Ο Φούχτελ ευχαριστεί για την φιλοξενία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 30/07/2014

Του Δημήτρη Κουνιά - Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (αναδημοσίευση αποσπάσματος)

 

«Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε προ ημερών ο επιτετραμμένος της κυβέρνησης της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Γιοακίμ Φούχτελ, στο πλαίσιο ομιλίας του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Calw, που πραγματοποίησε ενώπιον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας του και στελεχών του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

 

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον φιλοξένησε στη θερινή του κατοικία, παραχωρώντας του, μάλιστα, τον προσωπικό του χώρο για να διανυκτερεύσει. «Ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο προς όφελος του λαού, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος Ιερώνυμος ΙΙ προσκάλεσε τον πολιτικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη μοναστική θερινή κατοικία του και του παραχώρησε τον δικό του χώρο για να διανυκτερεύσει», ανέφερε ο Γερμανός υφυπουργός στον επίσημο διαδικτυακό του τόπο. Η συγκεκριμένη επισήμανση περιελήφθη, μεταξύ άλλων, στο προωθητικό κείμενο που «ανέβηκε» στο www.fuchtel.de στις 9 Ιουλίου για την ομιλία του κ. Φούχτελ, που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά, στις 14 του μήνα, με θέμα τις εξελίξεις στην Ελλάδα, προκειμένου να τονιστούν στη γερμανική κοινή γνώμη οι καλές σχέσεις του στενού συνεργάτη της κ. Μέρκελ με την πνευματική ηγεσία της χώρας μας. 

 

Αντιγραφή από την ιστοσελίδα του Φούχτελ:

Aufgabe des Parlamentarischen Staatssekretärs ist, den griechischen Reformprozess mit Hilfe der kommunalen Ebene und der Zivilgesellschaft zu begleiten – mit dem Ziel, vor allem Know-how-Transfer zu organisieren. Entgegen vieler Unkenrufe nahm das Vorhaben positive Konturen an. Es gilt zwischenzeitlich als europäische Innovation. Fuchtel selbst dazu: „Dafür gab es kein Lehrbuch. Dieser Weg ist weitgehend Neuland.“ Als Zeichen seiner Wertschätzung für die Arbeit im Sinne der Menschen lud Hieronymus II., Erzbischof von Athen und Oberhaupt der autokephalen orthodoxen Kirche von Griechenland, den CDU-Politiker auf seine klösterliche Sommerresidenz ein und wies ihm seine eigene Schlafstätte zur Übernachtung zu.