Δεν τον έθαβαν, γιατί ήταν αυτόχειρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/08/2011

Η εκκλησία ήταν για αυτόν το δεύτερο σπίτι του. Χρόνια υπηρετούσε σαν νεωκόρος στην κεντρική εκκλησία του Καλλίκωμου Κρέστενας, ο 27χρονος Γιώργος. Όμως, στο τελευταίο του ταξίδι, οι πόρτες του δεύτερου σπιτιού του ήταν κλειστές για αυτόν. Ήταν αυτόχειρας και για αυτό δεν επιτρεπόταν να γίνει η εξόδιος ακολουθία στον κεντρικό ναό του χωριού. Κάποιος συμβούλεψε τους δικούς του, να επικαλεστούν ψυχολογικά προβλήματα. Μια τέτοια σκέψη, όμως δεν είχε περάσει  από το μυαλό τους, ούτε ήθελαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του. Τη σορό του αυτόχειρα, τελικά, δέχθηκε η εκκλησία του κοιμητηρίου του χωριού.
Και η  τραγική αυλαία έπεσε με δραματικό τρόπο. Καμπάνα για να σημάνει την εξόδιο ακολουθία του Γιώργου δεν υπήρχε. Και αυτό, γιατί, ο ίδιος για να την προστατέψει από τα άπληστα χέρια ιερόσυλων, τη φύλαγε μες στο ίδιο του το σπίτι, κάτω από το κρεβάτι του!
Έτρεξαν οι συγγενείς και την έφεραν. Κι όταν  η καμπάνα πήρε τη θέση της στο καμπαναριό, η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε  τελικά, και όλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο. (πηγή Iliapress)