Ι.Ν.Αγ.Στεφάνου Ν. Ιωνίας- Ονομαστήρια π. Αυγουστίνου Βλάχου

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 15/06/2024

Εορτή του Αγίου Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος σήμερα και ο αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Βλάχος ήγε τα ονομαστήριά του  στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας, όπου τελέστηκε συλλείτουργο από πατέρες που έφθασαν στην ενορία του για να του ευχηθούν.
 Ο π. Αυγούστίνος σε ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:
"Είναι πολύ σημαντικό, να έχει κανείς καλούς φίλους και αδελφούς, ν' αγαπά και ν' αγαπιέται. Δεν δημιουργηθήκαμε για να είμαστε μόνοι. Είναι δύσκολο να βιώσουμε τον πλούτο και τις αληθινές ευλογίες της ζωής χωρίς όμορφες και αληθινές ανθρώπινες σχέσεις.
Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον. Χρειαζόμαστε πιστούς και καλούς φίλους. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη και την ενθάρρυνση, τη δύναμη και τη σοφία, την αγάπη και τη χάρη των φίλων για να μας βοηθήσουν στο ταξίδι μας στη ζωή και στο ταξίδι της πίστης μας.
Χρειαζόμαστε τη συναναστροφή της αγάπης που μας προσφέρει μια γεύση του τι είναι η θεία και ουράνια κοινωνία!
Πως λοιπόν να μην είμαι ευγνώμων πρωτίστως προς τους αγαπητούς μου πατέρες, που μας επισκέφτηκαν εχθές και σήμερα στην ταπεινή μας ενορία, Aγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας Αττικής και συνεορτάσαμε τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος, αυτού του μεγάλου φωστήρα της Πίστεώς μας, του οποίου αξιώθηκα να φέρω το όνομα.
Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ιγνάτιο Ζήση, Αρχιερατικό Επίτροπο Ηρακλείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου, ο οποίος τέλεσε τον χθεσινό Εσπερινό και μας ομίλησε ψυχωφέλιμα περί του Αγίου. Τον γείτονά μας από την ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Ινεπόλεως Νέας Ιωνίας, π. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου. Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νήφωνα Συριανό, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος, ο οποίος προεξήρχε της σημερινής Θείας Λειτουργίας και τόσο εμπνευσμένα ομίλησε περί της Αναλήψεως Του Κυρίου και περί του Αγίου Αυγουστίνου. Τους πατέρες, Πρόδρομο Αργυρόπουλο, Νήφωνα Βλυσίδη (πνευματικό μου πατέρα), Στέφανο Ντούσκοβιτς, Γρηγόριο Καρύδη, τον διάκονο μας π. Ιωάννη Καλογήρου και τον συνεφημέριό μου π. Χαράλαμπο Στεφανίδη, οι οποίοι με τιμούν με την ευεργετική αγάπη και φιλία τους, για το σημερινό μας συλλείτουργο.
Την εκλεκτή βυζαντινή χορωδία «Αντιφωνικόν Μέλος», η οποία λάμπρυνε τη σημερινή ευχαριστιακή μας σύναξη.
Και βέβαια όλους τους συγγενείς και φίλους και κάθε ενορίτη μας ξεχωριστά, που κατέκλυσαν τον Ιερό μας Ναό, για τη συμπροσευχή τους και την συγκινητική αγάπη τους προς το πρόσωπό μου αλλά και όλους εσάς για τις εγκάρδιες ευχές σας!
Ξέρετε, κάτι τέτοιες στιγμές συνειδητοποιούμε, πως καθώς περπατάμε μέσα απ' αυτό το μυστήριο της ζωής, ένα μυστήριο που μερικές φορές μπορεί να είναι αρκετά σκοτεινό και τρομακτικό και δύσκολο και συγκεχυμένο, δεν είμαστε μόνοι: Έχουμε κάποιον να ταξιδέψει μαζί μας!
Τι πιο ζωογόνο απ' αυτό;
O Άγιος Θεός, δια πρεσβειών του υιού των δακρύων, του εν αγίοις πατρός ημών Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνος, να σας χαρίζει υγεία κατ' άμφω και πλούσια τα υλικά και πνευματικά αγαθά Του!"
Φωτογραφίες: Dimitra Fanerou, Nick Bastounis, Εμμανουήλ Ε. Πούλος