Ο πρόεδρος της Κύπρου στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 07/05/2013

(πηγή zougla.gr)Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γʼ, στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του κα Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης είπε: «Η πρόσφατη ανάδειξή σας στο Προεδρικό αξίωμα εν μέσω σοβαρότατης οικονομικής κρίσης για τη μεγαλόνησο αλλά και πολιτικής αναταραχής για την περιοχή της Μέσης Ανατολής αποτελεί σημείο ελπίδας και αισιοδοξίας».

Πρόσθεσε ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων παραμένει πιστός μάρτυρας της ειρήνης, σημειώνοντας πως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο αποτελεί την αδιαμφισβήτητη εγγύηση της διατήρησης του υφιστάμενου πολυεθνικού και διαθρησκειακού καθεστώτος, καθώς και του χριστιανικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ.

«Η πολιτικού χαρακτήρα επίσκεψη σας στο κράτος του Ισραήλ και στο κράτος των Παλαιστινίων ουδόλως μειώνει τον θρησκευτικό χαρακτήρα αυτής της επίσκεψης», είπε ο Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο.

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναγόρευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Ιπποτών του Παναγίου Τάφου και του απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος και το Αστέρι του Μεγαλόσταυρου αναφέροντας ότι η αναγόρευση γίνεται «σε αναγνώριση των εμπνευσμένων προσπαθειών σας για την επικράτηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».