Υποβάθμισε την εορτή της Μεγαλόχαρης στην Τήνο η κυβέρνηση

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2014

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους χιλιάδες προσκυνητές της Τήνου, καθώς και στους χιλιάδες τηλεθεατές, η υποβάθμιση της διπλής εορτής στην Ιερά νήσο Τήνο από την κυβέρνηση, αφού ιδιαίτερα «φτωχή» ήταν η  εκπροσώπησή της ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο.

 

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο γενικού γραμματέως αποκεντρωμένης διοίκησης κάτι που μάλλον συμβαίνει για πρώτη φορά. Κάθε χρόνο στην Τήνο όπου εορτάζεται η Μεγαλόχαρη και τιμάται η ιστορική επέτειος του τορπιλισμού της «Έλλης», παρευρίσκεται υψηλό κυβερνητικό στέλεχος, ενώ υπήρξαν και εποχές που πρωθυπουργοί τιμούσαν με την παρουσία τους τη διπλή εορτή.

 

«Για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, φέτος η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε σε όσο το δυνατόν χαμηλό επίπεδο, αδιαφορώντας τόσο για την θρησκευτική εορτή όσο και για την εθνική», τονίζει στο ierovima.gr, στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνεχίζει: «Μάθαμε ότι ο κυκλαδίτης υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης εστάλη στην Πάρο, γεγονός που μας προξένησε εντύπωση».

 

Το ποιός θα εκπροσωπήσει και πού την κυβέρνηση, ήταν αρμοδιότητα του γεν.γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

 

«Προφανώς ο αρεοπαγίτης κ. Φώτης Καϋμενάκης ο  γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, δεν εξετίμησε ορθά την διπλή εορτή στην ιερά νήσο Τήνο», τονίζει με νόημα μέλος του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου.