Οι Μητροπολίτες Ν. Ιωνίας Γαβριήλ και Λήμνου Ιερόθεος τίμησαν τον Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ηλιάκη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2024

Κυριακή του Ασώτου στην Αγία Τριάδα Ν. Φιλαδέλφειας όπου τελέστηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.  Ιεροθέου, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ τίμησε τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ηλιάκη, τον οποίο και θερμώς ευχαρίστησε τόσο για την 40ετή ιερατική διακονία του, όσο και για την πολύτιμη πνευματική προσφορά του στην τοπική Εκκλησία της Νέας Ιωνίας, προσφέροντας του, ως ευλογία, ένα επιστήθιο Σταυρό.

Ο π. Τιμόθεος σε δήλωσή του αναφέρει:
"Τεσσαρακονταετία Ιερατικής Διακονίας. σαράντα χρόνια ιερεύς και σαρανταδύο Κληρικός, πέρασαν γρήγορα, στην πορεία τους δεν ξέρω αν κατάφερα να φανώ άξιος της μεγάλης τιμής που μου έκανε ο Παντελεήμων Θεός με την αγάπη και την ανοχή Του., προσπάθησα όμως. Δεν ξέρω αν έβαλα ένα λιθαράκι στο Θείο Οικοδόμημα. Μπορούσα ίσως να προσφέρω περισσότερα, συνεχίζω κοιτάζοντας μπροστά τα "αναμμένα μου κεριά" όσο ο Κύριος το επιτρέπει. Θέλω αυτή την ώρα να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου πρώτα τον Κύριο μου και Θεό μου, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Προστάτες μου Αγίους, τους γονείς και Διδασκάλους μου, τους μεγάλους Ευεργέτες μου αείμνηστους αυταδέλφους Αρχιερείς Ν. Ιωνίας Τιμόθεο και Παραμυθίας Τίτο οι οποίοι με χειροτόνησαν και στους οποίους οφείλω τα πάντα, τον μακαριστό Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνο και βέβαια τον σημερινό Ποιμενάρχη μου, Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ για την μεγάλη του αγάπη, φροντίδα και τιμή προς το πρόσωπο μου, στα πλαίσια των οποίων σήμερα με τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του στη Λατρευτική Σύναξη και το πολύτιμο δώρο του, η τιμή τιμά τον τιμώντα, τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ. Ευχαριστώ ακόμα, τον άγιο Λήμνου, τους Πατέρες που ήταν κοντά μου, τους Πρωτοσυγκέλλους Λήμνου π. Ιερώνυμο Σχίζα και Ν. Ιωνίας π, Επιφάνιο Αρβανίτη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ν. Φιλαδέλφειας π. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, τους Πατέρες του Ναού της Διακονίας μου, Αλέξανδρο, Άνθιμο και Γεώργιο, τον Διάκονο Χριστόδουλο καθώς και τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Τομπούλογλου, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους αγαπημένους μου Ενορίτες και Πιστούς που συμπροσευχήθηκαν σήμερα μαζί μας. Ο Θεός να μας ευλογεί όλους".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας, που βρίσκεται εντός του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη συνέχεια το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση.