«Από την πτώση στην Ανάσταση»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2023
Τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων της Άνω Μεράς (Μύκονος)τίμησαν την Εθνική Επέτειο
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων, με την ευθύνη και την καθοδήγηση του Ηγουμένου- Κατηχητή Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, παρουσίασαν επετειακό δρώμενο, με τίτλο «Από την πτώση στην Ανάσταση», που συνέγραψε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως, Φιλόλογος κ. Αλέξ. Μαρκουΐζος, στο οποίο αναφερόταν συνοπτικά οι κύριοι σταθμοί από την πτώση της Πόλης μέχρι την ανάσταση του Νέου Ελληνικού Κράτους.
Τα παιδιά παρουσίασαν επίσης ποιήματα και τραγούδια για την εθνική Επέτειο, με την εποπτεία των κυριών Μαρίας Δακτυλίδη και Δήμητρας Χάλαρη,
και με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, από τους μουσικούς κ.κ. Μάριο Ζουγανέλη και Στέφανο Σταμάτογλου και η μαθήτρια του Κατηχητικού Δήμητρα Ελαμπάν.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και πολλοί γονείς και οικείοι των παιδιών, οι οποίοι στο τέλος συνεχάρησαν τον Ηγούμενο και τα παιδιά.
Ο Πανοσιολ. Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του τα παιδιά και τους προσέφερε παζλ με θέμα την Επανάσταση του 1821.