Τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Σίδνεϊ αποφασίζουν για το εκκλησιαστικό

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/06/2011

   Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή τα μέλη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας για να αποφανθούν επί της πρότασης για συνεργασία με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.
    Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο της Κοινότητας μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις με την Αρχιεπισκοπή παρουσιάζει στα μέλη ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο αν εγκριθεί θα θέσει τέρμα στον εκκλησιαστικό διχασμό της ομογένειας του Σίδνεϊ και η Ελληνική Κοινότητα θα επιστρέψει στην Αρχιεπισκοπή και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Το Συμβούλιο της Κοινότητας επιμένει στην υπερψήφιση της πρότασης «για να μπει τέρμα στον ομογενειακό διχασμό».

    Υπάρχουν πάντως και μέλη που αγωνίζονται για την καταψήφιση της πρότασης με το αιτιολογικό ότι "ο κοινοτικός θεσμός βρίσκεται υπό διωγμό".

    Στο μεταξύ, νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη διετία θα εκλέξουν την Κυριακή τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Αδελαΐδας. Τριάντα υποψήφιοι/υποψήφιες θα διεκδικήσουν τις 17 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Από την έκβαση των εκλογών θα κριθεί αν η Κοινότητα μείνει μακριά της Αρχιεπισκοπής ή θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την επιστροφή της.(ΑΠΕ-ΜΠΕ του Σ. Χατζημανώλη)