Ένας ιερέας για όλες τις δουλειές

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/08/2014

  Espresso-από τον Κώστα Ζαφειρίου

 

Προσευχή, χαρά, φαγητό, τραγούδι, χορός, άθληση συνθέτουν το σκηνικό στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών που φέτος συμπληρώνουν 50 χρόνια λειτουργίας. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η κατασκηνωτική περίοδος για τα κορίτσια και όπως όλα δείχουν πρέπει να πέρασαν ονειρικά στο ορεινό χωριό Πύρρα, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων και σε πείσμα εκείνων που πιστεύουν πως καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα.

Το facebook κατακλύστηκε από φωτογραφίες των κοριτσόπουλων με τον ιερέα- ομαδάρχη τους.

Η «ψυχή» πάσης ενεργείας, ο άνθρωπος πίσω από κάθε δράση, είναι ο γενικός υπεύθυνος των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γραδούλας, αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως.

Αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο facebook, στον προσωπικό του "λογαριασμό", ο ομαδάρχης π. Γεώργιος Γραδούλας δεν λείπει τίποτα από τα κοριτσόπουλα.

Ο παπα-Γιώργης για χάρη τους και με μεγάλη του χαρά έγινε, οδηγός, ξεναγός, ψήστης, ντράμερ και DJ. Μάλιστα ο ιερέας «παρέδωσε» και μαθήματα ...μπάρμπεκιου στα κορίτσια που γεύτηκαν από σουβλάκια μέχρι γαρδούμπα.

Οργάνωσε μουσικοχορευτική εκδήλωση που είχε μεγάλη επιτυχία αφού έκανε και τον DJ, ενώ σε κάποια στιγμή ο φακός τον απαθανάτισε στα ντράμς!

 

Ο 37χρονος παπάς είναι από εκείνους τους κληρικούς που βρίσκονται κοντά στη νεολαία, αφουγκράζεται τα προβλήματά της, γνωρίζει τις ανησυχίες της και έχει τη δυνατότητα να τη καθοδηγεί στο δρόμο που χαράζει η Εκκλησία μας.

Ο παπά-Γιώργης, πάντα με τις ευλογίες του μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου, ξενάγησε τα κορίτσια στα θρησκευτικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή της Πύρρας με σπoυδαιότερα το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στη γειτονική Δέση που είναι περισσότερο γνωστό ως μονή του Αγίου Μοδέστου (1859), το Ναό του Αγίου Νικολάου στην είσοδο της Πύρρας και το Ναό της Αγίας Παρασκευής μέσα στο χωριό.

Ο π. Γεωργιος Γραδούλας, κατάγεται από το Διαλεκτό Τρικάλων. Έχει φοιτήσει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Είναι επίσης πτυχιούχος Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Εχρημάτισε Λαμπαδάριος στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων και Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων. Μαζί με την πρεσβυτέρα Καλλιόπη έχουν τρία τέκνα τον Ιωάννη, την Ειρήνη και την Ευαγγελία.Χειροτονήθηκε από τον Μητροπολίτη Τρίκκης τον Σεπτέμβριο του 2001.