Αυτοκέφαλες Εκκλησίες

Ο Επίσκοπος - ποδοσφαιριστής και η μοναχή...ντριμπλαδόρος - ΒΙΝΤΕΟ
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 24/04/2013

ierovima.gr-Η τεχνική του στο ποδόσφαιρο θυμίζει επαγγελματία και αν δεν ήταν επίσκοπος θα μπορούσε να κάνει καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που όταν βλέπουν τον Επίσκοπο Ερζεγοβίνης Γρηγόριο με πολιτκή περιβολή σε καφετέριες, να λένε πως «θα ήταν καλύτερα να έπαιζε μπάλα».

Θεατής ο επίσκοπος πρ. Ερζεγοβίνης και Ζαχουμίου Αθανάσιος (Γιέφτιτς) .

 

Όμωςστο βίντεο που ακολουθεί αναδεικνύεται και το ταλέντο κάποιας μοναχής στο ποδόσφαιρο. Στο τρίτο λεπτό του βίντεο ξετυλίγει το ταλέντο της που πραγματικά θα ζήλευαν πολλοί επαγγελματίες μπαλαδώροι και ντριμπλαδόροι.

Ακολουθεί το βίντεο:

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Γερμανός σε συμπόσιο στην Αρχαία Ολυμπία
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 21/04/2013

«Η έννοια και η σημασία του αγώνα στη ζωή και τον πολιτισμό» ήταν το θέμα του Διεθνούς Συμποσίου που διοργάνωσε χθες το πρωί στην Αρχαία Ολυμπία, η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού.

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Ολυμπίας και τις εργασίες του, άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Η κα Χατζή ευχαρίστησε τον Ηλείο υπουργό για την πρωτοβουλία του και την διοργάνωση του  Συμποσίου και μίλησε για τον αγώνα και την σημασία του στην αρχαιότητα. Χαιρετισμό στο Συμπόσιο απηύθυνε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας  Γερμανός.

δείτε περισσότερα »
Ο δωρητής των 3 εκατομμυρίων ευρώ προς την Εκκλησία της Κύπρου!
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 21/04/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι ο συμπέθερος και ο γαμπρός του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, τόν επισκέφτηκαν στην Αρχιεπισκοπή και πρόσφεραν ένα πολύ μεγάλο ποσό στην Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι το ποσό αυτό το είχαν υποσχεθεί και θα διαμοιραστεί σε όλες τις Μητροπόλεις και τις Μονές, που προσφέρουν προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

δείτε περισσότερα »
Αντιφεμινιστής ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 10/04/2013

Την αντίθεσή του στο κίνημα του φεμινισμού εξέφρασε ο Πατριάρχης Κύριλλος, επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν καριέρα, συμμετέχοντας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και την πολιτική, εφόσον η δραστηριότητα αυτή δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις αξίες της οικογένειας.

Σε συνάντησή του με ακτιβιστές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Ένωσης Γυναικών στη Μόσχα, ο Πατριάρχης

δείτε περισσότερα »
Υποθήκη ψυχής από την Εκκλησία της Κύπρου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 02/04/2013

ierovima.gr-Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει η Εκκλησία της Κύπρου με στόχο να βοηθήσει και οικονομικά, πέρα από ηθικά και πνευματικά, το δοκιμαζόμενο λαό. Η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου σε έκτακτη συνεδρία υπό τον αρχιεπίσκοπο κ. Χρυσόστομο, ασχολήθηκε αποκλειστικά με την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η μαρτυρική μεγαλόνησος και μελέτησε διάφορους τρόπους συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο πλήρωμά της.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την υποθήκευση της περιουσίας κάθε Μητρόπολης και την επέκταση των μέτρων βοήθειας προς τους πληγέντες από την οικονομική κρίση, ξεκινώντας προσπάθεια παροχής

δείτε περισσότερα »
Χρυσόστομος:"Ο λαός μας θα δεινοπαθήσει"
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 28/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση υποστήριξε την άποψη ότι οι ευρωπαίοι με την απόφαση που έλαβαν θέλουν να τιμωρήσουν την Κύπρο.

