Μεγάλη εορτή στα Ιωάννινα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/01/2020
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων  τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ιερά μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού, προεξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήρια του επιχωρίου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Σύρου κ. Δωροθέου Β, Νεας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, με τη συμμετοχή πλειάδος Κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και άλλες περιοχές της Ελλάδος, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών,του κ Δημάρχου,των αντιδημάρχων,του  κ Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη,του κ Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήθους πιστών.
 
Τον θείο λόγο εκήρυξε θεολογικώτατα και πνευματικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην απλότητα του χαρακτήρα και το ταπεινό φρόνημα της ζωής του Αγίου Μαξίμου, στη θεολογία του  και τους αγώνες του κατά του Μονοθελητισμού, τονίζοντας ότι αυτοί εγένοντο εντός της Εκκλησίας και του Συνοδικού της Συστήματος, και κατέληξε λέγων ότι μόνον όταν η Εκκλησία θεολογεί και η Θεολογία εκκλησιάζεται τότε το ορθόδοξο φρόνημα αναγνωρίζεται και επικρατεί.
 
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τους Αρχιερείς, τον Κλήρο και το Λαό για τη συνευχητική παρουσία τους.
 
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, του Θεού συνευδοκούντος, μεταβαίνει στην Καρδίτσα, κατά το εκδοθέν Πρόγραμμα.