Η Μητρόπολη Δημητριάδος κοντά στη νεολαία με τον αθλητισμό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2011

Κοινό αγιασμό ενάρξεως της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου στο γήπεδο «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», στην περιοχή Ξηριά. Στον αγιασμό συμμετείχαν οι Α.Σ Δημητριάς, Μαγνησιακού,  Αρή Μελισσατίκων , Ηρακλή Βόλου και Πηλέα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους αθλητές χαρακτήρισε το γήπεδο του Ξηριά Θείο Δώρο, που σήμερα αποτελεί πόλο έλξης όλων των τοπικών ομάδων. Χαρακτηριστικά τόνισε  «Ήταν ένα μικρό θαύμα που το ζήσαμε όσοι ξεκινήσαμε την προσπάθεια με μια πρώτη ομάδα, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά  του Αλιβερίου να αθλούνται, να μπορούν να δουλεύουν ομαδικά, να μετέχουν στο πρωτάθλημα γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν  μέχρι τότε. Η προσπάθεια ευοδώθηκε, και σε συνεργασία με τον Δήμο τότε της Ν. Ιωνίας σήμερα έχουμε αυτό το δώρο. Ένα γήπεδο με πλαστικό μεν τάπητα, που όμως ξέρετε πόσο πολύτιμο είναι στην περιοχή μας και που έχει την ευκαιρία και την δυνατότητα να εξελίσσεται το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα με μεγαλύτερες προοπτικές και καλύτερες συνθήκες. Ξεκινήσαμε με μια ομάδα και είστε τώρα με τη χάρη του Θεού 6 . Και χαιρόμαστε πάρα πολύ με τους συνεργάτες μας να έχετε σήμερα αυτό το γήπεδο να προπονείστε, να κάνετε τους αγώνες σας, να χαίρεστε τον αθλητισμό και να αναπτύσσετε ένα άθλημα που όλος ο κόσμος αγαπάει. Να λοιπόν που το γήπεδο φιλοξενεί όλους εσάς , τη Δημητριάς και τα παιδιά του Αλιβερίου και το σύνολο των ομάδων που δραστηριοποιούνται εδώ στη Ν.Ιωνία. Για μας αυτό είναι ιδιαίτερη χαρά.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους αθλητές να αθλούνται και στην ψυχή πέραν του σώματος, να μάθουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν έχοντας αυτοπειθαρχία και αυτοεκτίμηση μένοντας μακριά από εξαρτήσεις που καταστρέφουν τη ζωή των ανθρώπων. «Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο. Τι νόημα έχει εάν κανείς αθλήσει το σώμα του και χάσει τη ψυχή του; Σημασία έχει αυτό που κάνετε σαν αθλητές, να τηρείται κανόνες, να πειθαρχείτε σε αυτά που σας λέει ο προπονητής σας, να μάθετε όχι μόνο να κερδίζετε αλλά και να χάνετε γιατί έτσι είναι το παιχνίδι. Είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να δέχεσαι ότι κάποιος έπαιξε καλύτερα. Εδώ είμαστε για να χαρούμε, για να παίξουμε, να αθληθούμε. Πρέπει να κρατηθείτε μακριά από κάθε τι που σας δημιουργεί εξάρτηση. Θέλω να πιστεύω ότι  το ποδόσφαιρο δεν σας αφήνει να πάτε σε ουσίες και σε πράγματα που καταστρέφουν τη ζωή των ανθρώπων. Τα ναρκωτικά είναι μια μάστιγα, το ποδόσφαιρο απαντάει στα ναρκωτικά. Μείνετε μακριά από αυτά. Μην πέσετε σε τέτοιες παγίδες. Κρατήστε καθαρή τη ψυχή σας. Μάθετε να είστε ωραίοι άνθρωποι και στο σώμα και στην ψυχή και στο πνεύμα, να είστε νικητές της ίδιας της ζωής. Εμείς δίνουμε χρήματα γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και τις ψυχές μας, βοηθάμε και τις οικογένειές σας, βοηθάμε όλους να έχετε μια κοινωνικοποίηση, να μπορείτε να είστε σωστοί άνθρωποι μέσα στην κοινωνία. Αυτό θέλουμε. Θα είμαστε κοντά σας σε ότι χρειαστεί. Μην απολεπιστείτε αυτή τη δύσκολη περίοδος, η ελπίδα για μας είναι ο Χριστός.»         

Εκ του Γραφείου Τύπου