερατικό συλλείτουργο στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Αμμόχωστο από τον ηγούμενο της μονής αρχιμανδρίτη Ιωάννη,στην παρουσία δεκάδων πιστών, ήταν περίπου διακόσιοι, οι οποίοι μετέβησαν με λεωφορεία από τις ελεύθερες περιοχές. 

Την ίδια στιγμή, σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, τελέστηκε Συνοδικό Αρχιερατικό συλλείτουργο στον ιερό ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως

δείτε περισσότερα »
Κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας Ρωσίας και Βουλγαρίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 30/05/2014

(Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία) Δεξίωση προς τιμή των Αγιωτάτων Πατριαρχών Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και Βουλγαρίας Νεοφύτου παρέθεσε στις 29 Μαΐου 2014 μετά τη λήξη του Πατριαρχικού Συλλειτούργου επί τῃ Αναλήψει του Κυρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν Αγίας Πετρουπόλεως ο Μητροπολίτης Αγίας Πετρουπόλεως και Λάντογκας Βαρσανούφιος, Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου Μόσχας.

δείτε περισσότερα »
Μεγάλη στιγμή για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/05/2014

Εκκλησία Αλβανίας- Την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014, τελούνται στα Τίρανα τα εγκαίνια  του Νέου Καθεδρικού Ναού της «Αναστάσεως του Χριστού», από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, με τη συμμετοχή των Μακαριωτάτων Πατριαρχών Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου, Σερβίας κ. Ειρηναίου, Ρουμανίας κ. Δανιήλ, των Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, Αθηνών κ. Ιερωνύμου, Βαρσοβίας κ. Σάββα και του, επιχώριου Ποιμενάρχη, Τιράνων κ. Αναστασίου. Θα συλλειτουργήσουν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας.

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/04/2014

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος χοροστάτησε  στον Εσπερινό και προεξήρχε  της Θείας Λειτουργίας στον  ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, όπου  βρίσκεται  λόγω της κατοχής από τον τουρκικό στρατό της  Αμμοχώστου,  η έδρα της Μητροπόλεως Κωνσταντίας. Στην Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος  ο επιχώριος Μητροπολίτης Βασίλειος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση των εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας πέρασε στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και προσκύνησε στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, όπου την Μ. Παρασκευή τελέστηκε για πρώτη φορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 η ακολουθία του Επιταφίου.

δείτε περισσότερα »
Ιστορική μέρα η Μεγ. Παρασκευή για την Αμμόχωστο
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 14/04/2014

Η φετινή Μεγάλη Παρασκευή  αποτελεί ιστορική για όλους όσους κατάγονται από την Αμμόχωστο αλλά και τον Κυπριακό λαό γενικότερα, αφού για πρώτη φορά μετά από 57 ολόκληρα χρόνια θα γίνει η περιφορά του Επιτάφιου στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9