Ο μακαριότατος Χρυσόστομος χαρακτήρισε τραγικότερες τις στιγμές που ζουν σήμερα οι πολίτες κι απ’ αυτές του 1974. «Ασφαλώς, τότε ο λαός παρόλο που 180 χιλιάδες πρόσφυγες έφυγαν γυμνοί, δεν έφεραν τα ρούχα τους, ήρθαν με κοντά και ούτε με παπούτσια, σχεδόν γυμνοί. Μερικοί που είχαν και χρήματα τα φύλαξαν στο σπίτι τους και έφυγαν χωρίς χρήματα. Και

δείτε περισσότερα »
Εκατό εκατ. ευρώ έχασε η Εκκλησία της Κύπρου!
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 25/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, δήλωσε ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι ευθύνονται για τα τραγικά αδιέξοδα της κυπριακής οικονομίας, πολιτικοί και τραπεζίτες, να κάτσουν στο σκαμνί, όπως είπε χαρακτηριστικά και κάποιοι να πάνε και φυλακή.

Ο κ. Χρυσόστομος υποστήριξε ακόμη ότι η Κυπρος πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ, ενώ για τα χρήματα που χάνει από το "κούρεμα" (περίπου 100.000.000 ευρώ) η Εκκλησία της Κύπρου, είπε "θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε".

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξή του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αποκάλυψε ότι ο Πρόεδρος Νίκος

δείτε περισσότερα »
Στη μνήμη του πατρός Ισιδώρου Σαλάκου
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 23/03/2013

Την μνήμη του πατρός Ισιδώρου, που τόσο αδόκητα μας εγκατέλειψε για πάντα πριν από σαράντα μέρες, τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ και όλη η καϊρινή παροικία, στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που τελέστηκε την περασμένη Παρασκευή, 22 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλων Ντάχερ, στο Κάιρο, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη κ.Χριστόδουλου Λάζαρη, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ.Γιάννη Χατζαντωνάκη, του Συμβούλου της Ελληνικής Πρεσβείας κ.Ανδρέα Κοτίδη, του Ακόλουθου Άμυνας Πλοίαρχου ΠΝ Στέλιου Πετράκη και πολλών επισήμων.
 
Στην επιμνημόσυνη δέηση, συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ.Νικόλαος, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Νιτρίας κ.Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ.Νήφων, ο Έξαρχος της Ρωσικής Εκκλησίας π.Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και όλος ο ιερός κλήρος, ο Ταμίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.Αντώνης Διαμαντίδης, το ΔΣ της ενορείας Ντάχερ, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρίας Αιγυπτίας» Στέλλα Κυριάζη, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βάσω Γαζή, η Γενική Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία, ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων κ.Αλέκος Καζαμίας, ο Έφορος των Αιγυπτίων Προσκόπων κ.Ναντίμ Εσκάνταρ και άλλοι επίσημοι.
 
«Ήρθα σήμερα ως πνευματικός πατέρας για να προσευχηθώ για την ψυχή του πατρός Ισιδώρου και ως Πατριάρχης να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί αγάπησε την εκκλησία και αφιέρωσε τα νιάτα του στον Χριστό και το ιεραποστολικό Πατριαρχείο μας», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, συντετριμμένος από τον άδικο και τόσο ξαφνικό χαμό του ιερέα που αγάπησε τόσο το αραβόφωνο ποίμνιο όσο και όλη η ελληνική παροικία στο Κάιρο.
 
Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του αξέχαστου ιερέα στις τελευταίες δύσκολες στιγμές του αλλά και κατά την διάρκεια όλης της παραμονής του στην Αίγυπτο: την ενορία Αρχαγγέλων Ντάχερ, την κα Στέλλα Κυριάζη και τις άλλες κυρίες που έγιναν οι μάνες του στο Κάιρο, τους προσκόπους (έλληνες και αιγυπτίους) και όλη τη νεολαία, που τόσο ο π. Ισίδωρος αγάπησε.

Νικόλαος Κάτσικας

Δημοσιογράφος  

δείτε περισσότερα »
«Καλή είναι και η λίρα μας»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 19/03/2013

«Για να βγούμε από το ευρώ χρειάζεται μια προετοιμασία...Προς τα εκεί πρέπει να τείνουμε και πρέπει να φύγουμε από την Ευρωζώνη...Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας στραγγαλίσουν...καλή είναι και η λίρα μας ». Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων που έκανε  πριν λίγο στο Σκάϊ ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου κ. Χρυσόστομος.

δείτε περισσότερα »
«Η τρόϊκα θέλει το φυσικό αέριο»
Αυτοκέφαλες Εκκλησίες | Δημοσίευση: 13/03/2013

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ΄. Χρυσόστομος, σε συνέντευξή του στο κρατικό κυπριακό κανάλι ΡΙΚ εκτίμησε ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο οποίος προέβλεψε ότι οι δανειστές «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν».

Ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.

Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».

Επανέλαβε

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9